Zeytinyağı tüketeceksin.
Kötü yağdan uzak duracaksın.
Beyaz unu unutacaksın.
Balık yağı içeceksin.
Kırmızı etten sakınacaksın.
Zenginleştirilmiş besinlere yöneleceksin.
Çiğ kuruyemişleri dost belleyeceksin.
Az yiyeceksin.
Yemeğini kızartmayacaksın.
Meyve ve sebzeden şaşmayacaksın.
Peki bunları yaptınız;ancak yine rahatsızlığınız devam ediyorsa önerebilceğimiz yerler var elbet bunların başında ise İzmir'de yer alan Özel Konak Kardiyoloji Tıp Merkezi yer alıyor.
Konak kardiyoloji Tıp Merkezine sizler için konuk olduk ve hizmetleri hakkında bilgi aldık.
EKG Testi nasıl yapılır?
EKG cihazı her yere götürülebilmektedir, bu nedenle her yerde yapıla¬bilmektedir. EKG çekilmesi için hastanın özel olarak hazırlanmasına gerek yoktur. Ağrılı veya hasta açısından rahatsız edici bir işlem değildir. EKG çekimi sırasında hasta muayene masasında veya yatakta sırt üstü yatmaktadır. Hastanın boynundaki, kolundaki ve bileklerindeki takılar çıkarılmalıdır. Hastanın bel üstü bölgesi, el ve ayak bilekleri açılmalıdır. Eğer çorap varsa çıkarılmalı veya bilekler ortaya çıkarılacak biçimde sıyrılmalıdır. Elektrot diskleri kollara, bacaklara ve göğsün ön yüzüne yerleş¬tirilmektedir. Özel EKG jeli veya alkollü pa¬muk deri ile elektrotlar arasına kaydın daha iyi olması için sürülebilmektedir. Çekim sırasında hasta hareket etmemeli veya konuşmamalıdır. EKG genellikle 5-10 dakika içerisinde çekilmektedir. Tamamen ağrısızdır. Elektrotlar veya iletici jel ilk kullanıldığında soğukluk hissi verebilmektedir.
Efor testinin halk arasında bilinenden ayrı diğer bir ismi stress testtir.Kalbin efor altındayken çalışma düzeninin incelendiği bir test. Normal günlük işlevler sırasında fark edilmeyen damar tıkanıklıklarının araştırılmasında kullanılır. Kalp hızı arttıkça ve egzersizle birlikte kalbin iş yükü de artar. İstirahatte yeterli olan koroner kan akımı bu sırada yetersiz kalır ve stress altında olan kalp kası yetersiz beslenme nedeniyle EKG bulguları gösterir. Bu belirtiler bazen EKG’ deki çökmeler ve bazen de ritm bozuklukları şeklinde yada göğüste batma ve yanma şeklinde görülmektedir.
Beyaz önlük fobisi denen ve bazı hastalarda tansiyonu normal olsa bile birinin tansiyonunu ölçmesi anında heyecandan yükselen tansiyonları, strese bağlı ve gün içerisinde stress ve endişe kaynaklı olarak yükselen tansiyonların holter cihazı sayesinde belli aralıklarla ölçümü sağlanmaktadır. Ayrıca uyku sırasında ki tansiyonun ölçümü çok büyük önem arz etmektedir. Dış ortamdan tamamen soyut bir ölçüm olmasının yanında uyku sırasında salgılanan stress hormonları bazı insanlarda gündüz normal olan tansiyonlarını yükseltmekte ve gizli bir tansiyon rahatsızlığını ortaya çıkarmaktadırlar. Özellikle kontrolü zor olan uyku sırasında ki tansiyon bilgilerine ulaşabilmeyi sağladığı için holter cihazları kardiyoloji uzmanları için büyük önem arz ederler. Tansiyon holter takılan hastalar günlük yaşantılarına devam etmelidir.
Efor yapamayacak bir özrü olan yada yaşlı olan hastalarda ve efor sonrası anjiyo yapılması gerektiği düşünülen bazı hastalarda son kontrol işlemidir.
Tıp Merkemizi neden seçmeliler;çünkü tecrübeli çalışan kadromuzla birlikte hızlı ve kaliteli hizmet,profesyonel hekim kadrosu,yeterli sayıda teknolojik donanıma sahip.