Çıkış / Exit

İşleminiz Yapılıyor.
 
 
 
 
 
 
 
 
English

Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka Belediyesi, Tarım İl Müdürlüğü ve Ekolojik Tarım Organizasyonu Derneği (ETO) işbirliğinde açılacak İzmir’in ilk ekolojik pazarında tezgahlar kimyasal işlemden geçmeden hazırlanacak, naylon poşet kullanılmayacak. Organik ürün sertifikası olsa bile, ürünlerin hepsi pazara girmeden önce “karantina bölgesi”nde yeniden denetimden geçirilecek.

Organik tarımı desteklemek için yaptığı çalışmalarla dikkat çeken, özellikle Menderes Havzası ve Yarımada’daki çalışmaları ile bu alanda öncü olan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bostanlı’ya “Ekolojik Pazar” açmaya hazırlanıyor.
Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde, Karşıyaka Belediyesi, İzmir Tarım İl Müdürlüğü, Ekolojik Tarım Organizasyonu Derneği (ETO) işbirliğinde 25 Haziran Cuma günü açılacak
İzmir’in bu ilk “ekolojik pazarı”, İzmirli organik tarım üreticilerinin yanısıra, Türkiye’nin dört bir yanından gelen organik tarım üreticilerine de yer verecek.
“Organik” logosu olan ürünlerin yer alacağı pazar, hem İzmirliler’e katkı maddesiz ürünler satın alma imkanı sağlarken hem de organik üretim yapan üreticilere ürünlerini sağlıklı bir ortamda tüketiciye sunma olanağı verecek. “Ekopazar İzmir”, 12 bin metrekare kapalı alana sahip olan Bostanlı Pazar yerinde, yaklaşık 4000 metrekare alan üzerinde sadece Cuma günleri  kurulacak.

Pazarcılar eğitildi
Önümüzdeki haftalarda açılması planlanan pazarla ilgili olarak İzmir Tarım İl Müdürlüğü’ndeki toplantıya tamamı “organik ürün sertifikası” sahibi olan yaklaşık 60 pazarcı katıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarım, Park, Bahçeler Daire Başkanı Ziya Çavdar, Tarım İl Müdürü Ahmet Güldal ve ETO koordinatörü Tamer Sever’in de katıldığı toplantıda, pazarcılara uyulması gereken konular ve Ekopazar İzmir konusunda bilgi verildi.

Sıkı denetim
Kimyasal işlemden geçmemiş ahşap tezgahlarda satılacak olan ürünler, tüketicilere bez ya da kağıt ambalajlarda verilecek, naylon poşet kullanılmayacak. Ekopazar’da ayrıca, tüm pazarcılar, Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlatılan şapka, önlük ve çantaları kullanacaklar. Organik ürün sertifikası olsa bile, ürünlerin hepsi pazar alanına girmeden önce “karantina bölgesi”nde tekrar denetimden geçecekler. ETO tarafından oluşturulan komisyon, burada ürünleri kontrol edecek ve ondan sonra Ekopazar’daki tezgahlara konulup halka ulaştırılmasına izin verilecek. Komisyon tarafından organik olmadığı düşünülen ürün varsa, tahlile gönderilecek ve pazar alanına alınmayacak.

461 çiftçi organik üretici
İzmir Büyükşehir Belediyesi, tarlalarda üretilen ürünlerde hiçbir kimyasal maddenin kullanılmaması ve kentin önemli içme suyu kaynaklarına sahip olan Tahtalı Havzası’nın kirletilmeden korunması amacıyla, Havza genelinde “organik tarım” çalışmalarını 2007 yılında başlatmış ve bu çalışmalar başta Yarımada Bölgesi olmak üzere İzmir ve çevresinde yaygınlaştırılmıştı.
“Sosyo-ekonomik kalkınma için sürdürülebilir bir örnek: Yarımada’da organik tarım” isimli proje çerçevesinde bugüne kadar 60 üreticiye eğitim verilerek organik tarıma geçmeleri sağlanırken, bugüne kadarki organik tarım çalışmalarıyla toplam 461 çiftçi organik üretime geçti.
Büyükşehir’in çalışmalarıyla bugüne kadar Seferihisar’ın Turgut, Ulamış, Orhanlı ve merkezde bulunan köyleri, Urla’nın Yağcılar, Özbek, Kalabak, Kuşçular, Zeytinler, Nohutalanı, Kadıovacık, Bademler ve  Ovacık köyleri, Menderes’e bağlı Efemçukuru, Bulgurca, Çatalca, Yeniköy, Ataköy, Şaşal ve Keler köylerinde organik tarıma geçiş yapıldı.
Bayındır’a bağlı Çınardibi, Dernekli, Yakapınar köyleri, Kemalpaşa’ya bağlı Dereköy, Gökyaka, Vişneli köyleri ile Menemen’e bağlı Süleymanlı, Görece ve Bozalan köylerinde ise halen organik üretime geçiş çalışmaları devam ediyor.


 

2 Bin 500 Yıllık Antik Mezarlık Ortaya Çıktı!

Sinop'ta Müze Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan kurtarma kazısıyla 2 bin 500 yıllık antik mezarlık (nekropol) ortaya çıkarıldı. Sinop'ta geçen Mart ayında kent merkezi Gelincik Mahallesi'nde Kültür ve Turizm Bakanlığınca yapılması planlanan Kültür Merkezi inşaatı temel hafriyatının Sinop Müze Müdürlüğü uzmanlarınca denetimi sırasında...

Bilinmeyenleriyle Sultan Ahmet Camii!

- Sultan 1. Ahmet tarafından 1616 yılında mimar Sedefkar Mehmet Ağa'ya Ayasofya'nın karşısında yaptırılan Sultanahmet Camisi, kentin en çok turist çeken mekanları arasında ön sıralarda yer alıyor. Cami'nin temelleriyse 401 sene önce 31 Aralık günü atılmıştı. - Osmanlı sultanları ve ailesi tarafından yaptırılan ve 'Sultan camileri' anlamına...

''Sessiz Şehir'' Mdina

Taş evleri, 4 bin yıllık tarihi ve Ortaçağ mimarisiyle turistlerin ilgisini çeken Malta'nın en eski yerleşim yerlerinden Mdina'ya, motorlu araçların girmesine izin verilmiyor. Nüfusunun azlığı ve sakinliği nedeniyle 'sessiz şehir' olarak tanınan Malta'nın 4 bin yıllık tarihi şehri Mdina, dar sokakları, taş evleri ve tipik Ortaçağ mimarisiyle...

39 Yıldır Su Kabağına Şekil Veriyor!

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde yaşayan su kabağı tasarımcısı Ümit Çağlar, 39 yıldır su kabağına şekil veriyor. Alanya Kalesi'nin bulunduğu yarımadadaki Tophane Mahallesi'nde 'Su Kabağı Evi' adını verdiği tarihi evde su kabağı tasarımı yapan Ümit Çağlar, bugüne kadar yaptığı hediyelik eşyalarla yerli ve yabancı ziyaretçilerin büyük...

Tarihin En Pahalı Fotoğrafları!

-Edward Steichen 'The Pond-Moonlight' (1904) 2,928,000 dolar -Cindy Sherman 'İsimsiz#153' (1985) 2,700,000 dolar -Dmitry Medvedev 'Tobolsk Kremlin' (2009) 1,750,000 dolar ...
erotik
Live İzmir