Çıkış / Exit

İşleminiz Yapılıyor.
 
 
 
 
 
 
 
 
English

29 Haziran Pazar gününden itibaren İzmir’de kent içi toplu ulaşımda yeni bir dönem başlıyor.

Kent merkezi ve ana arterlerdeki otobüs sayısını azaltarak, aktarmalı sistemi güçlendirmeyi hedefleyen ESHOT Genel Müdürlüğü, “Ulaşım Sistemi’nin Yeniden Tasarımı” projesini hayata geçiriyor. Merkez, Karşıyaka, Bornova, Buca ve Teleferik olmak üzere 5 ana bölgeye ait 42 alt bölgenin ulaşım sisteminde köklü değişikliklere gidiliyor.

İzmir’de kent içindeki trafik yoğunluğunu azaltmak, duraklarda bekleme süresini kısaltmak ve toplu ulaşımda alternatifleri artırmak için yola çıkan İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, 29 Haziran Pazar gününden itibaren “Ulaşım Sistemi’nin Yeniden Tasarımı” projesini hayata geçiriyor. Toplu ulaşım alışkanlıklarımızı değiştirmeyi hedefleyen proje kapsamında, Merkez, Karşıyaka, Bornova, Buca ve Teleferik olmak üzere 5 ana bölgeye ait 42 alt bölgenin ulaşım sistemi yeniden tasarlandı. Şehir merkezi ve ana arterlerdeki otobüs sayısını azaltacak ve kent merkezine aktarmalı sistemle ulaşımı ön plana çıkaracak sistemle artık, bir yerden bir yere gitmek için tek hatta bağımlılık yerine farklı seçenekler sunulacak.

Pazar günü başlayacak yeni uygulamayla birlikte yerleşim yerlerinin sunduğu olanaklara göre yolcular otobüslerle; İzmir Metro ve İZBAN istasyonlarına, vapur iskelelerine ya da otobüs duraklarına taşınacak. Şehir merkezine bu noktalardan, alternatif güzergahları izleyerek daha hızlı ulaşılması hedefleniyor.

RÖNG SEFERLERİ ARTIYOR

Üçyol, Konak ve Halkapınar’dan kent merkezine giden ring seferleri artırılıyor. Bu üçgenin çevrelediği merkezde gerekenden fazla otobüs bulunmasının yarattığı sıkışıklığın önüne geçilmesi planlanıyor. Basmane ve Gümrük’te sona eren otobüs hatları kaldırılarak bu bölgedeki karmaşaya son veriliyor. Mevcut Konak hatları ise korunuyor.

Yeni uygulamayla Alsancak, Çankaya, Basmane bölgesine aktarmalı yolculukla ulaşılacak. Bostanlı ve Karşıyaka iskeleleri, Egekent, Evka 3, Kemer, Şirinyer, Tınaztepe, F.Altay, Sarnıç aktarma merkezleri, Gaziemir Semt Garajı, Bornova, Üçyol ve Halkapınar Metro istasyonları, ana aktarma merkezleri olacak. Yolcuların kendi bölgeleri içinde ise daha sık aralıklarla taşınması sağlanıyor.

DAHA HIZLI YOLCULUK

“Ulaşım Sistemi’nin Yeniden Tasarımı” adıyla hayata geçirilecek proje sayesinde kent merkezindeki trafik yükü azalacak, duraklarda bekleme ve yolculuk süresi de kısalacak. Hedefleri farklı olan yolcuların ise birbirinden ayrılması sağlanacak. Böylece ulaşım hız kazanacak. Projenin ana hedefini ise otobüslerin toplu ulaşımın belkemiği olmaktan çıkıp, yerine aşama aşama raylı sistemi getirilmesi oluşturuyor. Merkezde egzoz gazı oranı düşmesi, hava kirliliği ile gürültü ve görüntü kirliliğinin azaltılması de projenin getireceği avantajlar arasında yeralıyor.

