Çıkış / Exit

İşleminiz Yapılıyor.
 
 
 
 
 
 
 
 
English

29 Haziran Pazar gününden itibaren İzmir’de kent içi toplu ulaşımda yeni bir dönem başlıyor.

Kent merkezi ve ana arterlerdeki otobüs sayısını azaltarak, aktarmalı sistemi güçlendirmeyi hedefleyen ESHOT Genel Müdürlüğü, “Ulaşım Sistemi’nin Yeniden Tasarımı” projesini hayata geçiriyor. Merkez, Karşıyaka, Bornova, Buca ve Teleferik olmak üzere 5 ana bölgeye ait 42 alt bölgenin ulaşım sisteminde köklü değişikliklere gidiliyor.

İzmir’de kent içindeki trafik yoğunluğunu azaltmak, duraklarda bekleme süresini kısaltmak ve toplu ulaşımda alternatifleri artırmak için yola çıkan İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, 29 Haziran Pazar gününden itibaren “Ulaşım Sistemi’nin Yeniden Tasarımı” projesini hayata geçiriyor. Toplu ulaşım alışkanlıklarımızı değiştirmeyi hedefleyen proje kapsamında, Merkez, Karşıyaka, Bornova, Buca ve Teleferik olmak üzere 5 ana bölgeye ait 42 alt bölgenin ulaşım sistemi yeniden tasarlandı. Şehir merkezi ve ana arterlerdeki otobüs sayısını azaltacak ve kent merkezine aktarmalı sistemle ulaşımı ön plana çıkaracak sistemle artık, bir yerden bir yere gitmek için tek hatta bağımlılık yerine farklı seçenekler sunulacak.

Pazar günü başlayacak yeni uygulamayla birlikte yerleşim yerlerinin sunduğu olanaklara göre yolcular otobüslerle; İzmir Metro ve İZBAN istasyonlarına, vapur iskelelerine ya da otobüs duraklarına taşınacak. Şehir merkezine bu noktalardan, alternatif güzergahları izleyerek daha hızlı ulaşılması hedefleniyor.

RÖNG SEFERLERİ ARTIYOR

Üçyol, Konak ve Halkapınar’dan kent merkezine giden ring seferleri artırılıyor. Bu üçgenin çevrelediği merkezde gerekenden fazla otobüs bulunmasının yarattığı sıkışıklığın önüne geçilmesi planlanıyor. Basmane ve Gümrük’te sona eren otobüs hatları kaldırılarak bu bölgedeki karmaşaya son veriliyor. Mevcut Konak hatları ise korunuyor.

Yeni uygulamayla Alsancak, Çankaya, Basmane bölgesine aktarmalı yolculukla ulaşılacak. Bostanlı ve Karşıyaka iskeleleri, Egekent, Evka 3, Kemer, Şirinyer, Tınaztepe, F.Altay, Sarnıç aktarma merkezleri, Gaziemir Semt Garajı, Bornova, Üçyol ve Halkapınar Metro istasyonları, ana aktarma merkezleri olacak. Yolcuların kendi bölgeleri içinde ise daha sık aralıklarla taşınması sağlanıyor.

DAHA HIZLI YOLCULUK

“Ulaşım Sistemi’nin Yeniden Tasarımı” adıyla hayata geçirilecek proje sayesinde kent merkezindeki trafik yükü azalacak, duraklarda bekleme ve yolculuk süresi de kısalacak. Hedefleri farklı olan yolcuların ise birbirinden ayrılması sağlanacak. Böylece ulaşım hız kazanacak. Projenin ana hedefini ise otobüslerin toplu ulaşımın belkemiği olmaktan çıkıp, yerine aşama aşama raylı sistemi getirilmesi oluşturuyor. Merkezde egzoz gazı oranı düşmesi, hava kirliliği ile gürültü ve görüntü kirliliğinin azaltılması de projenin getireceği avantajlar arasında yeralıyor.

