Çıkış / Exit

İşleminiz Yapılıyor.
 
 
 
 
 
 
 
 
English

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir'i çöp sorunundan kurtarmak için çalışmalar yaptıklarını belirterek, "Çöpü adam gibi dört başı mamur hallettiğimizde dünyada çevre konusunda adından söz edilir 10 kent arasında oluruz" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısında, Çevre Kontrol Daire Başkanı Yıldız Sezgin Yılmaz, İzmir'e kurulacak olan katı atık değerlendirme tesisi hakkında Meclis üyelerine sunum yaptı. Kurulacak olan bu tesiste tüm çöplerin kapalı alanlarda tek tek ayrıştırılarak geri dönüştürüleceğini veya enerjiye çevrileceğini kaydeden Yılmaz, "Sistemin hiçbir yerinde dışardan çöp olarak nitelendirilen atık çıkmıyor. Geri dönüşüm tesisinde kapalı ortamlarda yapılacak işlemlerin ardından sanayide kullanılan hammaddeler, sanayide yakıt olarak kullanılabilecek ek yakıt, enerji ve kompost elde ediliyor. Böyle bir fabrikanın kurulması için çok araştırmalar yaptık" diye konuştu.

Sunumun ardından söz alan AK Parti Çiğli Belediye Meclis Üyesi Sıddık Soysal, yapılması planlanan katı atık değerlendirme tesisinin hangi bölgede yapılacağını sordu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Ekonomik Kalkınma Kurulu üyeleri ve meslek odaları yöneticilerine İzmir'in çöpü ve katı atık değerlendirme tesisi hakkında sunum yaptıklarını söyledi. Katı atık tesisine İzmir'in ihtiyacı olduğunu ve mutlaka modern bir tesis yapılması gerektiğini belirten Kocaoğlu, şunları dile getirdi:

"Bu konuyla derinden ilgilenmiş bir öğretim üyemiz, 'eğer bir platform oluşturabilirseniz bunu Körfez'de bile yapabilirsiniz' dedi. Bunu mutlaka bir yerde yapacağız. Yer arama çalışmalarını sürdürüyoruz. Ancak bu, tek başına İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin vereceği bir karar değil. Çevre İl Müdürlüğünden Tarım Müdürlüğüne, Orman'dan MTA'ya kadar birçok kuruluşun yetkisinde olan bir konu. Biz bu proje ile çöpün neredeyse yüzde 100'ünü kullanacağız. En son hammaddeye dönüştürülemeyen kum, çamur gibi malzemeleri de taş ocaklarının rehabilitasyonunda kullanacağız. Açık alanlarda ne bir depolama ne de bir atık kalacaktır. Herkesten bu konuda destek istiyoruz. Vahşi depolama örnekleri nedeniyle kimse çöpü istemiyor. Yerden göğe kadar da haklılar. Çünkü iyi örnekleri, doğru örnekleri yok. Ama bunu yurt dışında çevreci bir şekilde yapanlar var. Çevre konusunda da bugün İzmir, belediyesiyle beraber açık ara en öncü kent. Çevre konusunda Avrupa standartlarının da üstündeyiz. Körfez'de de yüzdüğümüzde bunu dünya ölçeğinde taçlandıracağız."

Kentin kuzey ve güney aksında çöp sorununu çözecek tesisler yapılmasının planlandığını belirten Kocaoğlu, "Çöpü adam gibi dört başı mamur hallettiğimizde dünyada çevre konusunda adından söz edilir ilk 10 kent arasında oluruz. Bizim çalışmalarımız bu hedef doğrultusunda" dedi.

Bir meclis üyesinin, Aliağa'daki cüruf sorununu da gündeme getirmesi üzerine Kocaoğlu, cüruf sorununun kanayan bir yara olduğunu söyledi. Çelik tesislerinin sorununu çözmek için cüruf alanı belirlediklerini kaydeden Kocaoğlu,

"Fabrikalarda filtreler yokken herkesin atığı tehlikeliydi. Bugüne kadar da açıkta duran şeylerdi. Bu, bizim elimizdeki bomba. Bu cüruflar elimizde. Bu cüruf insanları zehirleyeceğine, bir yere gömülmeli. Bunu da Çevre İl Müdürlüğü ile beraber düzenli şekilde yapmamız gerekir" dedi.

-Menemen'deki Katı Atık Kompost Tesisi -

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Menemen'de eski katı atık kompost tesisi yakınlarında kamulaştırmak istediği yaklaşık 200 dönüm arazi, Mecliste tartışmalara neden oldu.

