Çıkış / Exit

İşleminiz Yapılıyor.
 
 
 
 
 
 
 
 
English

İzmir, bir dünya buluşmasına ev sahipliği yaptı. MARBLE Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı, 32 ülke ve       42 ilden gelen 1112 katılımcıyla, 15. kez  açıldı.

25-28 Mart 2009 tarihleri arasında, İzmir Kültürpark’ta gerçekleştirilecek olan 15. MARBLE – Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı, İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde düzenlenen törenle başladı.

Açılış konuşmalarını Türkiye Mermer, Doğaltaş ve Makinaları Üreticileri Birliği (TÜMMER) Başkanı Selahattin Onur, Ege Maden İhracatçıları Birliği Başkanı Arslan Osman Erdinç, Dış Ticaret Müsteşar Yardımcısı Abdullah Köten, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Valisi Cahit Kıraç’ın gerçekleştirdiği törene, fuar nedeniyle kente gelen yerli ve yabancı çok sayıda sektör temsilcisi katıldı. 
Fuarın açılış konserini  ise şef İbrahim Yazıcı yönetimindeki İzmir Devlet Senfoni Orkestrası gerçekleştirdi.

MARBLE 2009

Global ekonomik krizden ciddi boyutta etkilenen doğaltaş sektörünün büyük umut bağladığı 15. MARBLE’a, 258’i yabancı, 854’ü yerli, 1112 firma katılıyor.

Dört gün süreyle açık kalacak MARBLE için İZFAŞ, varolan beş yeni holün yanısıra, dört yeni hol daha inşa etti. Geçici holler, Kültürpark’ın doğal dokusuna zarar vermeyecek şekilde planlandı.

42.500 metrekare alan üzerinde düzenlenen fuarda, işlenmiş, yarı işlenmiş ve ham olmak üzere  9. 000 ton taş sergileniyor.

Türk doğaltaşının ihracat kapısı niteliği taşıyan fuar, dünyanın en zengin doğaltaş üreticilerinden biri olan Türkiye’yi yeni pazarlarla buluşturuyor.

Türk doğaltaşının dünya pazarından aldığı payı yükseltmek için çalışan; ziyaretçi ülke ve yabancı alıcı sayısını artırmaya yönelik girişimlerini yıl boyu sürdüren İZFAŞ, MARBLE 2009’e 90 ülkeden, 3000’i aşkın yabancının gelmesini bekliyor.

32 ÜLKE, 42 İLDEN KATILIMCI

32 ülkeden 258 katılımcının bulunduğu fuara iştirak eden ülkeler şöyle: ABD, Almanya, Avustralya, Belçika, Brezilya, Çin, Danimarka, Filistin, Finlandiya, Fransa, G. Kore, Hindistan, Hollanda, İran, İsrail, İngiltere, İspanya, İsveç, İsviçre, İtalya, Japonya, Kanada, Kazakistan, Lübnan, Mısır, Polonya, Portekiz, Rusya, San Marino, Suriye, , Ürdün, Yunanistan

Fuara katılan 854 yerli firmanın illere göre dağılımı ise  şöyle: Adana, Afyonkarahisar, Amasya, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bayburt, Bilecik, Bitlis, Burdur, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Gümüşhane, Hatay, Isparta, İçel, İstanbul, İzmir, Karaman, Kayseri, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin,  Muğla, Nevşehir, Sakarya, Sivas, Tokat, Trabzon,  Uşak, Yalova, Zonguldak.

MARBLE 2008’e  253’ü yabancı, 844’ü yerli 1097 firma katılmış; fuarı 86 ülke ve 81 ilden 51.336 kişi ziyaret etmişti.

Sizlerde ''MARBLE 2009''u daha yakından görmek istiyorsanız,TIKLAYINIZ

1960'larda Nikah Salonu Olarak Kullanılan Kilise

 İzmir de bulunan All Saints British Protestan Kilisesi, Buca civarında tarihi bir hazinedir. Çoğunluğu İngilizlerden oluşan bir göçmen topluluğu tarafından 1838 yılında yapılmıştır. Binanın, klasik bir İngiliz cemaat kilisesi stilindedir.Taban planı bir haç şeklinde olup seksen yıllık şuan çalışamaz durumda olan bir orga sahip bulunmaktadır. Buca Belediyesi'ne...

TABİAT TARİHİ MÜZESİ EGE ÜNİVERSİTESİ

Müze Giriş Saatleri: Hergün (hafta sonları hariç) 9:00 - 11:30 / 13:00 - 16:00 saatleri arası. Müze ziyareti ücretlidir. Ege Üniversitesi Fen Fakültesine bağlı bir Tabiat Tarihi Müzesi kurulması düşüncesi, ilk kez 1963 yılında ortaya atılmış ve 1967 yılında yaşama geçirilmiştir. Tabiat Tarihi Müzesi 1973 yılında Cumhuriyet'in 50. yılı kutlama programı...

SALEPÇİOĞLU CAMİİ

Salepçioğlu İş Hanı'nın arkasında bulunan cami, 20yy'ın ilk yıllarında SalepçizadeHacı Ahmet Efendi tarafından yaptırılmıştır. Caminin 1906'da tamamlandığı-söylense de maalesef kitabesi yoktur. Görece yeni olan yapı, klasik camiler örnek alınarak tasarlanmıştır. Döneminin Batı mimari tarzından da etkilenerek inşa edilen cami, İzmir'in en büyük ve en...

HEVRA SİNEGOGU KONAK İZMİR

La Hevra sinagogunun diğer ismi TalmudTora'dır yani “Musevi Dinsel Ritüelinin Öğrenildiği Yer” anlamına gelir. 17. Yüzyılda yapılan sinagog 1838'de yangın sonrasında Hacez kardeşler tarafından restore edilmiştir. Maalesef 1841 İzmir yangınında yeniden yanan sinagog 19. yüzyıl sonu ve 20. yüzyıl başdına onarım görmüştür. 1999 yılında tavanı çökerek...

KEMALPAŞA ÇİNİLİKÖY ÜMRAN BARADAN MÜZESİ

Ümran Baradan 4 Şubat 1945 sabahı İzmir de doğdu.Dedesi İsmail Hakkı Baradan şair, babası Ali Ulvi Baradan ise Klasik Türk Müziğine 1915 de Girit'ten, anne tarafı da Selanik'ten gelip İzmir'e yerleşmişlerdir. İlkokulu Alsancak Gazi İlkokulunda, Orta okul ve liseyi İzmir Kız Lisasinde bitirdikten sonra Ankara Dil Tarih, Coğrafya Fakültesi ve akabinde Viyana Bildedenn...
erotik
Live İzmir