Çıkış / Exit

İşleminiz Yapılıyor.
 
 
 
 
 
 
 
 
English

2950 belediyenin bulunduğu Türkiye’de, Avrupa Birliği standartlarını sağlayan sadece 32 adet ileri biyolojik arıtma tesisi var. Bunların tam 12’si ise İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından işletiliyor. Yapımı süren Gümüldür-Özdere ve Doğanbey-Ürkmez tesislerinin tamamlanmasıyla bu sayı 14’e yükselecek.

Kentsel yerleşimlerin en büyük çevre sorunlarından biri olan evsel atık su sorununu kurduğu ileri biyolojik atık su arıtma tesisleriyle çözen İzmir Büyükşehir Belediyesi, arıtma tesislerini işletmek için de büyük miktarlar harcıyor. 2007-2010 döneminde yaklaşık 50 milyon liralık yatırımla Torbalı, Menemen, Aliağa, Urla, İzmir Yüksek Teknoloji, Seferihisar, Ayrancılar-Yazıbaşı, Bayındır ve Kemalpaşa’ya arıtma tesisi kurarak mevcut tesislerle birlikte 21 ilçe merkezinin tamamının atık sularının arıtılmasını sağlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu yatırımlarıyla İzmir ve Sığacık körfezleri, Akarca Koyu ve K. Menderes Nehri ile Güzelhisar ve Nif çaylarını binlerce ton kirlilikten kurtardı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, örnek arıtma kalitesi ile de Türkiye’de adından söz ettiren arıtma tesislerini işletmek için milyonlarca lira harcıyor. Geçtiğimiz yıl arıtma tesislerini işletmek için 30 milyon 527 bin liralık harcama yapan İZSU, 2011 yılında personel, elektrik, malzeme ve hizmet alımı, müteahhitlik hizmetleri, yapım giderleri olmak üzere 43 milyon lira harcadı. 2010 yılında tesislerin elektrik enerjisi için 10 milyon 500 bin lira harcayan İZSU’nun 2011 yılı elektrik gideri 14 milyon 302 bin lira oldu. Arıtma tesislerinde 39’u mühendis, 14’ü biyolog-kimyager, 6’sı iktisatçı, 139’u tekniker ve 77’si işçi olmak üzere 275 personel görev yapıyor.

Avrupa standartlarında arıtma
9 yeni tesisle birlikte işlettiği arıtma tesisi sayısı 22’ye çıkan İZSU, 2011 yılı sonunda 270 milyon 584 bin metreküp atık suyun arıtılmasını sağladı. Bu atık suların 265 milyon 970 bin metreküpü (yüzde 98.29) ileri biyolojik, 3 milyon 302 bin metreküpü doğal (yüzde 1.22) ve 1 milyon 311 bin metreküpü (yüzde 0.48) biyolojik yöntemle atık su arıtımı yapan tesislerde arıtıldı.

2950 belediyenin bulunduğu Türkiye’de, karbonla birlikte fosfor ve azot giderimi de yapılan ve Avrupa Birliği Kentsel Atık Su Arıtım Direktifi standartlarını sağlayan 32 adet ileri biyolojik arıtmadan tam 12’sinin İzmir Büyükşehir Belediyesi sınırlarında olduğu ve İZSU Genel Müdürlüğü tarafından işletildiği bildirildi.

İZSU Genel Müdürlüğü tarafından yapımı süren Gümüldür-Özdere, Doğanbey –Ürkmez tesislerinin tamamlanması ile birlikte İZSU tarafından işletilecek ileri biyolojik atık su arıtma tesisi sayısı 14’ye yükselecek.

Uluslararası standartlara uygun arıtma
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tesisleri, arıtma kalitesi ile de ön plana çıkıyor. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün yaptırdığı laboratuvar analizleri, Çiğli ve Güneybatı Atıksu Arıtma Tesisleri’nin yanı sıra diğer arıtma tesisleri çıkış suyu kalitesinin, Su Kirliliği Kontrol Yönetmeliği’nce belirlenen standartlardan daha iyi olduğunu ortaya koyuyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, arıtma tesislerinde tutturulan yüksek kalite standardının, körfezin temizlenme sürecine ve ekolojik dengenin gelişmesine büyük katkı sağladığını söylüyor. Gerek İzmir Körfezi’nde, gerekse Urla, Seferhisar, Aliağa, Foça sahillerinde ölçülen koliform değerleri, Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği ve Avrupa Birliği Yüzme Suyu Standartları’nın sağlandığını göstermektedir.

Habersiz denetim
Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne bağlı ekipler farklı tarihlerde habersiz olarak tesislere giderek aldıkları su numunelerinin, akredite laboratuvarlarda, KOI (atık sulardaki kimyasal oksijen ihtiyacı), BOI (atık sulardaki biyolojik oksijen ihtiyacı) ve Askıda Katı Madde (atık sulardaki katı madde miktarı) parametrelerini inceletiyor.

CİNSİYETE GÖRE AFET YÖNETİMİ İSTEDİLER

İzmir Kent Konseyi Kadın Meclisi, 'Depremde Kadın Olmak' konulu toplantıyla, Van depreminin ardından özellikle kadınların yaşadığı güçlükleri tartıştı. Van Kadın Derneği Başkanı, 'Çadırkentler kurulurken, kadınların özel durumu göz önüne alınmalı' dedi. İzmir Kent Konseyi Kadın Meclisi, 'Kadın Olmak' başlıklı etkinliklerinin ilkinde...

FAHRİ KONSOLOSLARDAN ASLİ DESTEK

Fahri Konsoloslar Birliği'nin yeni yönetimi, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu makamında ziyaret etti. Birlik Yönetim Kurulu Başkanı - Ürdün Fahri Konsolosu Ömer Kaplan, Birlik Yüksek İstişare Kurulu Başkanı - Hindistan Fahri Başkonsolosu Turgut Koyuncuoğlu, Yönetim Kurulu Başkan Vekilleri Endonezya Fahri Başkonsolosu Nalan Rimer ve Malta Fahri...

KARŞIYAKA KIYI ŞERİDİ YENİLENİYOR

Daha önce Konak ile Üçkuyular arasındaki 6 kilometrelik sahilin betonlarını yenileyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, şimdi de 3.7 kilometrelik Karşıyaka sahilini kronman betonları ile güçlendiriyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nın ardından Karşıyaka Bostanlı ve Alaybey Tersanesi arasında kalan kıyı bandındaki kronman betonlarını...

İZMİR DE KADIN GİRİŞİMCİ DEVRİMİ

KOSGEB İzmir Güney Hizmet Merkezi Müdürü Çanakçı, 'Bu kentte kadınların ön planda olması, performanslarının yüksekliği ve kendilerine fazla güvenmeleri nedeniyle oranların yüksek olduğunu düşünüyoruz' diye konuştu Kadın dostu kent olarak bilinen İzmir'de kadınlar girişimcilikte de devrim yaptı. Bu yıl Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler Geliştirme...

AKKUM PLAJI SATIŞA ÇIKARILIYOR

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, turizm imarlı 42 dönüm arsanın satışı ile ilgili ihaleyi 27 Aralık Salı günü gerçekleştireceklerini söyledi Uluslararası Cittaslow (Sakin şehir) ağına üye olarak bu alanda Türkiye'nin başkenti konumuna gelen ve yatırımcıların dikkatini çeken Seferihisar'da, Sığacık mahallesi Akkum Plajı'ndaki 42 dönüm turizm...
erotik
Live İzmir