Belediyenin Menemen Ahıhıdır Mahallesi'nde bulunan mevcut atıl tesisi geliştirerek yapmayı planladığı tesisin görüşülmesi sırasında söz alan AK Parti Grup Başkan Vekili Yusuf Kenan Çakar, kompost ve yakma tesisine İzmir'in ihtiyacı olduğunu söyledi.

Kurulacak tesisin modern olması durumunda yapılacak yerin önemli olmadığını belirten Çakar, "Yeter ki tesisin yerini doğru seçelim. Bakanlığın uygun görmesinin hiçbir önemi yok. Bu kente, bu kentliler sahip çıkar" dedi.

CHP'li Hukuk Komisyonu Başkanı Rifat Özer de, belediye encümeninin zaten kamu yararı kararı verdiğini, İzmir Valiliği'nin de kararı onayladığını, ardından dosyanın Bakanlığa gittiğini aktardı. İçişleri Bakanlığı'nın, parsellerin iyi tanımlanmaması gerekçesiyle Meclis'ten kamu yararı kararını istediğini belirten Özer, "Bu tesise ihtiyaç var. Hiç kimse 203 dönümlük alanın bu tesise dahil edilmesi ve tarım dışı kullanılmasında kamu yararı yoktur, diyemez" görüşünü dile getirdi.

Konuşmalardan sonra CHP'li Menemen meclis üyeleri İrfan Aras, Veli Dal ve Mustafa Sevinç oylamaya katılmayarak tepki koydular.

Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediyesi'nin Menemen Ahıhıdır Mahallesi'nde bulunan mevcut atıl tesisi geliştirerek yapmayı planladığı proje için kamu yararı kararı alınmasına ilişkin önerge oylandı.

Oylamada MHP'li Meclis Üyesi Günay Sivritepe ve AK Parti Grubu ret oyu kullandı. Önerge oy çokluğu ile kabul edildi

FOÇA NIN TARİHİ DEĞİRMENLERİ İLK GÜNKÜ GİBİ OLACAK

Foça'ya tepeden bakan tarihi yel değirmenleri aslına uygun restore edilerek kent yaşamına kazandırılıyor. Değirmenlerden birinde buğday öğütülerek un yapılacak. Foça'daki yel değirmenlerinin restorasyonunda sona yaklaşıldı. Tarihi yel değirmenlerinin restorasyonu İzmir Büyükşehir Belediyesi, Foça Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Foça Kazıları...

İZMİR KÖRFEZİ TASARLANACAK TÜRKİYE YE ÖRNEK MODEL OLACAK

Körfez ve kıyıların tasarımı konusunda, uzman isimlerden oluşan 'çekirdek bir kadro' ile bir süredir 'kapalı devre' çalışan İzmir Büyükşehir Belediyesi, sonunda kentin yetiştirdiği önemli mimar ve tasarımcıları bir araya getirerek düğmeye bastı. Projenin liderliğini yürüten Prof.Dr. İlhan Tekeli, 'Türkiye'de hep siyasetçilerin projeleri yapılır....

ALİAĞA YA 2.9 MİLYON LİRALIK ENERJİ YATIRIMI

TEİAŞ 3. İletim Tesis ve İşletme Grup Müdürlüğü, Aliağa'daki 1000 MVA olan kapasitesini 1500 MVA'ya yükseltti. 6 ay gibi kısa bir sürede tamamlanan yeni trafo 2 milyon 900 bin liraya mal oldu. TEİAŞ 3. İletişim Tesis ve İşletme Grup Müdürü Ajlan Kural, 'Aliağa'da sanayi kuruluşları üretim tesisi yapma konusunda yarışa girdi. Biz de TEİAŞ olarak bu...

2011 İ REKORLA KAPATTIK

Kentteki arazi sıkıntısı nedeniyle pek çok önemli yatırım ve proje için ciddi kamulaştırmalar yapmak zorunda kalan İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2011 yılında 125 milyon lira sınırına dayanarak tarihin kamulaştırma rekorunu kırdı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, yeni yatırımları gerçekleştirebilmek için 2004 yılından bugüne kadar tam 617 milyon 552 bin liralık...

DEV ALTYAPI PROJESİNDE ÖNEMLİ ADIM

İzmir ve Türkiye'nin en önemli Sanayi ticaret kentlerinden Aliağa'da altyapı sorunları Aliağa Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde üretilen projelerle çözülüyor. Helvacı ile başlayan Aliağa kent geneli içme suyu hattı yenileme çalışmalarında sıra kent merkezine geldi. İçme suyu şebekesi yenileme çalışmalarına yaklaşık 5 ay önce...
erotik
Live İzmir