Eski sistemde 06.00-09.00 saatleri arasında merkeze 89 hat ile 1212 kez sefer yapılıyordu. Bu rakam gün boyu 4 bin 16’ya ulaşıyordu. Yeni sistemle, bir dakikada geçen araç sayısı: Şair Eşref Bulvarı’nda yüzde 72, Fevzipaşa Bulvarı’nda yüzde 35, Gazi Bulvarı’nda yüzde 56 oranında azalacak.

ESHOT Genel Müdürlüğü yetkilileri, sistemi yeniden tasarlarken toplu ulaşımdaki en önemli unsurları göz önüne aldıklarını belirterek, yeni dönemi şu sözlerle anlattı:

“İdeal güzergahları, yolcuların kullandığı akıllı kartları izleyerek, alışkanlık ve talepleri inceleyerek belirledik. Dünyada da modern şehirlerin merkezine, her bölgeden otobüs seferleri yapılmıyor. İzmirliler olarak aktarmalı sistemin konforunu artık iyi biliyoruz. İstatistikler gösteriyor ki, yolcuların yüzde 30’u her gün ikinci ya da üçüncü ulaşım aracına, 90 dakika içinde ücretsiz binerek yolculuğunu tamamlıyor. Başlangıçta belki alışkanlıklarımızı değiştirmekte zorlanacağız ama yeni sistemi kullandıkça, sonuçlarının güzel olduğunu göreceğiz ve eskiyi hiç aramayacağız.”

Kaynak

ÇEVRE DOSTU HASTANE SAYISI ARTIYOR

İzmir Kuzey Genel Sekreterliği'nin çevre ve atık yönetiminde başarılı Hastane sayısı 7'ye yükseldi. Hedeflerinin tüm kurumlarında çevre izin belgesi almak olduğunu söyleyen Genel Sekreter Prof. Dr. Osman Nuri Dilek, 'sağlıklı nesiller ancak sağlıklı bir çevrede yetişir ilkesinden hareket ederek gelecek nesiller için çalışıyoruz. Hızlı ve emin adımlarla...

Konaklılar "Mavi Kapak"ı sahiplendi

Konak Belediyesi'nce sürdürülen 'Mavi Kapak' kampanyası umut olmaya devam ediyor. Bugüne kadar çok sayıda bedensel engelli yurttaşın tekerlekli sandalye sahibi yapan kampanyaya bir destek de Konak'ın Boğaziçi ve Emir Sultan mahallelerinde yaşayan vatandaşlardan geldi. Mahalle sakinleri topladıkları 11 çuval kapağı Konak Belediyesi'nden gelen görevlilerine teslim...

İzmir, Yeni Ulaşım Sistemine Alışıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü tarafından devreye alınan 'Ulaşım Sisteminin Yeniden Tasarımı' projesi etkilerini göstermeye başladı. Raylı sisteme yönelen yolcu sayısı artarken, kent içi trafikte önemli ölçüde rahatlama görüldü. ESHOT yetkilileri, uyum sürecinin ardından yeni sistemin avantajlarının daha net bir şekilde görüleceğini...

HEVRA SİNEGOGU KONAK İZMİR

La Hevra sinagogunun diğer ismi TalmudTora'dır yani “Musevi Dinsel Ritüelinin Öğrenildiği Yer” anlamına gelir. 17. Yüzyılda yapılan sinagog 1838'de yangın sonrasında Hacez kardeşler tarafından restore edilmiştir. Maalesef 1841 İzmir yangınında yeniden yanan sinagog 19. yüzyıl sonu ve 20. yüzyıl başdına onarım görmüştür. 1999 yılında tavanı çökerek...

KEMALPAŞA ÇİNİLİKÖY ÜMRAN BARADAN MÜZESİ

Ümran Baradan 4 Şubat 1945 sabahı İzmir de doğdu.Dedesi İsmail Hakkı Baradan şair, babası Ali Ulvi Baradan ise Klasik Türk Müziğine 1915 de Girit'ten, anne tarafı da Selanik'ten gelip İzmir'e yerleşmişlerdir. İlkokulu Alsancak Gazi İlkokulunda, Orta okul ve liseyi İzmir Kız Lisasinde bitirdikten sonra Ankara Dil Tarih, Coğrafya Fakültesi ve akabinde Viyana Bildedenn...
erotik
Live İzmir