Çıkış / Exit

İşleminiz Yapılıyor.
 
 
 
 
 
 
 
 
English

2950 belediyenin bulunduğu Türkiye’de, Avrupa Birliği standartlarını sağlayan sadece 32 adet ileri biyolojik arıtma tesisi var. Bunların tam 12’si ise İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından işletiliyor. Yapımı süren Gümüldür-Özdere ve Doğanbey-Ürkmez tesislerinin tamamlanmasıyla bu sayı 14’e yükselecek.

Kentsel yerleşimlerin en büyük çevre sorunlarından biri olan evsel atık su sorununu kurduğu ileri biyolojik atık su arıtma tesisleriyle çözen İzmir Büyükşehir Belediyesi, arıtma tesislerini işletmek için de büyük miktarlar harcıyor. 2007-2010 döneminde yaklaşık 50 milyon liralık yatırımla Torbalı, Menemen, Aliağa, Urla, İzmir Yüksek Teknoloji, Seferihisar, Ayrancılar-Yazıbaşı, Bayındır ve Kemalpaşa’ya arıtma tesisi kurarak mevcut tesislerle birlikte 21 ilçe merkezinin tamamının atık sularının arıtılmasını sağlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu yatırımlarıyla İzmir ve Sığacık körfezleri, Akarca Koyu ve K. Menderes Nehri ile Güzelhisar ve Nif çaylarını binlerce ton kirlilikten kurtardı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, örnek arıtma kalitesi ile de Türkiye’de adından söz ettiren arıtma tesislerini işletmek için milyonlarca lira harcıyor. Geçtiğimiz yıl arıtma tesislerini işletmek için 30 milyon 527 bin liralık harcama yapan İZSU, 2011 yılında personel, elektrik, malzeme ve hizmet alımı, müteahhitlik hizmetleri, yapım giderleri olmak üzere 43 milyon lira harcadı. 2010 yılında tesislerin elektrik enerjisi için 10 milyon 500 bin lira harcayan İZSU’nun 2011 yılı elektrik gideri 14 milyon 302 bin lira oldu. Arıtma tesislerinde 39’u mühendis, 14’ü biyolog-kimyager, 6’sı iktisatçı, 139’u tekniker ve 77’si işçi olmak üzere 275 personel görev yapıyor.

Avrupa standartlarında arıtma
9 yeni tesisle birlikte işlettiği arıtma tesisi sayısı 22’ye çıkan İZSU, 2011 yılı sonunda 270 milyon 584 bin metreküp atık suyun arıtılmasını sağladı. Bu atık suların 265 milyon 970 bin metreküpü (yüzde 98.29) ileri biyolojik, 3 milyon 302 bin metreküpü doğal (yüzde 1.22) ve 1 milyon 311 bin metreküpü (yüzde 0.48) biyolojik yöntemle atık su arıtımı yapan tesislerde arıtıldı.

2950 belediyenin bulunduğu Türkiye’de, karbonla birlikte fosfor ve azot giderimi de yapılan ve Avrupa Birliği Kentsel Atık Su Arıtım Direktifi standartlarını sağlayan 32 adet ileri biyolojik arıtmadan tam 12’sinin İzmir Büyükşehir Belediyesi sınırlarında olduğu ve İZSU Genel Müdürlüğü tarafından işletildiği bildirildi.

İZSU Genel Müdürlüğü tarafından yapımı süren Gümüldür-Özdere, Doğanbey –Ürkmez tesislerinin tamamlanması ile birlikte İZSU tarafından işletilecek ileri biyolojik atık su arıtma tesisi sayısı 14’ye yükselecek.

Uluslararası standartlara uygun arıtma
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tesisleri, arıtma kalitesi ile de ön plana çıkıyor. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün yaptırdığı laboratuvar analizleri, Çiğli ve Güneybatı Atıksu Arıtma Tesisleri’nin yanı sıra diğer arıtma tesisleri çıkış suyu kalitesinin, Su Kirliliği Kontrol Yönetmeliği’nce belirlenen standartlardan daha iyi olduğunu ortaya koyuyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, arıtma tesislerinde tutturulan yüksek kalite standardının, körfezin temizlenme sürecine ve ekolojik dengenin gelişmesine büyük katkı sağladığını söylüyor. Gerek İzmir Körfezi’nde, gerekse Urla, Seferhisar, Aliağa, Foça sahillerinde ölçülen koliform değerleri, Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği ve Avrupa Birliği Yüzme Suyu Standartları’nın sağlandığını göstermektedir.

Habersiz denetim
Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne bağlı ekipler farklı tarihlerde habersiz olarak tesislere giderek aldıkları su numunelerinin, akredite laboratuvarlarda, KOI (atık sulardaki kimyasal oksijen ihtiyacı), BOI (atık sulardaki biyolojik oksijen ihtiyacı) ve Askıda Katı Madde (atık sulardaki katı madde miktarı) parametrelerini inceletiyor.

Bakanlık İstedi, Termik Santral Toz Limitini Dünya Standartının Altına Çektiler

İzmir'in Aliağa ilçesinde termik santral yatırımına başlayan İzdemir Enerji Elektrik Üretim A.Ş., Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın talebi üzerine toz standartını dünya ortalamasının altına çekti. 1 metreküp gazda 30 miligram olan Avrupa Birliği (AB) ve ABD standartını, Almanya 20 miligram olarak uyguluyor. İzdemir Genel Koordinatörü Olcay Oymak, 'Çevre ve...

Genç Tasarımcılar Gözünü Londra ve New York'a Dikti

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 'tasarım kenti' hedefinde önemli bir yer tutan Gelinlik Tasarımı Yarışması, moda sektörüne yeni isimler kazandırdı. Yarışmanın 2010 yılı birincisi Fatma Palaoğlu ile 2012 yılı birincisi Havva Ağu, 'Bizim gibi genç tasarımcılara destek veren Büyükşehir Belediyesi, İZFAŞ ve EGSD, hayal ettiklerimizden bile fazlasını...

Günay, Berlin Fuarı'nda Ege'nin tanıtımına katıldı

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Berlin Fuarı'nda Manisa, İzmir, Ayvalık ve Kuşadası stantlarında turizm zenginliklerimizi anlattı Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Almanya'nın başkenti Berlin'de bu yıl 46. kez düzenlenen Uluslararası Turizm Fuarı'nda açılan Ege il ve ilçe stantlarında Türk turizminin tanıtılması çalışmalarına...

Kültürpark'ta Marble Şenliği Başladı

21 - 24 Mart 2012 tarihleri arasında gerçekleşecek 18. Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı (MARBLE 2012) için ilk taş Kültürpark'ta yerini aldı. Fuarda sergilenecek blokları taşıyan tırlardan ilki Tekmar Mermer tarafından getirildi. İlk tırın gelmesi ile Kültürpark'ta mermer şenliği başladı. Kültürpark'ta 7 bin 200 metrekarelik 4 adet geçici...

Uluslararası Karadeniz Kruvaziyer Turizmi Konferansı İzmir'de Yapılacak

Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi (KEIPA) ile İzmir Valiliği ve Karadeniz Konfederasyonu (KADEKON) tarafından, Uluslararası Karadeniz Kruvaziyer Turizmi Konferansı düzenlenecek. İzmir'de 5 Nisan 2012 tarihindeki konferanta ülkelerin turizm bakanları, milletvekilleri, ticaret ve sanayi odaları başkanlarıyla sivil toplum kuruluşları buluşacak. KEIPA Türk...
erotik
Live İzmir