Çıkış / Exit

İşleminiz Yapılıyor.
 
 
 
 
 
 
 
 
English

2950 belediyenin bulunduğu Türkiye’de, Avrupa Birliği standartlarını sağlayan sadece 32 adet ileri biyolojik arıtma tesisi var. Bunların tam 12’si ise İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından işletiliyor. Yapımı süren Gümüldür-Özdere ve Doğanbey-Ürkmez tesislerinin tamamlanmasıyla bu sayı 14’e yükselecek.

Kentsel yerleşimlerin en büyük çevre sorunlarından biri olan evsel atık su sorununu kurduğu ileri biyolojik atık su arıtma tesisleriyle çözen İzmir Büyükşehir Belediyesi, arıtma tesislerini işletmek için de büyük miktarlar harcıyor. 2007-2010 döneminde yaklaşık 50 milyon liralık yatırımla Torbalı, Menemen, Aliağa, Urla, İzmir Yüksek Teknoloji, Seferihisar, Ayrancılar-Yazıbaşı, Bayındır ve Kemalpaşa’ya arıtma tesisi kurarak mevcut tesislerle birlikte 21 ilçe merkezinin tamamının atık sularının arıtılmasını sağlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu yatırımlarıyla İzmir ve Sığacık körfezleri, Akarca Koyu ve K. Menderes Nehri ile Güzelhisar ve Nif çaylarını binlerce ton kirlilikten kurtardı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, örnek arıtma kalitesi ile de Türkiye’de adından söz ettiren arıtma tesislerini işletmek için milyonlarca lira harcıyor. Geçtiğimiz yıl arıtma tesislerini işletmek için 30 milyon 527 bin liralık harcama yapan İZSU, 2011 yılında personel, elektrik, malzeme ve hizmet alımı, müteahhitlik hizmetleri, yapım giderleri olmak üzere 43 milyon lira harcadı. 2010 yılında tesislerin elektrik enerjisi için 10 milyon 500 bin lira harcayan İZSU’nun 2011 yılı elektrik gideri 14 milyon 302 bin lira oldu. Arıtma tesislerinde 39’u mühendis, 14’ü biyolog-kimyager, 6’sı iktisatçı, 139’u tekniker ve 77’si işçi olmak üzere 275 personel görev yapıyor.

Avrupa standartlarında arıtma
9 yeni tesisle birlikte işlettiği arıtma tesisi sayısı 22’ye çıkan İZSU, 2011 yılı sonunda 270 milyon 584 bin metreküp atık suyun arıtılmasını sağladı. Bu atık suların 265 milyon 970 bin metreküpü (yüzde 98.29) ileri biyolojik, 3 milyon 302 bin metreküpü doğal (yüzde 1.22) ve 1 milyon 311 bin metreküpü (yüzde 0.48) biyolojik yöntemle atık su arıtımı yapan tesislerde arıtıldı.

2950 belediyenin bulunduğu Türkiye’de, karbonla birlikte fosfor ve azot giderimi de yapılan ve Avrupa Birliği Kentsel Atık Su Arıtım Direktifi standartlarını sağlayan 32 adet ileri biyolojik arıtmadan tam 12’sinin İzmir Büyükşehir Belediyesi sınırlarında olduğu ve İZSU Genel Müdürlüğü tarafından işletildiği bildirildi.

İZSU Genel Müdürlüğü tarafından yapımı süren Gümüldür-Özdere, Doğanbey –Ürkmez tesislerinin tamamlanması ile birlikte İZSU tarafından işletilecek ileri biyolojik atık su arıtma tesisi sayısı 14’ye yükselecek.

Uluslararası standartlara uygun arıtma
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tesisleri, arıtma kalitesi ile de ön plana çıkıyor. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün yaptırdığı laboratuvar analizleri, Çiğli ve Güneybatı Atıksu Arıtma Tesisleri’nin yanı sıra diğer arıtma tesisleri çıkış suyu kalitesinin, Su Kirliliği Kontrol Yönetmeliği’nce belirlenen standartlardan daha iyi olduğunu ortaya koyuyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, arıtma tesislerinde tutturulan yüksek kalite standardının, körfezin temizlenme sürecine ve ekolojik dengenin gelişmesine büyük katkı sağladığını söylüyor. Gerek İzmir Körfezi’nde, gerekse Urla, Seferhisar, Aliağa, Foça sahillerinde ölçülen koliform değerleri, Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği ve Avrupa Birliği Yüzme Suyu Standartları’nın sağlandığını göstermektedir.

Habersiz denetim
Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne bağlı ekipler farklı tarihlerde habersiz olarak tesislere giderek aldıkları su numunelerinin, akredite laboratuvarlarda, KOI (atık sulardaki kimyasal oksijen ihtiyacı), BOI (atık sulardaki biyolojik oksijen ihtiyacı) ve Askıda Katı Madde (atık sulardaki katı madde miktarı) parametrelerini inceletiyor.

Türkiye'de Çıkıyor, Amerika'da İşlenip Karatla Satılıyor

Daha çok bor madenleri gündeme gelse de aslında bir doğal taş cenneti olan Türkiye'de çıkan bazı taşlar, ülke içinde pek ''kıymetlendirilmezken'', ham olarak Amerika'ya ihraç edilen doğal taşların bir kısmının orada işlenip tıpkı pırlanta gibi karatla satıldığı bildirildi. Tarihi Kızlarağası Han'da faaliyet gösteren Pagos Gümüş Takı...

Doğal Taş Ebruyla Çiçek Açtı

İzmirli kadın girişimci, 'Estetik Ebru' isimli işletmenin yöneticisi Saadet Erciyas, geleneksel el sanatlarının en güzel örneklerinden olan ebruyu mermer ve doğal taşa uyguladı. Doğal taşa ebru uygulaması, Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan da destek gördü. Bakanlık, doğal taşlara ebru işlenmesini 'Güzel Sanatlar Eseri' olarak kayıt ve tescil ettirdi....

Pasif içicilikten ölenlerin üçte biri çocuk

Bu ölümlerin üçte birini çocuklar oluşturuyor. Dünya Sağlık Örgütü'nün yaptığı araştırma kapsamında yaklaşık 200 ülke incelendi. Bunun sonucunda pasif içiciliğin, kalp ve solunum yolları rahatsızlıkları, akciğer kanseri gibi hastalıklara yol açtığı, özellikle ev ortamında sigaraya maruz kalan çocukların tehlike altında olduğu belirlendi. ...

2010-KPSS Ortaöğretim/Önlisans sınava giriş ve kimlik belgeleri geçerli

ÖSYM'den yapılan açıklamada, bugün bazı basın yayın kuruluşlarında, pazar günü yapılacak KPSS'ye ilişkin sınava giriş ve kimlik belgelerinin geçerliliği konusunda yanlış anlaşılabilecek haberler yer aldığı belirtildi. Açıklamada, bu sınava katılacak adayların, sınav tarihi olarak 26 Eylül 2010'u gösteren sınava giriş ve kimlik belgeleri ile...

Yabancı Şirket Sayısı 26 Bine Dayandı.

Türkiye'de Bulunan Uluslararası Sermayeli Şirketlerin Sayısı 26 Bine Yaklaştı. 59 TL ile aracınızda çizikten eser kalmayacak! Tıklayın! Türkiye'de son 56 yılda kurulan yabancı sermayeli şirket sayısı 25 bin 927'ye ulaştı. Türkiye'ye yoğun ilgi gösteren ülkelerin içinde en çok dikkat çekeni 13 bin 780 şirketle AB ülkeleri olurken, AB ülkelerini 4...
erotik
Live İzmir