Çıkış / Exit

İşleminiz Yapılıyor.
 
 
 
 
 
 
 
 
English

Şu ana kadarki rezervasyonlar ve görüntünün 2011'in çok iyi geçeceğine işaret ettiğini açıklayan turizmciler, fuarlarda da Ege'ye yönelik taleplerde artış olduğunu kaydetti.

Dünyanın birçok ülkesi, ekonomik krizden çıkmak için mücadele verirken Egeli turizmciler, 2011 yılında turizmin Türkiye ekonomisinin moral kaynağı olacağı görüşünde birleşti. 2008 yılından itibaren yaşanan talihsizliklerin 2011 turizm sezonunda aşılacağına inandıklarını belirten turizmciler, bu yılı 'altın döneme giriş' kabul ettiklerini söyledi. Özellikle 2010 yılına kötü karneyle girildiğini, şu andaki rezervasyonlar ve görüntünün 2011'in çok iyi geçeceğinin işaretlerini verdiğini kaydeden turizmciler, bu olumlu tabloyu bozacak olayların meydana gelmemesini diledi. Avrupa ülkelerindeki bütün turizm fuarlarını takip eden Egeli turizmciler, stantlarda Ege'ye yönelik konaklama taleplerinde gözle görülür artış kaydedildiğini açıkladı.

İZMİR'E TALEP ARTTI

2011 yılının atılım yılı olacağı konusunda görüş birliği içinde olan Egeli turizmciler, 2011 yılının kötü geçen sezonları unutturacağını; başta İzmir, Çeşme, Kuşadası, Didim, Bodrum, Marmaris ve Fethiye gibi merkezlerin çekim gücüyle bölge turizminin parlayan yıldızı olacağını savundu. Destination İzmir Grubu sözcüsü Bülent Tercan, turizm fuarlarından moralle döndüklerini belirterek, "Şu anda Zürih Turizm Fuarı'nda tanıtım yapıyoruz. İsviçre'den İzmir'e gelerek başta Çeşme ve Kuşadası olmak üzere çeşitli turizm bölgelerine dağılacak yolcu sayısında yüzde 15 artış var. Bu yıl Sun Expres Havayolları, İzmir'den Basel'e de direkt uçuşa başladı. Zürih-İzmir uçuşu zaten vardı. Basel'den de haftada iki uçuş konuldu" dedi.

TANITIM ATAĞI

İsviçre'den önce Hollanda'da yapılan Utrecht Turizm Fuarı'nda tanıtım yaptıklarını anlatan Bülent Tercan, Hollanda pazarında yüzde 20 büyüme beklediklerini ifade etti. Tercan, şöyle konuştu: "Bu yıl ilk kez gittiğimiz Londra Turizm Fuarı'nda edindiğimiz izlenime göre İngiliz pazarında da en az yüzde 10 artış olacak. Almanya pazarında artışın yüzde 15 civarında olacağını tahmin ediyoruz. 2011 yılı İzmir ve Ege turizminin yılı olacak. Ekstra bir durum olmazsa 2011 Ege turizmi için atılım yılı olacak. Uçaklarda erken rezervasyonlar çok iyi. Bu yıl Antalya'dan sonra turizmde İzmir'in ve Batı Ege'nin yıldızı parlayacak" diye konuştu.

TÜRSAB Kuşadası Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Bülent İlbahar ise, Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği'nin 2010 yılı Nisan ayında hazırladığı raporu anımsattı. İlbahar, Türkiye'de turizm sektörünün Ege Bölgesi'nde her geçen gün geriye gittiğini gösteren 'Ege Turizmi Raporu'nun etkisinin önümüzdeki sezon olumluya döneceğini iddia etti. Londra ve Utrecht fuarlarında satış miktarlarının arttığını kaydeden İlbahar, artışın yüzde 12'yi geçeceğini dile getirdi. Bülent İlbahar, sözlerini şöyle sürdürdü: "2011 sezonunun, 2010'dan çok daha iyi olacağını düşünüyoruz. Yerli pazarda erken rezervasyonlarda artış yaşanması da bu umudu geliştiren önemli bir gösterge. TÜRSAB ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle erken rezervasyonlarda indirimler yüzde 45'e ulaştı. Bu da iç turizmi hareketlendirir."

OTELLER DOLACAK

İlçenin yurtdışı fuarlarda tanıtımı için çaba harcayan Kuşadası Belediye Başkanı Esat Altungün de, bu yıl katıldıkları fuarlarda edindikleri izlenime göre 2011 yılının çok daha iyi geçeceğine inandıklarını vurguladı. Kuşadası ile birlikte Aydın, İzmir ve Muğla'yı kapsayan bölgede turist sayısında önemli artış sağlanacağını anlatan Başkan Altungün, Kuşadası'nda konaklama tesislerinde doluluk oranının yüzde 95'leri aşacağını aktardı.

