Çıkış / Exit

İşleminiz Yapılıyor.
 
 
 
 
 
 
 
 
English

İzmir Doğal Yaşam Parkında bulunan hayvanlar, yaz sıcaklarının bastırmasıyla soluğu göletlerde alıyor.

Hava sıcaklıklarının gölgede 40 dereceyi zorladığı İzmir'de insanlar kadar hayvanlar da serinlemenin yollarını arıyor. İzmir Doğal Yaşam Parkı içinde kalan bir çok hayvan, günlerini göletlerin içinde geçiriyor. Özellikle kaplan ve ayıların suyun içinde oynadıkları oyunlarla ziyaretçilerin dikkatini çekiyor.

Bir çok hayvan türünü doğal ortamlarında yaşarken izleme fırsatının yaratıldığı İzmir Doğal Yaşam Parkı, her yaştan insanların ilgisini çekmeye devam ediyor.

125 türden bin 500 hayvanın yaşadığı parkta yaz aylarıyla birlikte önemli değişimler gözleniyor.

Parktaki bir çok hayvan günlerini, park içinde kendilerine ayrılan bölgelerdeki göletlerde geçirmeyi tercih ediyor. Suyu sevmeyen hayvanların ise gölgelikleri tercih ettiği, mirket gibi bazı türlerin ise toprağın altında açtıkları tünellerde kalmayı tercih ettiği gözleniyor.

Doğal Yaşam Parkı'nın gözde hayvanları arasında yer alan Bengal kaplanları da günlerini gölgeliklerde ve gölette serinleyerek geçiriyor. Gün içinde belli aralıklarla suya giren Oscar, Luna ve İmbat isimli kaplanlar, park görevlilerinin suya bıraktığı şamandıralarla oynuyor. Kaplanların şamandıraları yakalamak için verdiği mücadele ilginç görüntülere sahne oluyor. Sıcağa rağmen parka gelen ziyaretçiler ise kaplanların ender görülen davranışlarına tanıklık ediyor.

Suda ilginç görüntüler veren diğer hayvanlar ise ayılar. Kaplan ve aslanlara göre insanlara daha alışık bir görünüm sergileyen ayılar da ziyaretçilerin şaşkın bakışları arasında kendilerini serin sulara bırakıyor.

Doğal Yaşam Parkı Müdürü Şahin Afşin, AA muhabirine yaptığı açıklamada sıcaktan etkilenen hayvanları serinletmek amacıyla menülerinde değişikliğe gittiklerini, et ve meyveleri dondurarak verdiklerini anlattı.

Parktaki filleri ise hortumla yıkayarak serinletmeye çalıştıklarını anlatan Afşin, hayvanların suda daha fazla zaman geçirmesi için göletlere şamandıra gibi oyuncaklar attıklarını ifade etti.

"Penguen ve tembel hayvan için çalışıyoruz"

Aslanların ise suya girmediğini, gölgelik alanlarda serinlemeyi tercih ettiğini belirten Afşin, sıcağa rağmen parkı ziyaret eden insanların kaplan, ayı gibi büyük hayvanları suyun içinde oynarken görme fırsatı yakaladığını anlattı.

Afşin, "Doğal Yaşam Parkı'nın ziyaretçi sayısı her yıl düzenli olarak artıyor. Geçen yıl 875 bin olan ziyaretçi sayısı, bu yıl Temmuz ayı itibarıyla 600 bine ulaştı. Yıl sonunda ziyaretçi sayısının 1 milyonu aşmasını bekliyoruz" dedi.

Doğal Yaşam Parkı'nın hayvan çeşitliliğini artırma konusunda da çalışmaların devam ettiğini dile getiren Afşin, ziyaretçilerin en çok görmek istediği hayvanlardan olan penguen ve tembel hayvan gibi türlerin de parka getirilmesi için çalışma başlattıklarını anlattı.

Kaynak

Kemalpaşa Belediyesi Halk Sağlığı Merkezi Açtı

Kemalpaşa Belediyesi, Sosyal Güvencesi Olmayan Vatandaşlara Hizmet Vermek Amacıyla Halk Sağlığı Merkezi Açtı Kemalpaşa Belediyesi, sosyal güvencesi olmayan vatandaşlara hizmet vermek amacıyla Halk Sağlığı Merkezi açtı. Sağlık merkezinin açılışına Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Kemalpaşa Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Metin Yaşar ile...

Konak'ta Bisiklet Etkinliği

Konak Belediyesi, Bianchi ve İzmir Bisiklet Derneği'nin Ortak Girişimiyle Düzenlenen 'Sağlığına Pedal Çevir' Adı Verilen Bisiklet Etkinliği, 8 Mayıs Cumartesi Günü Gerçekleştirilecek Konak Belediyesi, Bianchi ve İzmir Bisiklet Derneği'nin ortak girişimiyle düzenlenen 'Sağlığına pedal çevir' adı verilen bisiklet etkinliği, 8 Mayıs Cumartesi günü...

Unutkanlığın nedeni moleküler değişim

Almanya'daki Göttingen Avrupa Sinirbilimi Enstitüsünden Andre Fischer ve ekibinin fareler üzerinde yaptığı araştırma, beyindeki moleküler değişimlerin öğrenme ve hafızaya ilişkin genlerin işleyişini engellediğini gösterdi. Fischer ve ekibi, genç ve yaşlı farelerin bir yeri hatırlama becerisini karşılaştırdı. Belli bir bölmeye geldiklerinde farelere ayaklarından...

Kahve katarakttan koruyor

İtalyan La Stampa gazetesinde çıkan habere göre, Maryland Üniversitesinden bir grup bilim adamı, kafeinin, göz merceğini olası zararlardan ve dolayısıyla da katarakttan koruyabileceğini ortaya çıkardı. Araştırmanın sunumu, Oftalmoloji Araştırma Derneğinin Florida'daki yıllık toplantısında yapıldı. Fareler üzerinde yaptıkları çalışmada, kafeinin, kataraktın en...

Yüzdeki kilit gen bulundu

HÜ Tıbbi Genetik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Gen Haritalama Laboratuvarı Sorumlusu Prof. Dr. Nurten Akarsu ve ekibi, insanlarda ciddi yüz yarıklarına ve gelişme anomalilerine neden olan Aristaless-like homeobox 1 (ALX1) adı verilen geni bularak embriyo döneminde yüzün nasıl geliştiğini aydınlatacak önemli bir adımı tamamladılar. Prof. Dr. Akarsu, AA muhabirinin...
erotik
Live İzmir