Çıkış / Exit

İşleminiz Yapılıyor.
 
 
 
 
 
 
 
 
English

 

 Bilişimde 2011'in ana trendlerinden en önemlisi 'bulut bilişim' olacak. Fujitsu, Microsoft, HP, Dell dahil pek çok firma bu alanda yatırımlara hız veriyor.

  
 
Bulut Bilişim:
İnternet 'bulutu' içinde yolunu bulabilen makineleri kullanarak, yazılım yüklemekle uğraşmadan dosya paylaşabilir, film izleyebilir, yazışabiliriz. Peki bu 'bulut'a ne kadar güvenebiliriz?
  
    
AVG'ye göre zararlı yazılımlar bakımından Türkiye internetin en riskli ülkesi.
    
En ince bilgisayar olarak tanıtılan yeni MacBook Air, iki boyda geliyor.

Fujitsu Türkiye Genel Müdürü Halit Zaim, yazılım hizmetlerinin internet üzerinden alındığı ''Bulut Bilişim''in, 2011 yılının yeni trendi olacağını söyledi. Zaim, endüstri analistlerinin, kurumların veri merkezlerinde yaptıkları harcamaların yüzde 80'inin sabit giderlerden oluştuğuna dikkat çektiğini anımsattı.

Zaim, veri merkezlerinin mevcut tüm ihtiyaçlarını ortak sunucularda gidermeye dayanan bu teknolojinin, enerji tasarrufu başta olmak üzere görünür görünmez birçok maliyet kalemini de ortadan kaldırdığını belirtti.

Fujitsu adına konuşan Zaim, "Yapılan araştırmalar, bazı sunucularımızın yüzde 60'a varan enerji tasarrufu sağladığını ortaya koyuyor" dedi.
Endüstri standartlarıyla uyumlu ve güvenilir sunucu altyapısı, denenmiş ve test edilmiş entegrasyon ortamı, altyapının sorun çıkarmadan ölçeklenebilmesinin ''Bulut'' çözümlerinin getirdiği diğer faydalardan birkaçı olduğunu belirten Zaim, ''Bulut Bilişim sayesinde kurumların herhangi bir BT donanım maliyeti yüklenmesi gerekmiyor. Gelişmiş Servis Anlaşması Düzeyleri (SLAS), standart fiyatlama modeli ve ihtiyaç anında hizmet alabilmenin sağladığı esnek sunucu maliyetleri, Bulut Bilişim çözümlerini cazip kılan diğer faktörler. Bulut çözümleri standartların ve otomasyonun giderek rafine hale gelerek yönetim giderlerinin ve diğer maliyetlerin azalmasına da olanak sağlıyor'' görüşünü dile getirdi.

SEKTÖRDE NELER OLDU
Bu yıl içerisinde dünyanın iki büyük bilgisayar şirketi Hewlett-Packard (HP) ve Dell, veri depolama sistemleri üreticisi 3Par şirketini satın almak izin rekabete girdi. Dell'in kazandığı savaşta şirket, 3Par'a, müşterilere internet üzerinden yazılım, veri depolama ve diğer hizmetleri teslimi kapsayan kendi ''bulut bilişim'' işini geliştirmenin bir yolu olarak bakıyordu.

HP ve Microsoft da şirketlerin bulut bilişimi altyapısına geçmelerini kolaylaştıracak işbirliğine gitti. Bu iki şirket bulut bilişim teknolojisinde kurumsal müşterilere yardımcı olmak için Microsoft Windows Azure platform uygulaması ile ilgili işbirliği yaptı.

 

Kaynak: www.ntvmsnbc.com

İşkadınlarının Yeni Hedef Pazarı: AFRİKA

İzmir Ticaret Odası İş Kadınları Konseyi Kurucu Başkanı Asuman Nardalı Tokuş, 'Bölge ile ilişkilerimiz çok iyi. Bunu değerlendirmeliyiz' dedi SİNAN DOĞAN (HABER MERKEZİ) İzmir Ticaret Odası (İTO) İş Kadınları Konseyi, 2012 yılında hedef pazar olarak Afrika'yı belirledi. İTO İş Kadınları Konseyi Kurucu Başkanı Asuman Nardalı Tokuş, küresel...

Büyükşehir Kara Tahta yı Bitiriyor

İlköğretim okulları ile liselerdeki 7 bin 132 adet kara tahtayı beyaz laminant tahtalarla değiştiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, tebeşir tozu olmayan bu sağlıklı tahtalardan 350 sınıfa daha takacak. İzmir'de Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı ihtiyaçlı okulları belirleyip sağlıksız kara tahtaları hijyenik beyaz laminant yazı tahtaları ile yenileyen...

Büyükşehir'den Tarihe Saygı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin önemli tarihi yapılarından olan Emir Sultan Türbesi'ni yeniden ayağa kaldıracak restorasyon ve düzenleme çalışmalarını titizlikle sürdürüyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile yaptığı protokol kapsamında, kentin önemli tarihi eserlerinden Emir Sultan Türbesi ve çevre yapılarında uygulayacağı...

Volkswagen Alım Yaptığı Firma Sayısını 5'e Katladı

Ege Bölgesi ile olan ekonomik ilişkilerini her yıl biraz daha artıran Alman otomotiv devi, çalıştığı yan sanayi firma sayısını 50'nin üzerine çıkardı MURAT ŞAHİN (HABER MERKEZİ) Türkiye'de en çok araç satışını gerçekleştiren ve zaman zaman Türkiye'de yatırım yapması konusunda hükümet ve sektör temsilcileri tarafından telkinlerde bulunulan Alman...

Dünya İmplant Pazarında İlk 5 Arasına Gireceğiz

1950'li yıllarda tabanca ve tüfek imal eden Şanlı ailesinin üçüncü kuşağından Salih Şanlı, 'NucleOSS markamızı 17 ülkeye ihraç ediyor, ekonomiye 5 milyon dolar katkı sağlıyoruz' dedi SİNAN DOĞAN (HABER MERKEZİ) Menderes'teki İTOB Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren Şanlılar Tıbbi Cihazlar, İzmir'den dünyanın 17 farklı ülkesine diş...
erotik
Live İzmir