Çıkış / Exit

İşleminiz Yapılıyor.
 
 
 
 
 
 
 
 
English

 

 Bilişimde 2011'in ana trendlerinden en önemlisi 'bulut bilişim' olacak. Fujitsu, Microsoft, HP, Dell dahil pek çok firma bu alanda yatırımlara hız veriyor.

  
 
Bulut Bilişim:
İnternet 'bulutu' içinde yolunu bulabilen makineleri kullanarak, yazılım yüklemekle uğraşmadan dosya paylaşabilir, film izleyebilir, yazışabiliriz. Peki bu 'bulut'a ne kadar güvenebiliriz?
  
    
AVG'ye göre zararlı yazılımlar bakımından Türkiye internetin en riskli ülkesi.
    
En ince bilgisayar olarak tanıtılan yeni MacBook Air, iki boyda geliyor.

Fujitsu Türkiye Genel Müdürü Halit Zaim, yazılım hizmetlerinin internet üzerinden alındığı ''Bulut Bilişim''in, 2011 yılının yeni trendi olacağını söyledi. Zaim, endüstri analistlerinin, kurumların veri merkezlerinde yaptıkları harcamaların yüzde 80'inin sabit giderlerden oluştuğuna dikkat çektiğini anımsattı.

Zaim, veri merkezlerinin mevcut tüm ihtiyaçlarını ortak sunucularda gidermeye dayanan bu teknolojinin, enerji tasarrufu başta olmak üzere görünür görünmez birçok maliyet kalemini de ortadan kaldırdığını belirtti.

Fujitsu adına konuşan Zaim, "Yapılan araştırmalar, bazı sunucularımızın yüzde 60'a varan enerji tasarrufu sağladığını ortaya koyuyor" dedi.
Endüstri standartlarıyla uyumlu ve güvenilir sunucu altyapısı, denenmiş ve test edilmiş entegrasyon ortamı, altyapının sorun çıkarmadan ölçeklenebilmesinin ''Bulut'' çözümlerinin getirdiği diğer faydalardan birkaçı olduğunu belirten Zaim, ''Bulut Bilişim sayesinde kurumların herhangi bir BT donanım maliyeti yüklenmesi gerekmiyor. Gelişmiş Servis Anlaşması Düzeyleri (SLAS), standart fiyatlama modeli ve ihtiyaç anında hizmet alabilmenin sağladığı esnek sunucu maliyetleri, Bulut Bilişim çözümlerini cazip kılan diğer faktörler. Bulut çözümleri standartların ve otomasyonun giderek rafine hale gelerek yönetim giderlerinin ve diğer maliyetlerin azalmasına da olanak sağlıyor'' görüşünü dile getirdi.

SEKTÖRDE NELER OLDU
Bu yıl içerisinde dünyanın iki büyük bilgisayar şirketi Hewlett-Packard (HP) ve Dell, veri depolama sistemleri üreticisi 3Par şirketini satın almak izin rekabete girdi. Dell'in kazandığı savaşta şirket, 3Par'a, müşterilere internet üzerinden yazılım, veri depolama ve diğer hizmetleri teslimi kapsayan kendi ''bulut bilişim'' işini geliştirmenin bir yolu olarak bakıyordu.

HP ve Microsoft da şirketlerin bulut bilişimi altyapısına geçmelerini kolaylaştıracak işbirliğine gitti. Bu iki şirket bulut bilişim teknolojisinde kurumsal müşterilere yardımcı olmak için Microsoft Windows Azure platform uygulaması ile ilgili işbirliği yaptı.

 

Kaynak: www.ntvmsnbc.com

Rahmetle Anıyoruz.

Büyük Önder Atatürk, Tüm Yurtta Düzenlenecek Törenlerle Anılacak Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikal edişinin 72. yıldönümünde tüm yurtta, KKTC'de ve dış temsilciliklerde törenler ve çeşitli etkinliklerle anılacak ...

İş Kolu Tespit Kararları

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının bazı iş kolu tespit kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı. Kararda, Tesco Kipa Kitle Pazarlama Ticaret ve Gıda Sanayi Anonim Şirketi'nde bakanlıkça yapılan incelemede, İzmir-Çiğli'de bulunan genel merkez ile aynı adresteki Çiğli Alışveriş Merkezi, Çiğli Hipermarket işyeri, Ankara-Oran'da bulunan Ankara Ofisi,...

İzto Üyeleri Slovenya'ya Gitti

İzmir Ticaret Odası (izto) Yönetim Kurulu Başkanvekilleri Akın Kazançoğlu ile Jak Eskinazi'nin Başkanlık Ettiği 24 Kişilik İzto Heyeti Slovenya'ya Gitti İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanvekilleri Akın Kazançoğlu ile Jak Eskinazi'nin başkanlık ettiği 24 kişilik İZTO heyeti Slovenya'ya gitti. İZTO'dan yapılan yazılı açıklamada,...

Romen Müzisyenlerin Vergi Tepkisi

Maliye Bakanlığı'nın düğünlerde davul- zurna çalanları 'profesyonel müzisyen' kabul ederek vergi basamaklarını yükseltmesine İzmir'deki Roman müzisyenler tepki gösterdi. İzmirli Romanlar, tepki için Türkiye'deki müzisyenlere birkaç gün müzik boykotu çağrısı yaptı. Roman Müzisyenlerin Vergi Tepkisi Maliye Bakanlığı'nın Düğünlerde Davul- Zurna...

Yılın İlk 10 Ayında Türkiye'ye Gelen Turistlerin Kişisel Harcamaları 12 Milyar 323.8 Milyon Dolar Oldu

Turizm gelirlerinden en büyük payı kişisel harcamalar aldı. Bu yılın Ocak-Eylül döneminde turizm gelirleri geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4 azalarak 16 milyar 236.4 milyon dolardan 15 milyar 547.3 milyon dolara geriledi. Söz konusu dönemde yapılan harcamaların yüzde 79.3'ünü kişisel harcamalar oluşturdu. Türkiye'ye ziyaret edenler kişisel harcamaları...
erotik
Live İzmir