Çıkış / Exit

İşleminiz Yapılıyor.
 
 
 
 
 
 
 
 
English

Tarihi ve doğal güzellikleriyle adeta "yeryüzündeki cennet" olarak adlandırılan Bosna Hersek, ilkbaharın gelmesiyle birlikte bambaşka bir güzelliğe büründü.

Tarihi ve doğal güzellikleriyle adeta "yeryüzündeki cennet" olarak adlandırılan Bosna Hersek, ilkbaharın gelmesiyle birlikte bambaşka bir güzelliğe büründü.

Dört asırdan daha uzun bir süre Osmanlı hakimiyetinde kalan Bosna Hersek'te, o döneme ait cami, köprü, han, hamam, kütüphane ve medrese gibi eserlerin yanı sıra yemyeşil ormanlar, mesire alanları ve nehirler de ziyaretçileri ilgisini çekiyor.

Ülkeyi ziyaret edeceklerin ilk görmesi gereken şehir şüphesiz Saraybosna. Açık hava müzesi görünümündeki Saraybosna, şehrin ortasından geçen Milyatska Nehri ile ikiye bölünmüş yeşil bir vadiyi andırıyor.

 

Şehrin kalbi olan tarihi Başçarşı, tarihin izlerinin en iyi şekilde korunduğu bölge. Tek katlı dükkanları, sebili, bakırcıları, kuyumcuları ve taş sokaklarıyla Kapalı Çarşı'nın üstü açık minyatürünü andıran Başçarşı'nın yanı sıra şehre sadece 10 dakika uzaklıktaki İlica semtinde bulunan mesire alanları ve yemyeşil parkları da ziyaretçilerin görmesi gereken yerlerin başında geliyor.

Avusturya-Macaristan İmparatorluğu döneminde "Avrupa'nın ilk tramvayı"nın kullanıldığı Saraybosna'da, sonraki yıllarda yenilenen tramvaylarla, şehir turu da yapılabilir.

Saraybosna'yı ziyaret edeceklerin uğraması gereken yerlerden biri de Bosna Hersek'in ilk cumhurbaşkanı merhum Aliya İzzetbegoviç'in mezarının da bulunduğu Kovaçi Şehitliği.

 

 

Ülkenin güneyindeki "Hersek" bölgesi de tarihi ve doğa güzellikleriyle görenleri hayran bırakıyor.

Ülkeyi ziyaret edecekler, zümrüt yeşili Neretva Nehri'ni, Mostar kentindeki taştan yapılmış evleri, Osmanlı camilerini, konakları ve Mostar Köprüsü'nü de mutlaka görmeli.

Mostar ziyaretinin ardından, şehir merkezinden sadece 15 dakika uzaklıkta olan Blagay'daki tarihi Alperenler Tekkesi de ziyaret edilebilir. Buna Nehri'nin kaynağında bulunan tekkede, Balkanlar'ın Müslümanlaşmasında önemli etkisi olan Anadolu erenlerinden Sarı Saltuk'a atfedilen bir türbe de bulunuyor.

Saraybosna-Mostar arasındaki Konyits şehri ise mola vermek için en uygun yerlerden. Neretva Nehri'nin ikiye böldüğü şehri, nehrin üzerindeki Osmanlı eseri olan tarihi Konyits Köprüsü birleştiriyor.

Bosna Hersek, Saraybosna, Mostar, Travnik gibi bilindik şehirlerinin yanı sıra özellikle orta ve kuzeybatı kesimlerinde de birçok tarihi ve doğal güzelliğe sahip bir ülke.

Ülkenin orta kesimlerindeki Zenitsa şehrine 15 dakika uzaklıktaki Vranduk Kalesi, adeta ziyaretçilerini Ortaçağ'a geri götürüyor. Bosna Krallığı döneminde bir kayanın üzerine inşa edilen Vranduk Kalesi, tarihin farklı dönemlerinde savunma amacıyla kullanıldı. Kalenin yanı sıra tarihi evleriyle Vranduk kasabası da özellikle tatil günlerinde ülkenin dört bir yanından ziyaretçi akınına uğruyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ödemis'e Biyogaz tesisi kuruluyor

Ödemiº, kendi gazını ve elektriğini kendisi üretmeye hazırlanıyor. Ödemiº Belediyesi çamur, hayvan gübresi ve bitkisel atıkları değerlendirme yoluna gidip 'Biyogaz Enerji Tesisi' kurmaya hazırlanıyor. Kurulacak tesisle aynı zamanda, Ödemiº Atıksu Arıtma Tesisi'nin elektrik ihtiyacı da karºılanmıº olacak. Yeni Asır...

Aliağa mezbahası “baştan sona” yenilendi

İzmir Büyükşehir Belediyesi; Aliağa, Menemen ve Foça bölgelerindeki kesim, muayene ve denetimleri yapan Aliağa mezbahasının tadilatını tamamlayarak yeniden hizmete aldı. 3.sınıf mezbaha olarak hizmet veren Aliağa mezbahasının, bundan sonra daha modern ve hijyenik şartlarda çalışacağı bildirildi. Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı...

Yenebilir ambalaj gerçek oluyor

İzmirde bilim adamları mısır proteini kaynaklı yenebilir ambalajdaki kırılganlık sorununu çözdü. Üretim 3-4 yıla kalmaz başlayacak İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nde (İYTE) bilim adamlarının yürüttüğü yenilikçi ambalajlar geliştirme çalışmaları başarıyla sonuçlandı. Dünyada daha önce üretilen ancak kırılganlık sorunu nedeniyle kullanılamayan mısır...

Tıpta İzmir'in başarısı

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı doktorları, ilk kez katıldıkları “21. Avrupa Obstetrik ve Jinekoloji Kongresi”nden (EBCOG) ödülle döndü. Bin tıpçı alkışladı Prof. Uğur Saygılı, Uz. Bahadır Saatli, asistan doktorlar Şafak Olgan ve Funda Göde'nin, rahim ağzı kanserine ilişkin araştırmaları, heyecanla...

Dikilililer 25 Yataklı Hastaneye Kavuştu

Dikili ve çevresine hizmet vermesi amacıyla 25 yıl önce projelendirilen, 13 yıl önce de temeli atılan Dikili Devlet Hastanesi, dün düzenlenen tanıtım kokteyli ile hizmete girdi. 10 Mayıs'tan bu yana acil servisi ile faaliyette olan hastane, dün 7 doktor ve 80 personeli ile tam kadro olarak hizmete başladı. Hastanenin resmi açılışının ise, 1.5 ay sonra Başbakan Recep Tayyip...
erotik
Live İzmir