TÜRSAB Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Marmaris Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı İsmail Özbozdağ ise şu açıklamayı yaptı: "Şimdiden bir şey söylemek için erken. İngiliz pazarının durumu, koşulları belirler. Hollanda ve Belçika pazarında artış var. Ancak, durum Mart ayının başındaki Berlin Turizm Fuarı'nda anlaşılır. Berlin Fuarı sonuç fuarıdır. Daha kesin bilgiler orada ortaya çıkar."

'Yüzde 15 artış kesin'

Bodrum Otelciler Derneği (BODER) Başkanı Halil Özyurt, 2011 turizm sezonunda, geçen yıla oranla yüzde 10 ila 15'lik bir artış yaşanacağı bilgisini verdi. Başkan Özyurt, "Şu anda Hollanda'dan yüzde 15'lik bir artış talebi var. Kuzey Avrupa Grubu 10 yıl sonra ilk defa Bodrum'a geldi. Bu sezon 50-60 bin civarında turist getirmelerini bekliyoruz" açıklamasında bulundu.

Güney Ege Otelciler Birliği (GETOP) Başkanı İlhan Açıkgöz de, 2011 sezonundan kazanç yönünden umutlu olduklarını açıkladı. Açıkgöz, Afrika ülkelerindeki krizin ve Yunanistan'da yaşanan düşüşün Türkiye'nin lehine olacağını vurgulayarak, "2011 turizm sezonunda kazanacağız" yorumunu yaptı.

Almanya ve Hollanda'nın ilgisi fazla

Kuşadası Korumar Otel Genel Müdürü Tacettin Özden, uzun bir aradan sonra 2010 yılında yaşanan kıpırdanmanın 2011'de katlanarak artacağını dile getirdi. Ege Bölgesi için özellikle Almanya ve Hollanda pazarlarında artış yaşanacağına dikkat çeken Tacettin Özden, Pegasus ile Sun Expres havayollarının İzmir Adnan Menderes Havalimanı'ndan Almanya ve Hollanda'ya koyduğu direkt seferlerin bu artışta payı olduğunun altını çizdi.

Yeni Asır

28/1/2011

Körfez'in İkizleri İzmir'de

İzmir Körfezi'ni hızlı ve modern yolcu gemileriyle donatmak için yola çıkan Büyükşehir Belediyesi'nin sipariş verdiği 15 yeni yolcu gemisinden ikincisi de tamamlandı. Deneme seferlerine başlayan Dokuz Eylül, resmi izin süreçlerinin ardından hizmete girecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin deniz ulaşımının geliştirilmesi amacıyla sipariş verdiği ve...

Ödemişin Gizli Cenneti

 Asya Kıtası'nın batıya bir dil gibi uzanan Anadolu Yarımadası'nın Ege Bölgesi'nde bulunan ve adı Antik Dönem'de türlü mitolojik öykülere karışmış olan Bozdağ(Tmolus)'ın güney eteğine sırtını yaslamış, önüne İ.Ö.IX. yüzyıl ozanı Homeros'un İliada Destanı'nda sözünü ettiği “Asya Çayırları” nı almış olan Birgi, Ortaçağ'da...

Sakin Bir Yaz Tatili İçin "Çeşme Çiftlikköy"

Çeşme'nin güneyinde yer alır. Balıkçı kasabası havasında bir yerdir. Rum yerleşimi zamanında Catapane adıyla bilinen bu bölge, o zamanlarda tütün ekimi yapılan ve balıkçılıkla uğraşılan bir köydü. Rumların ayrılmasından sonra geniş ve verimli arazileri bulunduğundan Çiftlikköy ismini almıştır. Verimli topraklarında uzun yıllar sürdürülen tütün...

Bir Zamanların Çoğunluğu İzmirli Ortadoksların Önemli Klisesi

Uzun yıllar marangozhane olarak kullanılan yapı günümüze ancak bu şekilde korunarak gelebilmiştir. 1880 yılına tarihlenen yapı erken dönem Hıristiyanlık sanatında önemli bir yer tutmaktadır. Bazilikal düzende inşa edilen kilise oldukça küçüktür ve özgün bir duvar tekniğine sahiptir. Çatı bölümü ahşap kaburgalı alçı dekorasyonludur. Neoklasik üsluba sahip...

Başkan'dan İnciraltı ve Yarımada Hamlesi

Kent yönetiminde İzmirlilerin proje geliştirme ve karar verme süreçlerine katılımına büyük önem veren İzmir Büyükşehir Belediyesi, 'ortak akıl' arayışını İnciraltı ve Yarımada toplantılarıyla sürdürdü. 'Katılımcı ve demokratik yönetim anlayışı' çerçevesinde peşpeşe düzenlenen İnciraltı ve Yarımada toplantılarına ilçe belediye başkanları,...
erotik
Live İzmir