Çıkış / Exit

İşleminiz Yapılıyor.
 
 
 
 
 
 
 
 
English

Yeşilçam'ın duayen isimleri İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde gençlerle bir araya geldi. Türk sinema tarihinin yaşayan sanatçıları anılarını öğrencilerle paylaşırken, bugünün yapımlarına da eleştirilerde bulundu.
İzmir Ekonomi Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Radyo ve Televizyon Yapımcılığı Programı kapsamında öğrencilerle buluşan oyuncular Engin Çağlar, Nuri Alço ve Teoman Ayık deneyimlerini paylaştı. Yeşilçam'ın kötü adam karakterlerini canlandırmasıyla ünlü Nuri Alço'ya öğrenciler, gazoz hediye etmeyi ihmal etmedi.

Yeşilçam'da kısıtlı olanaklara karşın çok nitelikli işler çıkartıldığını belirten oyuncu Engin Çağlar, "Kısıtlı olanaklarla ama iyi oyunculukla filmler çekerdik. Sinemanın okulu yoktur. Sinema usta-çıkar ilişkisi kurularak yapılır. Kalple olur. Perdede göründüğünüzde halkın sizi sevmesi lazım. Ayhan Işık, Belgin Doruk, hepsi sinemaya yarışmayla gelmişlerdir. Yan oyuncular bile güzel insanlardı" dedi.

Yeni dönem filmlerin artık yaz aylarında çekildiğine, dizi oyuncularının, teknik ekiplerin ve ekipmanların kışın çalıştığına dikkat çeken Çağlar, "Artık kar yağarken çekilen bir film yok. Senede 52 hafta var. Bunun 35 haftası kış, ancak dikkat edin filmler yazın çekiliyor" diye konuştu.

Türk insanının gönlünde taht kurmanın çok farklı olduğunu kaydeden Çağlar, bugün 90 dakikalık dizilerin 5 günde çekildiğini, aynı süre için 22 gün çekim yaptıkları günler olduğunu ifade etti. Çağlar, doğru işler yapılmadığını, bundan 40 yıl sonra dizilerde oynayanlara onur ödülü vereceklerini düşünmediğini söyledi.

"BUGÜNÜN FİLMLERİ KÜFÜRDEN OLUŞUYOR"

Gerçek oyuncuların duyguları içselleştirebilen kişiler olduğunu ifade eden Nuri Alço ise, bugünün filmlerinin küfürlerden oluştuğunu söyledi. Alço, günümüzde Kurtlar Vadisi gibi dizilerden esinlenme olduğuna değinerek, şunları söyledi:

"Kirli sakal, açık gömlek, tek düğmeli ceket. İzleyiciler, şimdiki yeni nesil oyuncuların gerçek isimlerini bilmiyor. Eskiden Cüneyt Arkın ismiyle bilinirdi, oynadığı karakterle anılmazdı. Şimdiki neslin ismi yok, oynadıkları karakter isimleri var. Eskiden yetenek ve çalışma bir aradaydı. Sinemanın verdiği keyfi, dizinin vermesi mümkün değil. Yeşilçam'da filmin bütün akışını bilirdiniz. Duyguyu tam verirdiniz. Günümüz gençleri, ezbere takılmışlar. Mimikleri unutuyorlar."

"HABABAM SINIFI'NI YAŞAMAK LAZIM"

Oyuncu Teoman Ayık da, günümüzde Yeşilçam sinemasının bulunmadığını, Hababam Sınıfı'nda oynadığı günlerden gençlere örnekler sunarak anlattı. Ayık, "Hababam Sınıfı anlatmakla olmuyor, onu ancak yaşamak gerekir. 38 yıl geçmesine rağmen herkes seyrediyor, daha uzun yıllar seyredilecek" dedi.

Oyuncular, etkinliğin sonunda öğrencilerden büyük ilgi gördü. Nuri Alço'ya gazoz hediye eden öğrenciler, anı fotoğrafı çektirmek için yarıştı.

Kuraklıkla mücadelede “İzmir” modeli

2008 yılında AB İstatistik Kurumu'nun 'Avrupa'nın en kurak ikinci kenti' ilan ettiği İzmir, Büyükşehir Belediyesi'nin öncülüğünde yürüttüğü su tasarrufu kampanyasıyla bu sıkıntılı süreci sorunsuz atlatmıştı. Bugün kuraklık tehlikesi yaşayan kentlerin 'İzmir modelinden' alacağı çok ders var. Türkiye, küresel iklim değişikliği nedeniyle...

Geleceğe yatırım!

Türkiye'ye örnek çevre projeleriyle dikkat çeken İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2004-2014 yılları arasında 3.6 milyar liralık çevre yatırımı gerçekleştirdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi, doğal kaynakların korunması ve sağlıklı çevre için 10 yılda çok önemli yatırımlara imza attı. Çevre yerleşimlerde ileri biyolojik atık su arıtma tesisleri kurularak Gediz,...

Genç Bilim Adamının Buluşu Ses Getirecek!

Gediz Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, yerli teknoloji çalışmalarında önemli bir başarıya imza attı. Gediz Üniversitesi'nden Yrd. Doç. Dr. Durmuş Uygun, dışa bağımlı teknolojiyi millileştirecek, Türkiye'nin adını yurt dışında duyuracak elektrik motoru geliştirdi. Elektrik-Elektronik Mühendisliği Öğretim Üyesi Yrd.Doç. Dr. Durmuş Uygun, dışa...

Tasarıma yeni bir soluk!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Akdeniz Akademisi tarafından gerçekleştirilen 'Yaparak Tasarlamak' başlıklı tasarım atölyeleri, moda tasarımı ve endüstriyel tasarım öğrencilerini alanlarında isim yapmış tasarımcılarla işliklerde buluşturdu. İzmir Akdeniz Akademisi'nin IF WEDDING FASHION İZMİR 2014 – 8.Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı...

Ekmek kardeşliği!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Kent Ekmek Fabrikası'nda ürettiği guletnsiz ekmekler, sadece İzmir'de değil Türkiye'nin 62 şehrindeki çölyak ve fenilketonüri hastaların umudu oldu. 75 kuruştan satılan glutensiz ekmeklere her geçen gün artan talep doğrultusunda, aylık 8 bin adet üretime ulaşıldı. Üretilen ekmekler, kargoyla 62 şehirde 500 noktaya...
erotik
Live İzmir