Çıkış / Exit

İşleminiz Yapılıyor.
 
 
 
 
 
 
 
 
English

İzmir Kuş Cenneti’ninin önemli değerlerinden biri olan Homa Dalyanı, yok olmaktan kurtularak yeniden can buldu. Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi’nin girişimiyle harekete geçen İzmir Büyükşehir Belediyesi, Körfez’den gelen tuzlu suyun etkisiyle yok olma tehlikesi bulunan dalyanı çevreleyerek koruma altına aldı.
Şubat ayında başlayan çalışmalarda bölgeye 2557 kamyon dolgu malzemesi döken ekipler, deniz ile dalyan arasında sular altında kalmaya başlayan seti güçlendirerek içeriye tuzlu suyun girmesini engellemeyi başardı. Kıyıdan yaklaşık 4.5 kilometre içeriye kadar uzanan yolu da düzenleyen ekiplerin çalışmaları bu hafta içinde tamamlanacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, proje maliyetini yaklaşık 10 milyon TL olarak açıkladı.

İki büyük proje birden
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve İzmir Kuş Cennetini Koruma ve Geliştirme Birliği Başkanı Aziz Kocaoğlu, Uluslararası Ramsar Sulak Alanları Koruma Sözleşmesiyle Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi’nin korumasına verilen Kuş Cenneti içindeki Homa Dalyanı’nı korumak için ne gerekiyorsa yapılacağını söyledi.
Bölgedeki iki büyük proje olan 6440 metrekarelik “Flamingo Adası”nın yapılması ve “Homa Dalyanı”nı kurtarma çalışmalarının aynı anda yürütüldüğünü hatırlatan Başkan Aziz Kocaoğlu, “Bu bölge sadece İzmir’in değil, Türkiye ve dünyanın en önemli alanları arasında yer alıyor. Biz de, Kuş Cenneti’ni korumak ve dünyaya tanıtmak için elimizden gelen her şeyi yapmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Kuş Cenneti’nde Büyükşehir Belediyesi ve  İzmir Kuş Cenneti Koruma ve Geliştirme Birliği tarafından önemli işlerin gerçekleştirildiğine dikkat çeken Başkan Aziz Kocaoğlu, “Kuruyan sazlık alanlara su verdik. Doğal yapıya uygun balıkçı barınakları yaptık. Yolu stabilize hale getirdik. Flamingo üreme adasını hayata geçirdik. Homa Dalyanı’nı korumak için çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Alanda su tutan okaliptus ağaçlarının yerine başka ağaçların dikimini yaptık. Kuş Cenneti’ni sadece ülkemizde değil uluslararası alanda da bir cazibe merkezi haline getirebilmek için tüm gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi, 2009 yılında deniz suyunun yükselerek dalyanı tehdit etmesi üzerine İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden yardım istedi. Büyükşehir, yaklaşık 100 kamyonluk dolgu malzemesi dökerek Homa Dalyanı ile deniz arasına set çekti. Bu set deniz suyunun dalyana karışarak yok olmasını önledi. Ancak Belediye’nin koruma amaçlı döktüğü malzeme kamuoyuna “moloz” diye yansıyınca, bazı çevreci örgütler, İzmir 2 No’lu Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’na itiraz etti. Büyükşehir Belediyesi de bu itiraz üzerine döktüğü malzemeyi kaldırdı.
Bu arada İçişleri Bakanlığı, Üniversite ve Belediye aleyhinde soruşturma başlattı. Kurumlar, soruşturmadan beraat etti.
Ancak İl Çevre Müdürlüğü, işlemi yapan Büyükşehir Belediyesi ile talepte bulunan Ege Üniversitesi’ne 83’er bin lira para cezası kesti.
Daha sonraki süreçte Ege Üniversitesi tarafından hazırlanan planlar, Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu’na sunularak onay alındı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Homa Dalyanı’nı kurtarma çalışmaları yeniden başlatıldı.

“Au revoir İzmir!”

Fransa'nın Ankara Büyükelçisi Bernard Emie, Türkiye'deki son günlerini veda ziyaretlerine ayırıyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu da makamında ziyaret eden Büyükelçi Emie, İzmir'in Fransa açısından ayrıcalıklı bir kent olduğunu söyledi. Türkiye'deki görev süresi sona eren ve Londra'ya atanan Fransa'nın Ankara...

İZSU'dan 57.6 milyon dolarlık dev yatırım

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, yeni şebeke yatırımları için yaklaşık 928 kilometre uzunluğunda su borusu satın aldı. İmalatlara hız kazandıracak uzun ömürlü, basınca dayanıklı borular için İZSU, 57.6 milyon dolarlık yatırm yaptı. Gerçekleştirdiği yatırım hamlesi ile 2004 yılından bu yana pek çok ilçe, mahalle ve köyü sağlıklı ve...

İzmir'in Afet Merkezi, son teknoloji ile donatıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Toros'ta kurduğu Afet Koordinasyon Merkezi'nde veriler, Türkiye'nin en büyük sivil fiber optik ağı ile taşınıyor. İlk toplanma alanlarından helikopter pistlerine, ecza depolarından yangın vanalarına kadar binlerce adresin yüklendiği teknolojik alt yapı, kurtarma ekiplerinin hangi güzergahları kullanarak hangi binalara en hızlı...

“Felaketi yaşadık”

Japonya'da meydana gelen deprem felaketini bu ülkedeki kamp çalışmaları sırasında yaşayan İzmir Büyükşehir Belediyesi Judo Takımı sporcuları yurda döndü. Deprem sırasında büyük bir korku yaşadıklarını söyleyen İzmirli sporcular, yaşadıkları iki dakikayı hayatları boyunca unutmayacaklarını söyledi. Japonya'da meydana gelen 9 büyüklüğündeki depreme bu...

Develerle karşılandı

Toptan Çözüm Ekipleri'nin Harmandalı ve Çiğli'deki çalışmalarını denetleyen Başkan Aziz Kocaoğlu'na davul-zurnalı ve develi karşılama yapıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 'Toptan Çözüm Ekipleri', bu kez Harmandalı ve Çiğli'deki eksik ve ihtiyaçları gidermek için işbaşındaydı. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bölgedeki...
erotik
Live İzmir