Çıkış / Exit

İşleminiz Yapılıyor.
 
 
 
 
 
 
 
 
English

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, Ege Bölgesi Sanayi Odası ve Ambalajlı Süt ve Süt Ürünleri Derneği işbirliğiyle düzenlenen 'Dünyada ve AB'de süt politikasında son gelişmeler ve Türk süt sanayine etkileri' başlıklı panele katıldı.

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) ve Ambalajlı Süt ve Süt Ürünleri Derneği (ASÜD) işbirliğiyle düzenlenen panele katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yerelde kalkınma hedefiyle tarımı ve hayvancılığı desteklemeye devam edeceklerini söyledi.

Büyükşehir Belediyesi'nin süt üreticilerini desteklemek ve 0-5 yaş arasındaki çocukların sağlıklı gelişmesine katkı koymak amacıyla yürüttüğü 'Süt Kuzusu' projesi hakkında bilgi veren Başkan Kocaoğlu, göreve geldiklerinden bu yana yerelde kalkınma hedefiyle tarımı ve hayvancılığı desteklediklerini belirtti. Okul Sütü Projesi'ni ilk olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin başlattığını hatırlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Merkezi hükümetimiz bu projeyi Türkiye'de süt hayvancılığının gelişmesi için aldı, memnun olduk. Şimdi de 0-5 yaş arası çocuklarımıza süt içirmek için evlerinin kapılarını çalarak, tutanakla haftada 2 litre süt dağıtıyoruz. Tarımın desteklenmesi için arazi yollarının asfaltlanması, toprak analiz laboratuarı kurulması gibi birçok çalışmamız var. Türkiye'nin kalkınmasında tarımın çok önemli bir kaldıraç olacağına ve katma değerin topraktan, doğadan geldiğine inanıyoruz. Bu nedenle tarımı ve hayvancılığı destekliyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak kooperatiflerle olan birlikteliklerimizi sürdüreceğiz. Tarımın ve hayvancılığın kalkınması için hep birlikte çalışmalıyız" dedi.

İzmir sütün başkenti

Gazeteci İsmail Uğural'ın moderatörlüğünü yaptığı panelde, S.S.Tire Süt Müstahsilleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Eskiyörük, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü Öğretim Üyesi ve Tire Kutsan Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Harun Uysal, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Ekonomi Bölümü'nden Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayşe Uzmay, ASÜD Yönetim Kurulu ve EBSO Meclis Üyesi Kosat Gürler ve ASÜD Kurumsal İletişim Direktörü İlknur Menlik de birer konuşma yaptı.

EBSO Yönetim Kurulu üyesi Haluk Tezcan, İzmir'in Türkiye'deki süt üretiminin yüzde 10'unu gerçekleştirdiğini belirtti. İzmir'in süt sanayisinde ilklere imza attığını kaydeden Tezcan, "Türkiye ve Ab'nin süt sektörü açısından temel farklılığı, yapısal olarak birbirine benzememesidir. Türkiye'de küçük aile işletmelerinde daha düşük verimli hayvanlarla yapılan süt sığırcılığı süt üretiminin düşük, maliyetinin yüksek olması, elde edilen gelirin de düşük olmasına neden olmaktadır. Ülkemizde 2013'te süt üretimi 18.2 milyon tonu aşmıştır. Sanayide işlenen süt miktarı ise 8 milyon tondur. Türkiye süt üretiminde dünyada 7. sıradadır. Sütün başkenti İzmir ise 1.4 milyon tonluk üretimle Türkiye'de 1.sıradadır. Ülkemizde süt üretiminin yüzde 95'i soğuk zincire alınmıştır. Bu da, İzmir de üretilen sütün neredeyse tamamı sanayide işleniyor demektir. İzmir'de onay almış 113 tane süt toplama merkezi bulunuyor. Ülkemizde 2 bin 222 tane süt işletmesi bulunurken, bu rakam İzmir'de 132'dir" dedi. Üretim yapan işletmelerin desteklenmesi ve güçlendirilmesi gerektiğine işaret eden Tezcan, "Türkiye'deki kişi başına süt tüketimi Avrupa Birliği'nin dörtte biri kadardır. Süt üretimini ve kalitesini arttıracak önlemler alınmalıdır. Ulusal ve uluslararası piyasalara yönelik kaliteli üretim için sektör, inovasyon ve teknolojiyle buluşmalıdır. Bugüne kadar bizden desteğini esirgemeyen İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bakanlık'a teşekkür ederiz" dedi.