Eski sistemde 06.00-09.00 saatleri arasında merkeze 89 hat ile 1212 kez sefer yapılıyordu. Bu rakam gün boyu 4 bin 16’ya ulaşıyordu. Yeni sistemle, bir dakikada geçen araç sayısı: Şair Eşref Bulvarı’nda yüzde 72, Fevzipaşa Bulvarı’nda yüzde 35, Gazi Bulvarı’nda yüzde 56 oranında azalacak.

ESHOT Genel Müdürlüğü yetkilileri, sistemi yeniden tasarlarken toplu ulaşımdaki en önemli unsurları göz önüne aldıklarını belirterek, yeni dönemi şu sözlerle anlattı:

“İdeal güzergahları, yolcuların kullandığı akıllı kartları izleyerek, alışkanlık ve talepleri inceleyerek belirledik. Dünyada da modern şehirlerin merkezine, her bölgeden otobüs seferleri yapılmıyor. İzmirliler olarak aktarmalı sistemin konforunu artık iyi biliyoruz. İstatistikler gösteriyor ki, yolcuların yüzde 30’u her gün ikinci ya da üçüncü ulaşım aracına, 90 dakika içinde ücretsiz binerek yolculuğunu tamamlıyor. Başlangıçta belki alışkanlıklarımızı değiştirmekte zorlanacağız ama yeni sistemi kullandıkça, sonuçlarının güzel olduğunu göreceğiz ve eskiyi hiç aramayacağız.”

Kaynak

Bizim Trenler İzmir e Geldi

80 kilometrelik Aliağa-Menderes hattında kullanılacak İspanyol yapımı trenlerin ilk seti Ankara'da fabrika testlerine tabi tutulurken, ikinci parti tren seti de İzmir'e geldi. İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin kuzey-güney gelişme alanlarını birbirine bağlayan ve Türkiye'deki en yaygın kent içi demiryolu ulaşım ağı olan Aliağa-Menderes Raylı Sistem...

Gürültü Cezaları Ağırlaşıyor

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, yaz aylarıyla hareketlen eğlence merkezlerine şimdiden sert uyarı yaptı. Bazı eğlence merkezlerinin gürültü yapmayı tabii hakları olarak gördüğünü ifade eden Bakan Eroğlu, 'Bu yıl gürültü kirliliği yapan eğlence merkezlerine büyük cezalar gelecek. Samimi olarak söylüyorum ki gerekirse ben de baskınlar yapacağım' dedi....

İzmir'e Can Verecek Proje…

Konak Belediyesi, İzmir'in en eski semtlerinden Basmane Altınpark'ta, Atina'nın Akropolis'inin benzeri bir düzenlemeyi yaşama geçirmeye hazırlanıyor. İzmir'e can verecek proje kapsamında Altınpark'ta ziyaretçilerin tarihi kalıntıların üzerinde yürüyeceği bir müze ve arkeopark yapılacak. Hometros ve tarihi Magnezya (Manisa) Kapısı'nın da yer alacağı...

İzmir Doğal Yaşam Parkı'na Bir Ödül Daha

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Sağlıklı Kentler Birliği'nin Ürgüp Buluşması'ndan ödülle döndü. Ana teması “Tüm Politikalarda Sağlık ve Sağlık Alanında Eşitlik” olan ve birliğin ilk geniş katılımlı toplantısı sayılan Ürgüp Buluşması'nda ‘Sağlıklı Şehirler En İyi Uygulama Ödülleri” de sahiplerini buldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi,...

Homeros'a 10 Yeni Gölet Daha

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bornova'daki Homeros Vadisi'ne büyüklükleri 12 bin metrekare ile 650 metrekare arasında değişen ve zeminleri jeotekstil malzeme ile kaplanacak 10 yeni gölet inşa ediyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 2008 yılında hizmete açılan Homeros...
erotik
Live İzmir