Çıkış / Exit

İşleminiz Yapılıyor.
 
 
 
 
 
 
 
 
English

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 61,5 milyon liraya mal olacak dev çevre tesisine ilişkin imzalar atıldı. Türk-Yunan ortaklığıyla gerçekleştirilecek projenin imza töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu,  “Geçmişte Körfez’de nasıl yüzüldüyse, yakın bir gelecekte yine yüzeceğiz” diye konuştu. Başkan Kocaoğlu, projenin Ege’de barışa katkı sağlayacağına inandığını da söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin en önemli çevre projelerinden birine daha imza atıyor. Arıtma tesislerinde oluşan çamurların doğaya zarar vermeden bertarafı ve kokunun önlenebilmesi için hazırlanan projenin yapımını üstlenecek Türk –Yunan ortaklığı AKTOR- ARBIOGAZ firması ile Büyükşehir Belediyesi arasındaki protokol düzenlenen törenle imzalandı. Bu ay içinde yapımına başlanacak “Çamur Çürütme ve Kurutma Tesisi”nin hizmete girmesiyle, arıtmalardan çıkan günlük 800 ton çamur, 6 kat azaltılıp, yüzde 90 oranında kurutularak tarım alanlarında veya çimento fabrikalarında ek yakıt olarak kullanılır hale getirecek.

Tarihi Havagazı Fabrikası’ndaki imza törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, milletvekilleri Alaattin Yüksel, Musa Çam ve Mustafa Moroğlu, CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, ilçe belediye başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri, sanayici ve işadamları ve Büyükşehir Belediye Meclisi üyelerinin yanı sıra AKTOR ve ARBIOGAZ firmalarının yetkilileri katıldı.

Törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir halkının talepleri doğrultusunda daha iyi bir çevrede, daha yeşil, havası, suyu toprağı korunmuş bir kente yaşama özlemini hayata geçirecek projelere imza attıklarını belirterek, son 7 yılda Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği çevre yatırımları hakkında bilgi verdi. Kentin tüm yerleşim birimlerinde arıtma tesisi yapıldığını, geri kalan birkaç bölgede ise yapım çalışmalarının sürdüğünü belirterek, Çiğli Atıksu Arıtma Tesisi sahasında yapılacak Çamur Çürütme ve Kurutma Tesisi’nin de 24 ay içinde hizmete gireceğini söyledi.

İzmir’in bu projeyle birlikte çok önemli bir çevre probleminden daha kurtulacağına dikkat çeken Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, “Geriye bir tek katı atık konusu kalıyor. Bununla ilgili projede en ufak tereddüdümüz yok. Araziyi bulduğumuz anda 24 ay gibi bir zamanda gerçekleştireceğiz. Arazi konusunda bütün yetkili bakanlık, siyasi parti ve ilgili il müdürlüklerinden destek bekliyoruz. Bu sorun İzmir’in sorunudur ve bunu halletmek zorundayız” diye konuştu.

İZSU Genel Müdürlüğü’nün baraj projelerinin de halen gündemlerinde olduğunu belirten Başkan Aziz Kocaoğlu, Değirmendere, Ali Onbaşı ve Bostanlı barajları için proje revizyonu yapıldığını, bu barajların gelecekte yaşanabilecek büyük afetlerden İzmir’i koruyacağını söyledi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Karşıyaka Mavişehir ve Mersinli’de kurulan pompa sistemleri sayesinde, sık sık yaşanan su baskınlarının da önüne geçildiğini vurgulayarak, “Artık bu kentte su baskınlarını minimuma indirmeye, mümkünse sıfırlamaya çalışacağız” dedi.

 Yüzülebilir Körfez
İzmir’in en özgün projesinin Körfez’in tekrar yüzülebilir hale getirilmesi olduğunu dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, şunları kaydetti: “Yüzülebilir Körfez diye sloganlaştırdığız dev bir projeden bahsediyoruz. Milyonlarca ton çamurun bertaraf edilmesini, limanımızın büyütülmesini hedefliyoruz. Yapacağımız çalışmaların ardından Körfez’de yeniden yüzebilmeyi planlıyoruz. Bugün için hayal gibi görünse de, ‘geçmişte yüzülebiliyorsa, bugün niye yeniden yüzülmesin’ diye düşünüyoruz.”

Başkan Kocaoğlu Liman konusunda yapılacak çalışmalar konusunda ise Devlet Demiryolları ile İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ortak proje ihalesine çıktığını belirterek, önümüzdeki günlerde düzenlenecek bir törenle imzaların atılacağını müjdeledi.

Başkan Aziz Kocaoğlu, gerçekleştirilen yatırımlarla en geç 2014-2016 yıllarında İzmir’in çevre konusunda dünyanın en önemli kentlerinden biri haline geleceğini ifade ettiği konuşmasını şöyle sürdürdü: “Her kent belirli özellikleri ile tanınıyor. Bizim de tanımamız için çok farklı özelliklerimiz var. Ama sadece çevre konusunda yaptığımız çalışmalarla bile, dünyanın en saygın kentlerinden biri haline geleceğiz. Yaptığımız bu çevre çalışmalarıyla, hem iftihar edeceğiz, hem saygınlık kazanacağız, hem de kentin kalkınmasına katkı koyacağız”

  Bu imzalar barışa katkıda bulunsun
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Çamur Çürütme ve Kurutma Tesisi’nin yapımını gerçekleştirecek Türk-Yunan konsorsiyumunun projeyi zamanında bitireceğine inandığını belirterek “Bu projenin komşumuz Yunanistan’la ilişkilerimizin gelişmesine ve Ege’deki barışa bir parça da olsa katkıda bulunmasını diliyorum” diye konuştu.

