Çıkış / Exit

İşleminiz Yapılıyor.
 
 
 
 
 
 
 
 
English

29 Haziran Pazar gününden itibaren İzmir’de kent içi toplu ulaşımda yeni bir dönem başlıyor.

Kent merkezi ve ana arterlerdeki otobüs sayısını azaltarak, aktarmalı sistemi güçlendirmeyi hedefleyen ESHOT Genel Müdürlüğü, “Ulaşım Sistemi’nin Yeniden Tasarımı” projesini hayata geçiriyor. Merkez, Karşıyaka, Bornova, Buca ve Teleferik olmak üzere 5 ana bölgeye ait 42 alt bölgenin ulaşım sisteminde köklü değişikliklere gidiliyor.

İzmir’de kent içindeki trafik yoğunluğunu azaltmak, duraklarda bekleme süresini kısaltmak ve toplu ulaşımda alternatifleri artırmak için yola çıkan İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, 29 Haziran Pazar gününden itibaren “Ulaşım Sistemi’nin Yeniden Tasarımı” projesini hayata geçiriyor. Toplu ulaşım alışkanlıklarımızı değiştirmeyi hedefleyen proje kapsamında, Merkez, Karşıyaka, Bornova, Buca ve Teleferik olmak üzere 5 ana bölgeye ait 42 alt bölgenin ulaşım sistemi yeniden tasarlandı. Şehir merkezi ve ana arterlerdeki otobüs sayısını azaltacak ve kent merkezine aktarmalı sistemle ulaşımı ön plana çıkaracak sistemle artık, bir yerden bir yere gitmek için tek hatta bağımlılık yerine farklı seçenekler sunulacak.

Pazar günü başlayacak yeni uygulamayla birlikte yerleşim yerlerinin sunduğu olanaklara göre yolcular otobüslerle; İzmir Metro ve İZBAN istasyonlarına, vapur iskelelerine ya da otobüs duraklarına taşınacak. Şehir merkezine bu noktalardan, alternatif güzergahları izleyerek daha hızlı ulaşılması hedefleniyor.

RÖNG SEFERLERİ ARTIYOR

Üçyol, Konak ve Halkapınar’dan kent merkezine giden ring seferleri artırılıyor. Bu üçgenin çevrelediği merkezde gerekenden fazla otobüs bulunmasının yarattığı sıkışıklığın önüne geçilmesi planlanıyor. Basmane ve Gümrük’te sona eren otobüs hatları kaldırılarak bu bölgedeki karmaşaya son veriliyor. Mevcut Konak hatları ise korunuyor.

Yeni uygulamayla Alsancak, Çankaya, Basmane bölgesine aktarmalı yolculukla ulaşılacak. Bostanlı ve Karşıyaka iskeleleri, Egekent, Evka 3, Kemer, Şirinyer, Tınaztepe, F.Altay, Sarnıç aktarma merkezleri, Gaziemir Semt Garajı, Bornova, Üçyol ve Halkapınar Metro istasyonları, ana aktarma merkezleri olacak. Yolcuların kendi bölgeleri içinde ise daha sık aralıklarla taşınması sağlanıyor.

DAHA HIZLI YOLCULUK

“Ulaşım Sistemi’nin Yeniden Tasarımı” adıyla hayata geçirilecek proje sayesinde kent merkezindeki trafik yükü azalacak, duraklarda bekleme ve yolculuk süresi de kısalacak. Hedefleri farklı olan yolcuların ise birbirinden ayrılması sağlanacak. Böylece ulaşım hız kazanacak. Projenin ana hedefini ise otobüslerin toplu ulaşımın belkemiği olmaktan çıkıp, yerine aşama aşama raylı sistemi getirilmesi oluşturuyor. Merkezde egzoz gazı oranı düşmesi, hava kirliliği ile gürültü ve görüntü kirliliğinin azaltılması de projenin getireceği avantajlar arasında yeralıyor.

