Kültürpark'taki Uluslararası İhtisas Fuar Alanı'nda gerçekleştirilen Bilişim Kentleri Ege Bölge Toplantısı'na katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kentlerin yönetiminde bilişim teknolojilerinin hayati önemde olduğunu vurguladı. Kocaoğlu, İzmir'de gerçekleştirdikleri yatırımlarla, bilişim alanında gerekli altyapıyı adım adım oluşturduklarını söyledi.
BÜROKRASİ AZALDI
Bu sene birincisi düzenlenen "Uluslararası Bilişim Hukuku Kurultayı" kapsamında gerçekleştirilen toplantıya İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, Uşak Milletvekili Osman Coşkunoğlu, İzmir Vali Yardımcısı Şükrü Kara da katıldı. Toplantıda konuşan Başkan Kocaoğlu, bilgi çağında kentleri yönetmek için "doğru ve hızlı erişilebilen" bilgilere büyük ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Özellikle, doğumdan ölüme kadar vatandaşlara hizmet götürmekle yükümlü belediyelerin, bilgi teknolojilerinden maksimum ölçüde yararlanarak bürokrasiyi azaltması, daha kaliteli ve etkin hizmet vermenin alt yapısını oluşturması gerektiğinin dile getiren Kocaoğlu, "Büyükşehir Belediyesi bu noktada Türkiye'de bir ilk olarak tanımlayabileceğimiz bazı idari ve teknik altyapı çalışmalarını tamamladı. Yetki alanımızdaki 21 ilçe belediyesi ile Kent Bilgi Sistemleri İş Birliği Protokolü'nü imzaladık. Projede görev almak üzere ilçelerde en az bir Coğrafi Bilgi Sistemleri personeli istihdam edildi. İlçe belediyeleri, İzmir NET projesini aşama aşama hayata geçirdi. Büyükşehir Belediyesi, 'e-dönüşüm Türkiye Projesi' kapsamında oluşturulmuş standartlarda ve Başbakanlık tarafından yayımlanan 'Kamuda Birlikte Çalışabilirlik Esasları' çerçevesinde oluşturduğu yazılımlarını, ilçe belediyeler ile paylaşmayı sürdürmektedir" diye konuştu.
"Hızlı karar veren dev bir kurum olduk"
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ve ilçe belediyelerinin bu uygulamalarla tekrarlı veri üretmeyen, doğru ve hızlı karar veren dev bir kurum haline dönüştüğünü söyleyen Kocaoğlu, "Kaynaklarımızın hızla tükendiği dünyamızda, kentlerimizi bir 'Bilişim Kenti' haline dönüştürmek artık hayati önem taşımaktadır ve kaçınılmazdır. Bu çerçevede tüm yerel yöneticilerin, ülkemizde ve dünyada kabul edilen standartlarda gerekli çalışmaları yürütmesi zorunluluktur. Bilişim Kentleri Ege Bölge Toplantısı'nın, bu çalışmalara ışık tutacağına inanıyorum" dedi. Toplantıda bilişim kenti olmanın önemine değinilerek bilgi toplumu yaratmak konusundaki fikirler sunuldu. DEÜ İktisat Fakültesi'nden Prof. Dr. Hüsnü Erkan da, "Bilişim kentleri dönüşümünde bilgi toplumu etkisi" konulu bir konuşma yaptı.
Kaynak: www.yeniasir.com.tr