ARBIOGAZ Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İzolluoğlu ise İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin dünya çapında önem taşıyan bir çevre yatırımında yüklenici olmaktan gurur duyduğunu vurgulayarak alanında Türkiye’nin en büyüğü olacak tesisin, ihtiyaç duyduğu enerjinin yüzde 70’i kendi ürettiği biogazdan elde edileceğini söyledi.

Törenin sonunda hazırlanan protokolü İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İZSU Genel Müdürü Ahmet Alpaslan, AKTOR Çevre Departmanı Müdürü Margiolos Ioannis ve ARBIOGAZ Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İzolluoğlu imzaladı.

Projenin tamamı 2 yılda tamamlanacak
Yaklaşık 61.5 milyon liralık teklifle ihaleyi kazanan Türk-Yunan konsorsiyumu, tesisin kurutma ünitesini 16 ayda, çürütme ünitesini ise 2 yılda tamamlayacak.

Yatırımın hayata geçirilmesiyle, halen Çiğli Atıksu Arıtma Tesisi sahasında yapılan çamur depolama işlemi sona erdirilecek ve bu alanlar rehabilite edilecek. Çamurda kokuya neden olan organik bileşikler çamur çürütme işlemi sonrasında biogaz olarak tanımlanan ve yanabilen gaz bileşenine dönüşeceği için kalan çamurda koku problemi olmayacak. Ayrıca tesis içinde kurutma işlemi yapılırken kokuyu önlemek için ikili kimyasal ve biyolojik koku kontrol sistemi kurulacak.

Çamur Çürütme ve Kurutma Tesisi’nde, Çiğli’nin yanı sıra Aliağa, Foça, Menemen, Kemalpaşa, Güneybatı, Urla, Seferihisar, Ayrancılar-Yazıbaşı, Torbalı, Havza ve Bayındır atıksu arıtma tesisleriyle yapımı devam eden Doğanbey-Payamlı ve Özdere-Gümüldür atıksu arıtma tesislerinde oluşan çamurlar da bertaraf edilecek. Tesis hizmete girdiğinde, diğer arıtma tesisleriyle birlikte günlük 800 tona oluşan çamur miktarı yaklaşık 6 kat azaltılarak 120 tona düşürülecek.

Ayrıca yüzde 90 oranında kurutulmuş hale getirilen çamurlar “toprak iyileştirici” olarak yeşil alanlarda, arazi rehabilitasyonunda ve tarım alanlarında veya ek yakıt olarak çimento fabrikalarında kullanılabilecek. Çiğli Atıksu Arıtma Tesisi içindeki yatırım yaklaşık 30 bin metrekarelik alanda gerçekleştirilecek.

Ekoloji Fuarı'nı 7 Bin 294 Kişi Ziyaret Etti

İZFAŞ, ASDF Fuarcılık ve Ekolojik Tarım Organizasyonu Derneği (ETO) tarafından organize edilen ve 6 - 9 Mayıs 2010 tarihleri arasında Uluslararası İzmir Fuar Alanı'nda gerçekleştirilen Ekoloji İzmir 2010 - İzmir Organik Ürünler Fuarı sona erdi. Fuarı 18 ülke ve 40 ilden toplam 7 bin 294 kişi ziyaret etti. Türk organik sektörünün başkenti İzmir'de, sektörün...

Valilik'ten İzmirfx Projesine Ödül

AXİMA İletişim 360 derece İZMİR FX projesi ile İzmir'in yurtiçi ve yurtdışı tanıtımı için verdiği desteklerden dolayı İzmir Valiliğinden Ödül aldı ...

Aliağa-Menderes'e üçüncü hat geliyor

TCDD 3. Bölge Müdürü Sebahattin Eriş, raylı sisteme yeni bir hat yapılacağını belirterek, "Limana gidecek yük trenleri için de büyük bir gelişme olacak" dedi İzmir Büyükşehir Belediyesi ile TCDD'nin ortaklaşa yaptığı Aliağa-Menderes Raylı Sistemi'nde üçüncü bir hat yapılması için çalışma başlatıldı. İzmir'in kuzeyi Aliağa'dan...

Sanat olimpiyatında bin 658 öğrenci yarıştı

Özel Yamanlar Eğitim Kurumları, sanat eğitimini özendirmek amacıyla ilköğretim okulları arasında 4. Ulusal Sanat Eğitimi, Proje, Tasarım Olimpiyatı SEPTO'yu düzenledi. Rekreasyon, oyuncak tasarımı, dramatizasyon, pandomim, müzik ve kaligrafi dallarını kapsayan olimpiyatın finalinde 63 ilden gelen bin 658 öğrenci ter döktü. Yamanlar Koleji Spor Salonunda gerçekleşen...

Dikili Devlet Hastanesi açılıyor

MEMNUNE ELİTAŞ (DİKİLİ) Dikili Devlet Hastanesi temeli atıldıktan 13 yıl sonra tamamlanarak hizmete hazır hale geldi. Hastanenin acil servisi, nöbetçi doktorlarıyla bugün hasta kabulüne başlıyor. Resmi açılış ise, 17 Mayıs Pazartesi günü gerçekleştirilecek. Dikili Sağlık Grup Başkanı Dr. Mehmet Gündüz, açılış töreni için hazırlıkların sürdüğünü...
erotik
Live İzmir