Çıkış / Exit

İşleminiz Yapılıyor.
 
 
 
 
 
 
 
 
English

Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Sağlıklı Kentler Ağı 6. Faz'ına Türkiye'den seçilen ilk belediye, İzmir Büyükşehir Belediyesi oldu.

İzmir bu seçimle, Avrupa'daki 9 kentten biri olmayı da başardı.


İzmir Büyükşehir Belediyesi, gerçekleştirdiği projelerle Dünya Sağlık Örgütü (Dsö) Avrupa Sağlıklı Kentler Ağı 6. Faz'ına (evre) Türkiye'den seçilen ilk belediye oldu. Sürdürülebilir kalkınma ilkeleri doğrultusunda kentlilere yüksek standartlı bir yaşam sağlamak ve 'Sağlıklı Kentler' yaratmak hedefiyle çalışan Büyükşehir Belediyesi, aynı zamanda Dünya Sağlık Örgütü 6. evresine Avrupa'da ilk seçilen kentlerden biri olmayı da başardı. Dsö Uluslararası Sağlıklı Kentler Ağı'nın 6. evresine İzmir'le birlikte Almanya'nın Dresden, Letonya'nın Riga ve Jurmala, Litvanya'nın Klaipedia, Rusya Federasyonu'nun Cherepovets, Norveç'in Ostfold County, Bulgaristan'ın Dimitrovgrad ve Polonya'nın Lodz kentleri girmeye hak kazandı.

İzmir'in yeri sağlam

2009-2013 tarihleri arasında Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Sağlıklı Kentler Ağı 5.evresine üye olan İzmir, bir adım sonrasında Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği'ne üye 49 Kent arasından Dsö'nün Türkiye için belirlediği 12 Kent kotasına girmeye hak kazanarak 2014-2018 döneminde Avrupa Sağlıklı Kentler Ağı arasındaki yerini sağlamlaştırdı.

İlk olarak İzmir'in kabul edildiği 6. Faz'a Türkiye'den Bursa Büyükşehir, Trabzon Büyükşehir, Gölcük, İstanbul Kadıköy, İzmir Karşıyaka, Kırıkkale, Bursa Nilüfer, Bursa Osmangazi, Eskişehir Tepebaşı, Yalova ve Burdur belediyeleri de başvurdu.

Sonuç odaklı çalışma

Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Sağlıklı Kentler Ağı, beşer yıllık dönemlerle gelişen fazlardan (evre) oluşuyor. 5. evresi 2013 yılında tamamlanan projenin, 2014–2018 yıllarını kapsayan 6. evresi başladı. Her dönemde 'sağlıklı Kent' olmayı hedefleyen kentler, uluslararası bu ağa üye olarak belirlenen ana temalar çerçevesinde sonuç odaklı çalışmalar gerçekleştiriyor. Dsö Sağlıklı Kentler Ağı'na üyelik, resmi bir başvuru sürecini takip ederek tamamlanıyor.

Bugüne kadar belirlenen konu ve dönemler şöyle:

1. Faz (1987-1992): Projede 35 Kent yer aldı. Genel strateji, proje sınırlarının genişletilmesi, kentlerin sağlık hedefleri ile ilgili yeni metotların geliştirilmesi ve tanıtılması oldu.

2. Faz (1993-1997): 39 kentin yer aldığı projenin bu evresinde Kent sağlık planları ve halk sağlığı politikalarının geliştirilmesine odaklanıldı.

3. Faz (1998-2002): 50 kentin yer aldığı projenin temel hedefi, Sağlık 21 ve Gündem 21 temelli politikaların üretilmesi ve Kent sağlık gelişim planları oldu.

4. Faz (2003-2008): 75 kentin yer aldığı projenin bu evresinde sağlıklı şehir planlaması, sağlıklı yaşlanma, sağlık etki değerlendirmesi ile aktif yaşam ve fiziksel aktivite olmak üzere 4 ana tema belirlendi.

5. Faz (2009-2013): 84 kentin yer aldığı 5. Faz'ın genel konusu, sağlık ve tüm yerel sağlık politikalarında eşitlik olarak uygulandı.

Kaynak


Osmanlı Mirası Süsleme Sanatı : KAT!

Altın varaklarla çerçevelenmiş cennet bahçeleri, kâğıttan yapılmış renk ormanları, kâğıdı nakış nakış işleyen kat'ı sanatı. Arapça bir kelime olan kat'ı, kesmek anlamına geliyor. Kat'ı sanatı ise, kâğıt ve deri gibi farklı malzemelerin kesilerek motif ve resimlerin ortaya çıkmasından oluşuyor. Kökleri milattan sonra 2. yüzyıla dayanan bu...

Dünyanın En Güzel Kubbeli Camileri!

Dünyanın en güzel kubbe süslemeli cami mimarilerine hayran kalacaksınız. Listede Türkiye'den 3 yer bulunuyor. İşte o harika kareler; Fatıma Masume Türbesi - İran Nasır El-Mülk Cami - İran Nasır El-Mülk Cami - İran Şeyh Lütfullah Camii, İsfahan - İran Mescid-i Vakil Camii, Şiraz - İran Celil Hayat Camii, Erbil - Irak İmam Camii, İsfahan -...

''Çifte Şelale'' Doğa Tutkunlarının Uğrak Yeri Oldu

Teşvikiye Beldesi'ndeki Çifte Şelale, havaların ısınmasıyla özellikle İstanbul'daki doğa tutkunlarının uğrak yeri oldu. Yalova'nın Çınarcık ilçesine bağlı Teşvikiye Beldesi'ndeki Çifte Şelale, havaların ısınmasıyla doğa tutkunlarının uğrak yeri oldu. Çifte Şelale, son yıllarda Türkiye'nin nüfusu en yoğun ve en hareketli şehri...

Tarihsel Sembollerle ''Tılsımlı Resimler''

Altoparlak'ın memleketi Tarsus'un simgesi olan Şahmeran'ın ağırlıklı olarak kullanıldığı eserler, 28 Mart Cumartesi gününe kadar sanatseverler tarafından görülebilecek. Serginin açılışında konuşan Funda Altoparlak, ཌྷ yıldır resim öğretmeniyim. Bir yandan da resim yapıyorum. Okulu bitirdiğim sene bir resim yarışmasında Türkiye ikincisi...

2 Bin 500 Yıllık Antik Mezarlık Ortaya Çıktı!

Sinop'ta Müze Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan kurtarma kazısıyla 2 bin 500 yıllık antik mezarlık (nekropol) ortaya çıkarıldı. Sinop'ta geçen Mart ayında kent merkezi Gelincik Mahallesi'nde Kültür ve Turizm Bakanlığınca yapılması planlanan Kültür Merkezi inşaatı temel hafriyatının Sinop Müze Müdürlüğü uzmanlarınca denetimi sırasında...
erotik
Live İzmir