Çıkış / Exit

İşleminiz Yapılıyor.
 
 
 
 
 
 
 
 
English

Şirzat Bey, ata içeceği kımız ve tüm Türk boylarının doğup büyüdüğü Otağ, yani “Yurt.”  kurmak amacıyla; 1987 yılında Altay Dağları’nı andıran bu vadiyi satın almış. İlk olarak da, iç motifleri Türkistan’dan davet edilen ünlü Kazak ressam Aman Abzalbek tarafından çizilen bir Otağ inşa etmiş. Otağ’ın kendine özgü bir oturma düzeni olurmuş. Otağ töresini bilen kişiler, içeri girdiklerinde yaş ve mevkilerine göre, oturmaları gereken yerlere otururlarmış. Kazak Vadisi’ndeki Otağ, çok büyülü bir mekan. Göz atmadan sakın geçmeyin. Ayrıca milli giysileriyle at üzerinde gezen gençlerin oluşturduğu Kazakistan manzarası ve çiftliğin sahibinin de bir Kazak Türk’ü olması sebebiyle, Türk basını buraya “Mini Kazakistan” ve “Kazak Vadisi” isimlerini koymuş.

OTAĞ:
Çiftlikte, turistik amaçlı ve sabit olarak düşünüldüğü için betonarme inşa edilen bir “otağ” da bulunmaktadır. (Otağ Orijinalinde kıl ya da keçe çadırdır). Tamamen Kazakistan Türkleri’nin yerel özelliklerine göre düzenlenmiş Otağın içinde. Kazak kıyafetleri içindeki personel tarafından, yöresel el sanatı ürünlerinin tanıtımı ve satışı yapılmaktadır.

ORTA ASYA LOKANTASI
: Geleneksel Orta Asya mutfağı yemeklerinin servis edildiği bu lokantada; Kazak, Özbek ve Kırgız Türkleri mutfağından seçme yemekler bulmak mümkündür. Bunlar arasında en önemlileri; Özbek pilavı, bavursak, kaz sucuğu, dana etli sebze, kavurdak, şaşlık, buharda pişmiş mantı, kömürde tavuk budu, çiğ börek, kespe köje çorbasıdır.
Çiftlikte; özel olarak beslenen koyun ve keçilerin sütünden üretilen leziz yoğurt ve peynirler de alıcıları için satışa sunulmaktadır.

ATLAR: Orta Asya Türk kültürü içinde en baskın motif olan atlar, Kazak Vadisi’nin olmazsa olmazlarındandır. Çiftlikte, sadece Orta Asya atları değil, Avusturya orijinli Haiflinger cinsi oldukça uysal ve bol süt veren safkan kısraklar da yetiştirilmektedir. Kımız Çiftliği’ne giden yola saptığınızda, solda havalı yeleleriyle atları görebilirsiniz. Burada, sakin huylu olmalarıyla ünlü ve binek olarak yetiştirilen Haflinger tayları var.  Kımız Çiftliği’nin ziyaretçileri, ücreti karşılığı, isterlerse at binebilme imkanına da sahip oluyorlar. Manejde binilebildiği gibi, geniş çiftlik arazisinde ve ormanda da rehber eşliğinde ata binilebilmektedir.
At binmekten ürken ziyaretçiler ise; binlerce gelincik, papatya ve çeşitli çiçeklerle, yemyeşil çim ve ağaçlarla bezeli orman içerisinde, doğa yürüyüşleri yapabilmektedirler.

KIMIZ ÜRETME ÜNİTESİ:
Bu Orta Asya köşesinin tartışmasız en orijinal figürü, çiftliğe adını da veren, Türklerin en eski milli içkisi at sütünden yapılan “kımız”dır. Kımız, sulu ayran kıvamında, mayalı ve hafif alkollü bir içki olup, tadı Kafkas Türkleri’nin mucizevi bir diğer içeceği kefiri andırır. Kımızın, sağlığa faydalı yönleri, bilimsel yayınlara geçmiş. En iyi kımız, en az iki defa yavrulamış kısrağın sütünden elde edilebiliyor. Kazak Vadisi-Kımız Çiftliği’nde bulunan Alaş Kımız Üretme Ünitesi, Türkiye’nin ilk ve tek kımız imalatı yapan birimidir.
Bu çiftlikte üretilmekte olan kımız; istek üzerine 200cc cam şişelerde veya yarım litrelik plastik şişelerde özel ambalajında, en az 4 litre olarak kargo ile gönderilmektedir.
Kemalpaşa’daki Alaş Kımız Çiftliği, kış sezonunda sadece hafta sonları açık. Nisan ayından Ekim’e kadar ise her gün açıktır.
 
Kemalpaşa Kımız Çiftliğini merak ettiyseniz 360o gezmek için TIKLAYIN

21. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali Başlıyor!

30 Ağustos-24 Eylül 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilecek 21.Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali, 2000 yıllık Antik Aspendos Tiyatrosu'nun tarihi atmosferinde gerçekleşecek. Kültür Ve Turizm Bakanlığı, Devlet Opera Ve Balesi Genel Müdürlüğü'nün, 1994'den bu yana kesintisiz olarak her yıl gerçekleştirdiği ve 1998 yılından bu yana uluslararası...

Çeşme Kruvaziyer Turizmde Hızla Büyüyor

İzmir'in Deniz Kum Güneş turizminde merkezi olan Çeşme ilçesi, kruvaziyer turizmde de büyüyor. 11 Ağustos 2014'te üç gemi ile 2 bin 400 turist ağırlayan Çeşme Ulusoy Limanı'na, ilk seferlerin başladığı 7 Nisan 2012'den itibaren 114 seferle 66 bin yolcu geldi. İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, 'İlimizin incisi Çeşme için...

Gediz Üniversitesi Şehir Dönüşümü Uzmanları Yetiştiriyor

Gediz Üniversitesi, depreme dayanıksız ve çarpık yapılaşma kıskacındaki büyük şehirlerin kurtuluş projesi olarak görülen şehir dönüşümüne bilimsel destek veriyor. Şehirleri çirkin görünümden kurtaracak, vatandaşı da sağlıklı yaşam alanlarına ve sağlam yapılara kavuşturacak dönüşümde eksikliği hissedilen uzmanlar, 'Kentsel Yenileme' yüksek lisans...

Karşıyaka Belediyesi Çocuk Kulübü Kurdu

Çocukların sosyal ve kültürel gelişimi için çalışmalarını hızlandıran Karşıyaka Belediyesi, 'Çocuk Kulübü' kurdu. Kulüpte çocuklar için yarışmalar düzenlenecek, kurslar, sergiler açılacak. Üye çocuklar, anlaşmalı noktalardan indirim hakkı kazanacak. Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar 'Belediye başkanı seçildiğimde, bu kenti çocuklarla birlikte...

Sakinşehir" Tiyatro ile Buluştu

Seferihisar Belediyesi ve İzmir Yenikapı Tiyatrosu ortaklığıyla 11 Ağustos'ta Seferihisar'da başlayan 8.Tiyatro Buluşması 14 Ağustos'a kadar devam edecek. Tiyatro Haftası'nda 15 sokak oyunu, 10 atölye, 5 seminer, 5 oyun, 3 söyleşi, 2 forum gerçekleşecek. Başka bir dünya mümkün sloganıyla başlayan tiyatro buluşmasına Sığacık Kaleiçi, Seferihisar Sanat...
erotik
Live İzmir