Çıkış / Exit

İşleminiz Yapılıyor.
 
 
 
 
 
 
 
 
English

Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Sağlıklı Kentler Ağı 6. Faz'ına Türkiye'den seçilen ilk belediye, İzmir Büyükşehir Belediyesi oldu.

İzmir bu seçimle, Avrupa'daki 9 kentten biri olmayı da başardı.


İzmir Büyükşehir Belediyesi, gerçekleştirdiği projelerle Dünya Sağlık Örgütü (Dsö) Avrupa Sağlıklı Kentler Ağı 6. Faz'ına (evre) Türkiye'den seçilen ilk belediye oldu. Sürdürülebilir kalkınma ilkeleri doğrultusunda kentlilere yüksek standartlı bir yaşam sağlamak ve 'Sağlıklı Kentler' yaratmak hedefiyle çalışan Büyükşehir Belediyesi, aynı zamanda Dünya Sağlık Örgütü 6. evresine Avrupa'da ilk seçilen kentlerden biri olmayı da başardı. Dsö Uluslararası Sağlıklı Kentler Ağı'nın 6. evresine İzmir'le birlikte Almanya'nın Dresden, Letonya'nın Riga ve Jurmala, Litvanya'nın Klaipedia, Rusya Federasyonu'nun Cherepovets, Norveç'in Ostfold County, Bulgaristan'ın Dimitrovgrad ve Polonya'nın Lodz kentleri girmeye hak kazandı.

İzmir'in yeri sağlam

2009-2013 tarihleri arasında Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Sağlıklı Kentler Ağı 5.evresine üye olan İzmir, bir adım sonrasında Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği'ne üye 49 Kent arasından Dsö'nün Türkiye için belirlediği 12 Kent kotasına girmeye hak kazanarak 2014-2018 döneminde Avrupa Sağlıklı Kentler Ağı arasındaki yerini sağlamlaştırdı.

İlk olarak İzmir'in kabul edildiği 6. Faz'a Türkiye'den Bursa Büyükşehir, Trabzon Büyükşehir, Gölcük, İstanbul Kadıköy, İzmir Karşıyaka, Kırıkkale, Bursa Nilüfer, Bursa Osmangazi, Eskişehir Tepebaşı, Yalova ve Burdur belediyeleri de başvurdu.

Sonuç odaklı çalışma

Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Sağlıklı Kentler Ağı, beşer yıllık dönemlerle gelişen fazlardan (evre) oluşuyor. 5. evresi 2013 yılında tamamlanan projenin, 2014–2018 yıllarını kapsayan 6. evresi başladı. Her dönemde 'sağlıklı Kent' olmayı hedefleyen kentler, uluslararası bu ağa üye olarak belirlenen ana temalar çerçevesinde sonuç odaklı çalışmalar gerçekleştiriyor. Dsö Sağlıklı Kentler Ağı'na üyelik, resmi bir başvuru sürecini takip ederek tamamlanıyor.

Bugüne kadar belirlenen konu ve dönemler şöyle:

1. Faz (1987-1992): Projede 35 Kent yer aldı. Genel strateji, proje sınırlarının genişletilmesi, kentlerin sağlık hedefleri ile ilgili yeni metotların geliştirilmesi ve tanıtılması oldu.

2. Faz (1993-1997): 39 kentin yer aldığı projenin bu evresinde Kent sağlık planları ve halk sağlığı politikalarının geliştirilmesine odaklanıldı.

3. Faz (1998-2002): 50 kentin yer aldığı projenin temel hedefi, Sağlık 21 ve Gündem 21 temelli politikaların üretilmesi ve Kent sağlık gelişim planları oldu.

4. Faz (2003-2008): 75 kentin yer aldığı projenin bu evresinde sağlıklı şehir planlaması, sağlıklı yaşlanma, sağlık etki değerlendirmesi ile aktif yaşam ve fiziksel aktivite olmak üzere 4 ana tema belirlendi.

5. Faz (2009-2013): 84 kentin yer aldığı 5. Faz'ın genel konusu, sağlık ve tüm yerel sağlık politikalarında eşitlik olarak uygulandı.

Kaynak


Urla Fotoğraf Sanat Evi Yeni Bir Sergiye Evsahipliği Yapıyor

Urla Fotoğraf Grubu (UFG) karma fotoğraf sergisini Urla Fotoğraf Sanat Evi'nde açtı.UFG 2010 yılında Urla'da yaşayan, Urla'yı seven fotoğraf sevdalılarının bir araya gelmeleriyle kuruldu. Önce sanal ortamda tanışan fotoğrafçılar daha sonra Urla'da bir araya gelerek buluştu. Bu tanışıklık 4. yılını doldurdu. Urla Belediyesi eski gazhane binasını Fotoğraf...

İkçü Tercih Günleri İle Daha Emin Bir Geleceğe

İzmir'in en genç devlet üniversitesi olan İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi, gençlerin yükseköğretimde doğru tercih yapmasına yardımcı olmak amacıyla tercih günleri düzenledi.02-17 Temmuz tarihleri arasında Çiğli Ana Yerleşkesi Konferans Salonu fuaye alanında başlayan, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığının organizasyonuyla gerçekleştirilen Üniversite...

Karşıyaka Sanatta Dünyaya Açılıyor

Karşıyaka Belediyesi, Karşıyaka'yı kültür ve sanatın başkenti yapma yolunda önemli bir adım daha attı. Dünyanın sayılı koreografları arasında gösterilen Natalia Zandukeli ile işbirliği yapan belediye, dans ve sanatla ilgili projelerini uluslararası arenaya taşıyacak. Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar 'Kültürel ve sanatsal faaliyetlerimizi önce yurt ölçeğinde...

TABİAT TARİHİ MÜZESİ EGE ÜNİVERSİTESİ

Müze Giriş Saatleri: Hergün (hafta sonları hariç) 9:00 - 11:30 / 13:00 - 16:00 saatleri arası. Müze ziyareti ücretlidir. Ege Üniversitesi Fen Fakültesine bağlı bir Tabiat Tarihi Müzesi kurulması düşüncesi, ilk kez 1963 yılında ortaya atılmış ve 1967 yılında yaşama geçirilmiştir. Tabiat Tarihi Müzesi 1973 yılında Cumhuriyet'in 50. yılı kutlama programı...

SALEPÇİOĞLU CAMİİ

Salepçioğlu İş Hanı'nın arkasında bulunan cami, 20yy'ın ilk yıllarında SalepçizadeHacı Ahmet Efendi tarafından yaptırılmıştır. Caminin 1906'da tamamlandığı-söylense de maalesef kitabesi yoktur. Görece yeni olan yapı, klasik camiler örnek alınarak tasarlanmıştır. Döneminin Batı mimari tarzından da etkilenerek inşa edilen cami, İzmir'in en büyük ve en...
erotik
Live İzmir