Çıkış / Exit

İşleminiz Yapılıyor.
 
 
 
 
 
 
 
 
English

Ünlü ressam Seba Uğurtan'ın girişimleri, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle düzenlenen Uluslararası İzmir Sanat Bienal'i dün Fuar 3 ve 4 nolu salonlarında başladı. Etkinliğe 46 ülkeden 535 sanatçı 2 bin eseriyle katılıyor. Resim, heykel, fotoğraf gibi bir çok sanat dalına ev sahipliği yapacak etkinlik 11 Mayıs'a kadar açık kalacak. Maria Sezer'in üzümleri kalıplara sokarak yaptığı yaptığı düzenleme, Dilek Bilir'in keçeyi kullanarak yaptığı tarihi giysiler büyük ilgi görüyor.

2 BİN ESER
İzmirli ünlü Ressam Seba Uğurtan, İzmir'de ilk kez düzenlenen organizasyonun 4 yıl süren bir çalışmanın ürünü olduğunu söyledi. İzmir 2 bin eserle yapılacak bienalde sanatın başkenti olacak. Dünyanın önemli sanatçı ve akedemisyenleri kentte görsel bir etkinliğe imza atttığı İzmir Uluslararası Sanat Bienali Genel Direktörü Seba Uğurtan, "İzmir'in dünya çapında bir organizasyona ev sahipliği yapıyor" dedi.

1. Uluslararası İzmir Sanat Bienali'nde 2 video art, 5 tezhip, 7 tekstil, 34 seramik, 380 resim, 2 performans, 15 özgün baskı, 24 heykel, 3 grafik, 8 fotoğraf, 10 yerleştirme, 2 ebru, 3 dijital art, 1 çini, 3 cam tekniklerindeki gerçekleşen eserler İzmirlilerin beğenisine sunulacak.

KUMLA HEYKEL
İzmir Sanat Bienali, sanatçıların ilgniç performanslarına da tanıklık edecek. Örneğin bir televizyon kanalında yayınlanan Muhteşem Yüzyıl filmiyle yine gündeme gelen Hürrem Sultan'ı ölümsüzleştiren Afet Yayla, "Hürrem" isimli eseriyle katılacak. Brezilyalı Clodio Sauzo Pitto'da bienelin önemli sanatçıları arasında yer alacak. Resim ve Heykel Müzesi'nde Amerikalı Denniz P. Maccann, 1 ton kumla "ikiz kuleler"de yaşananları anlatacak, ortada gerili olan dikenli telin diğer tarafında ise İranlı Reza Hermetirat Yunus Emre'den başlayan barış temalı eserleriyle sanatseverlerin karşısına çıkacak.

BÜYÜK ÖZVERİ
Bienale gelmek için hazırlıklarını tamamlayan Alman sanatçı Lora Bert, göz ameliyatı sırasında geçirdiği kalp krizi sonucu yoğun bakıma alındı. Ancak ünlü sanatçı bienali unutmadı. Bert'in kendisini arayıp eserlerini gönderdiğini belirten Seba Uğurtan, "ölüm döşeğinde bile bienal için çalıştı" dedi.

Sanatçılar büyük ilgi gösteriyor
ABD, Almanla, Arjantin, Arnavutluk, Avustralya, Avusturya, Belçika, Brezilya, Çin, Danimarka, Birleşik Arap Emirlikleri, Finlandiya, Güney Afrika, Hindistan, İsrail, İsveç, İtalya, Kanada, Meksika, Mısır, Portekiz, Romanya, Suriye, Türkiye, Yunanistan, İran, Fransa, Kolombiya, Azerbaycan, Norveç.

Üzümlere sanat kattı
Gittiği ülkelerin yerel ürünleri ile sanatı birleştirdiğine dikkat çeken Maria Sezer, üzümlerden yaptığı düzenleme ile Bienal'in en çok ilgi gören eserini ortaya koydu. İzmir'de yaşayanların yüzyıllardır üzüm ile geçindiğini anlatan Sezer, kalıplar yardımıyla tamamladığı çalışması için iki tam gün çalıştığını söyledi. Sezer, Şen İhracat Firması'nın kendisine sporsor olduğunu söyledi.

Keçeye hayat verdi
Emekli Ziraat Mühendisi Dilek Bilir, keçelere ve kumaşa sanatıyla hayat veriyor. Ödemişin 70 yıllık mazisi olan Bürümcük İpeği'ni köylerden toplayarak giysiye dönüştürdüğünü ifade eden Bilir, keçelerden yaptığı eserlerinin de büyük ilgi gördüğünü söyledi.

Yeni Asır

Urla Fotoğraf Sanat Evi Yeni Bir Sergiye Evsahipliği Yapıyor

Urla Fotoğraf Grubu (UFG) karma fotoğraf sergisini Urla Fotoğraf Sanat Evi'nde açtı.UFG 2010 yılında Urla'da yaşayan, Urla'yı seven fotoğraf sevdalılarının bir araya gelmeleriyle kuruldu. Önce sanal ortamda tanışan fotoğrafçılar daha sonra Urla'da bir araya gelerek buluştu. Bu tanışıklık 4. yılını doldurdu. Urla Belediyesi eski gazhane binasını Fotoğraf...

İkçü Tercih Günleri İle Daha Emin Bir Geleceğe

İzmir'in en genç devlet üniversitesi olan İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi, gençlerin yükseköğretimde doğru tercih yapmasına yardımcı olmak amacıyla tercih günleri düzenledi.02-17 Temmuz tarihleri arasında Çiğli Ana Yerleşkesi Konferans Salonu fuaye alanında başlayan, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığının organizasyonuyla gerçekleştirilen Üniversite...

Karşıyaka Sanatta Dünyaya Açılıyor

Karşıyaka Belediyesi, Karşıyaka'yı kültür ve sanatın başkenti yapma yolunda önemli bir adım daha attı. Dünyanın sayılı koreografları arasında gösterilen Natalia Zandukeli ile işbirliği yapan belediye, dans ve sanatla ilgili projelerini uluslararası arenaya taşıyacak. Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar 'Kültürel ve sanatsal faaliyetlerimizi önce yurt ölçeğinde...

TABİAT TARİHİ MÜZESİ EGE ÜNİVERSİTESİ

Müze Giriş Saatleri: Hergün (hafta sonları hariç) 9:00 - 11:30 / 13:00 - 16:00 saatleri arası. Müze ziyareti ücretlidir. Ege Üniversitesi Fen Fakültesine bağlı bir Tabiat Tarihi Müzesi kurulması düşüncesi, ilk kez 1963 yılında ortaya atılmış ve 1967 yılında yaşama geçirilmiştir. Tabiat Tarihi Müzesi 1973 yılında Cumhuriyet'in 50. yılı kutlama programı...

SALEPÇİOĞLU CAMİİ

Salepçioğlu İş Hanı'nın arkasında bulunan cami, 20yy'ın ilk yıllarında SalepçizadeHacı Ahmet Efendi tarafından yaptırılmıştır. Caminin 1906'da tamamlandığı-söylense de maalesef kitabesi yoktur. Görece yeni olan yapı, klasik camiler örnek alınarak tasarlanmıştır. Döneminin Batı mimari tarzından da etkilenerek inşa edilen cami, İzmir'in en büyük ve en...
erotik
Live İzmir