Eski sistemde 06.00-09.00 saatleri arasında merkeze 89 hat ile 1212 kez sefer yapılıyordu. Bu rakam gün boyu 4 bin 16’ya ulaşıyordu. Yeni sistemle, bir dakikada geçen araç sayısı: Şair Eşref Bulvarı’nda yüzde 72, Fevzipaşa Bulvarı’nda yüzde 35, Gazi Bulvarı’nda yüzde 56 oranında azalacak.

ESHOT Genel Müdürlüğü yetkilileri, sistemi yeniden tasarlarken toplu ulaşımdaki en önemli unsurları göz önüne aldıklarını belirterek, yeni dönemi şu sözlerle anlattı:

“İdeal güzergahları, yolcuların kullandığı akıllı kartları izleyerek, alışkanlık ve talepleri inceleyerek belirledik. Dünyada da modern şehirlerin merkezine, her bölgeden otobüs seferleri yapılmıyor. İzmirliler olarak aktarmalı sistemin konforunu artık iyi biliyoruz. İstatistikler gösteriyor ki, yolcuların yüzde 30’u her gün ikinci ya da üçüncü ulaşım aracına, 90 dakika içinde ücretsiz binerek yolculuğunu tamamlıyor. Başlangıçta belki alışkanlıklarımızı değiştirmekte zorlanacağız ama yeni sistemi kullandıkça, sonuçlarının güzel olduğunu göreceğiz ve eskiyi hiç aramayacağız.”

Kaynak

DENİZ TURİZMİ

İzmir'e keyifle ayakbastınız. Şimdi bir karar vermek ve tatilinize başlamak istiyorsunuz. İzmir; coğrafi konumu, kültürel ve tarihî zenginliği,3. büyük Metropol olması, farklı bölgeler arasında geçiş noktası olmasıyla hem deniz hem kara hem de hava ulaşımının kullanım kolaylığı ve rahatlığı, kültürel faaliyetlere ve sanat etkinliklerine...

KÜLTÜR TURİZMİ

Çevreye,Tarihsel Mirasa, Kültürel ve Sanatsal etkinliklere duyarlı, meraklı, ilgili, özgür bir yapıya sahip, geçmişlerinde kalmış bir yerlere geri dönmeyi isteyen, yöre insanını ve onların yaşam biçimlerini, örf –adet ve geleneklerini tanımaya hevesli, acelesi olmayan,şehrin sokaklarında kaybolmayı göze alarak gizemli bir perdeyi aralamak isteyen ya da yeni bir...

İNANÇ TURİZMİ

Görkemli mermer sütunları, sade ama benzersiz kalem işlemeleri ve özel ahşap mimarileriyle kurulduğundan bu yana çok katmanlı ve çok kültürlü yapısıyla var olmuş bir kent olan İzmir'in ibadethaneleri; insanlar arasında yüzyıllar boyunca farklı kültür, farklı din ve dilleriyle bir arada yaşayarak bir hoşgörü ve uzlaşı ortamı yaratmayı başarmıştır. Kimi zaman...

KRUVAZİYER TURİZMİ

Tarihin ilk dönemlerinden beri onlarca uygarlığı konuk etmiş 'Ege'nin İncisi' İzmir 'Kurvaziyer Turizmi'nde son on yıldır yükselen performansı ile dikkat çekmektedir. Alsancak Limanı'nda 2003 yılında 5 sefer ile 3.271 yolcu ile başlayan kurvaziyer turizmi 2015 yılı sonu itibarı ile 114 gemi ve 217.848 yabancı ziyaretçiye ulaşmıştır.İzmir aldığı bu pay...

GASTRONOMİ TURİZMİ

Tarihi geçmişi 8.500 yıl öncesine dayanan ve doğanın sevgili yüzüne sahip olan Ege ve özellikle İzmir'de tarih boyunca kuşaktan kuşağa çoğalarak aktarılan bir mutfak kültürü süregelmekte ve 'EGE MUTFAĞI' tamamen özgün ve çok kültürlü yapısı ile mutfak kültüründeki hak ettiği yeri almaktadır. Birçok kültür ve inancın yeme içme alışkanlıklarının...
erotik
Live İzmir