Çıkış / Exit

İşleminiz Yapılıyor.
 
 
 
 
 
 
 
 
English

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen Ayavukla Kilisesi'nin müştemilatı Basın Müzesi olarak hizmet verecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen Ayavukla Kilisesi'nin müştemilatı Basın Müzesi olarak hizmet vermeye hazırlanıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, kilisedeki restorasyon çalışmalarının Kadifekale'den Konak Meydanı'na kadar uzanan 270 hektarlık tarihi doku içinde devam eden birçok çalışmadan biri olduğunu ifade etti.

Tarihi kilisedeki çalışmalarda boya tabakalarının altında gizli kalmış Hazreti İsa figürü, altın ağızlı Aziz Yuhanna ile melekler Mikail ve Cebrail'i simgeleyen duvar resimlerinin ortaya çıktığını anlatan yetkililer, yapının belediyenin sosyal ve kültüreletkinliklere ev sahipliği yapacak duruma getirildiğini belirtti.
Yetkililer, yapının müştemilatının da İstanbul ve Bursa'dan sonra Türkiye'nin üçüncü basın müzesi olarak hizmete gireceğini kaydetti.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Sertel, Ayavukla Kilisesi'nin tahsisi için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na teşekkür ettiklerini, uzun süreli tahsis protokolünün imzalanması için prosedürlerin tamamlanmasını beklediklerini söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile de görüştüklerini, protokol imzalanmasından sonra Bakanlıktan destek alacaklarını belirten Sertel, şöyle devam etti:
''Kültür ve Turizm Bakanımız Ertuğrul Günay, bize gerekli düzenlemeler için destek sözü verdi. Biran önce buranın devrinin yapılmasını bekliyoruz. Müzede bazı gazetecilerin özel eşyası yer alacak. İlk çıkan gazetelerin nüshaları, geçmişte kullandığımız fotoğraf makineleri, daktilo, teleks, baskı makineleri olacak. İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin geçmişten bu yana üyeleri ile ilgili bilgiler müzede yer alacak. Bilgiler elektronik ortamda olacak. Çok farklı ve İzmir'e yakışacak bir müzeoluşturulacak.''

RESTORASYON ÇALIŞMALARI

19. yüzyılın ikinci yarısında Rum Ortodoks Cemaati tarafından inşa edilen Ayavukla Kilisesi, İzmir tarihinde önemli yer tutan 1922 yangınında zarar görmeyen tek Rum kilisesi olarak biliniyor.
Yapı 14 Şubat 1924 tarihinde Mustafa Kemal Atatürk'ün direktifiyle, İzmir ve çevresine ilişkin eski eserleri sergilemek amacıyla Asar-ı Atika (Eski zamana ait eserler) Müzesi olarak hizmet vermeye başladı.
Daha sonraki yıllarda müzenin taşınmasının ardından metruk bir hal alan yapı ''Korunması Gerekli Kültür Varlığı'' olarak tescil edildi ve Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından İzmir Büyükşehir Belediyesine tahsis edildi.

Ayavukla Kilisesi'nde yapılan restorasyon çalışmalarında dünyada uygulanan en son yöntemler kullanıldı. Duvarlar ve sütunlar ile tavan da orijinaline uygun olarak restoratörler tarafından tek tek yeniden boyayla çizildi. Rölöve, restitüsyon ve restorasyon projeleri, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Mimarlık Fakültesi Mimari Restorasyon Bölümü tarafından hazırlandı.

İKS ekibi İzmir'de

İlköğretim Kurumları Standartları (İKS) Ekibi, İzmir'de okul yönetici ve öğretmenlerine yönelik eğitim çalışmalarına başladı. Enver Bay, Hasan Bilgiç, Hasan Peçel, Hüdayi Erten, Mehmet Ece, Mehmet Gümüş, Mehmet Nazım Külah, Ramazan Çoşkun, Yılmaz Fidan, Zeki Yiğen, Güntürk Atis, Hakan Erdost, Mustafa Altın, Mustafa Tercan ve Seçil Özcan'dan oluşan İzmir...

Çanakkale Zaferi nin Yıldönümü İçin Fotoğraf Sergisi Açıldı

Ege Ajans, Gazetecilik İnceleme ve Araştırma Topluluğuyla Birlikte Çanakkale Zaferi'nin 96.yıldönümü Dolayısıyla 'Çanakkale Resim Sergisi' Açtı. Ege Ajans, Gazetecilik İnceleme ve Araştırma Topluluğuyla birlikte Çanakkale Zaferi nin 96. yıldönümü dolayısıyla 'Çanakkale Resim Sergisi' açtı. Sergide Çanakkale savaşlarında çekilmiş fotoğraflar yer...

Doğal Taş Ebruyla Çiçek Açtı

İzmirli kadın girişimci, 'Estetik Ebru' isimli işletmenin yöneticisi Saadet Erciyas, geleneksel el sanatlarının en güzel örneklerinden olan ebruyu mermer ve doğal taşa uyguladı. Doğal taşa ebru uygulaması, Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan da destek gördü. Bakanlık, doğal taşlara ebru işlenmesini 'Güzel Sanatlar Eseri' olarak kayıt ve tescil ettirdi....

Yabancı Şirket Sayısı 26 Bine Dayandı.

Türkiye'de Bulunan Uluslararası Sermayeli Şirketlerin Sayısı 26 Bine Yaklaştı. 59 TL ile aracınızda çizikten eser kalmayacak! Tıklayın! Türkiye'de son 56 yılda kurulan yabancı sermayeli şirket sayısı 25 bin 927'ye ulaştı. Türkiye'ye yoğun ilgi gösteren ülkelerin içinde en çok dikkat çekeni 13 bin 780 şirketle AB ülkeleri olurken, AB ülkelerini 4...

Körfez Ülkelerine Yatırım İçin Giden Yerli Sermaye Yüzde 177 Arttı

2010 Yılının İlk 9 Ayında Yabancıların Türkiye'deki Doğrudan Yatırımları Geçen Yılın Aynı Dönemine Göre Yüzde 33.5 Azalışla 3 Milyar 284 Milyon Dolara Gerilerken Türkiye 2010 yılının Ocak-Eylül döneminde, doğrudan yatırım için 3 milyar 284 milyon Dolar düzeyinde yabancı sermaye çekerken, 1 milyar 279 milyon dolarlık yerli sermayeyi yurtdışına doğrudan...
erotik
Live İzmir