Ambalajlı Süt ve Süt Ürünleri Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Harun Çallı, Türkiye'de kişi başına süt tüketiminin Avrupa ortalaması kadar olması durumunda mevcut üretimin bu talebi karşılamaya yetmeyeceğini¸ bu durumda öncelikle üretimi arttırmanın gerektiğini kaydetti.

Gıda Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürü Mustafa Kayhan ise, çiğ süt üretimini en hızlı arttıran ülkelerin başında Çin, ikinci sırada ise Türkiye'nin geldiğini söyledi. Kişi başına süt tüketiminin son yıllarda ciddi miktarda arttığını ifade eden Kayhan, "Sütte üretimin devamlılığı ve sürdürülebilirliği için de destekler veriyoruz. Süt sığırcılığını ve süt sanayinin rekabet gücünü geliştirerek üretimde ihracat odaklı bir strateji geliştireceğiz" diye konuştu.

Büyükşehir'e teşekkür

Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük ise Türkiye'de tarımın gelişmesi için kooperatifleşmenin şart olduğunu belirtti. Eskiyörük, "Kooperatif olarak Türkiye'de marka olmamız İzmir Büyükşehir Belediyesi ile gerçekleştirdiğimiz okul sütü projesiyle oldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na teşekkür ediyorum" dedi. Ülkedeki süt üretiminin son 10 yılda yüzde 70 oranında arttığını belirten Eskiyörük, İzmir'de ise bu rakamın yüzde 237 oranında gerçekleştiğini kaydetti. Eskiyörük, konuşmasında üretim ve kooperatifleşmenin önüne çıkan sorunlar ve çözüm yollarına değindi.

Kaynak

Urla Fotoğraf Sanat Evi Yeni Bir Sergiye Evsahipliği Yapıyor

Urla Fotoğraf Grubu (UFG) karma fotoğraf sergisini Urla Fotoğraf Sanat Evi'nde açtı.UFG 2010 yılında Urla'da yaşayan, Urla'yı seven fotoğraf sevdalılarının bir araya gelmeleriyle kuruldu. Önce sanal ortamda tanışan fotoğrafçılar daha sonra Urla'da bir araya gelerek buluştu. Bu tanışıklık 4. yılını doldurdu. Urla Belediyesi eski gazhane binasını Fotoğraf...

İkçü Tercih Günleri İle Daha Emin Bir Geleceğe

İzmir'in en genç devlet üniversitesi olan İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi, gençlerin yükseköğretimde doğru tercih yapmasına yardımcı olmak amacıyla tercih günleri düzenledi.02-17 Temmuz tarihleri arasında Çiğli Ana Yerleşkesi Konferans Salonu fuaye alanında başlayan, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığının organizasyonuyla gerçekleştirilen Üniversite...

Karşıyaka Sanatta Dünyaya Açılıyor

Karşıyaka Belediyesi, Karşıyaka'yı kültür ve sanatın başkenti yapma yolunda önemli bir adım daha attı. Dünyanın sayılı koreografları arasında gösterilen Natalia Zandukeli ile işbirliği yapan belediye, dans ve sanatla ilgili projelerini uluslararası arenaya taşıyacak. Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar 'Kültürel ve sanatsal faaliyetlerimizi önce yurt ölçeğinde...

TABİAT TARİHİ MÜZESİ EGE ÜNİVERSİTESİ

Müze Giriş Saatleri: Hergün (hafta sonları hariç) 9:00 - 11:30 / 13:00 - 16:00 saatleri arası. Müze ziyareti ücretlidir. Ege Üniversitesi Fen Fakültesine bağlı bir Tabiat Tarihi Müzesi kurulması düşüncesi, ilk kez 1963 yılında ortaya atılmış ve 1967 yılında yaşama geçirilmiştir. Tabiat Tarihi Müzesi 1973 yılında Cumhuriyet'in 50. yılı kutlama programı...

SALEPÇİOĞLU CAMİİ

Salepçioğlu İş Hanı'nın arkasında bulunan cami, 20yy'ın ilk yıllarında SalepçizadeHacı Ahmet Efendi tarafından yaptırılmıştır. Caminin 1906'da tamamlandığı-söylense de maalesef kitabesi yoktur. Görece yeni olan yapı, klasik camiler örnek alınarak tasarlanmıştır. Döneminin Batı mimari tarzından da etkilenerek inşa edilen cami, İzmir'in en büyük ve en...
erotik
Live İzmir