Çıkış / Exit

İşleminiz Yapılıyor.
 
 
 
 
 
 
 
 
English

İzmir'deki 9 üniversitede öğrenim gören öğrenci sayısı, 150 bini aşarak 4 ilin nüfusunu geride bıraktı.

İzmir'deki 9 üniversitede öğrenim gören öğrenci sayısı, 150 bini aşarak 4 ilin nüfusunu geçti. Yaklaşık 7 bin öğretim elemanının görev yaptığı kentte, 74 ülkeden 3 bini aşkın yabancı öğrenci de eğitim görüyor.

AA muhabirinin, İzmir'de faaliyet gösteren 4'ü devlet 5'i vakıf üniversitelerinin verilerinden derlediği bilgiye göre, kentte öğrenim gören öğrenci sayısı her geçen yıl artıyor.

Dokuz Eylül Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Katip Çelebi Üniversitesi, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Ekonomi Üniversitesi, İzmir Üniversitesi, Şifa Üniversitesi, Yaşar Üniversitesi ve Gediz Üniversitesi'nin faaliyet gösterdiği kentteki öğrenci sayısı 150 bini geçti. Yüksek öğretimde öğrenim gören öğrenci sayısı, Tunceli, Kilis, Bayburt ve Ardahan gibi illerin nüfusunu geride bıraktı.

-En fazla öğrenci Dokuz Eylül'de

Bu yıl kuruluşunun 60. yılını kutlayacak, kentin ilk üniversitesi olan Ege Üniversitesi'nde, 14 fakülte, 9 enstitü, 7 yüksekokul, 1 konservatuvar, 9 meslek yüksek okulunda 54 bin 540 öğrenci eğitim alıyor. Bu yıl YÖK ve ÖSYM tarafından 9 bin 381 öğrenci kontenjanının ayrıldığı üniversiteye yapılan yerleştirmelerde ön lisansta yüzde 99, lisansta ise yüzde 98 doluluk gerçekleşti.

Kentteki en fazla öğrenciye sahip üniversite ise Dokuz Eylül Üniversitesi oldu. 1982 yılında kurulan ve 14 fakülte, 3 yüksekokul, 6 meslek yüksekokulu, 1 konservatuvar, 10 enstitü, 51 uygulama ve araştırma merkezinin bulunduğu üniversitede 68 bin 32 öğrenci eğitim alıyor.

Diğer devlet üniversiteleri olan Kitap Çelebi Üniversitesi'nde 4 bin 600, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nde de 4 bin öğrenci okuyor.

Kentteki özel üniversitelerden Gediz Üniversitesi'nde 6 bin 411, Yaşar Üniversitesi'nde 7 bin, İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde 6 bin 900, İzmir Üniversitesi'nde yaklaşık 4 bin 500, Şifa Üniversitesi'nde ise bin 500 civarında öğrenci eğitim hayatını sürdürüyor.

-74 ülkeden 3 bin yabancı öğrenci

 Yaklaşık 7 bin öğretim elemanının görev yaptığı 9 üniversitede, 74 ülkeden yaklaşık 3 bin yabancı öğrenci de eğitim alıyor.

Üç bin 250 akademik personelin görev yaptığı Dokuz Eylül Üniversitesi'nde bin 69, 3 bin 208 akademik personelin olduğu Ege Üniversitesi'nde yaklaşık bin, 555 öğretim elamanının olduğu Katip Çelebi Üniversitesi'nde 244, Gediz Üniversitesi'nde 397, Yaşar Üniversitesi'nde 310, İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde 105 yabancı öğrenci olmak üzere 3 binin üzerinde yabancı öğrenci de öğrenim görüyor.

Kaynak

Tarihte Kölelerin İlk Defa Satılmaya Başlandığı Pazar Yeri

Eski Yunanca da Homeros un İlayda Destanı'nda 'toplantı yeri, meclis' anlamını taşır. Roma dönemine ait bu semt İzmir' de Namazgah da bulunur. Antik dönemlerde politik toplantıların ve halkın alışveriş yaptığı bir yerdir Agora. Ticari olmaktan ziyade, bir devlet agorası görünümündeki İzmir Agorası, bugüne kadar ortaya çıkarılan...

Osmanlı Mirası Süsleme Sanatı : KAT!

Altın varaklarla çerçevelenmiş cennet bahçeleri, kâğıttan yapılmış renk ormanları, kâğıdı nakış nakış işleyen kat'ı sanatı. Arapça bir kelime olan kat'ı, kesmek anlamına geliyor. Kat'ı sanatı ise, kâğıt ve deri gibi farklı malzemelerin kesilerek motif ve resimlerin ortaya çıkmasından oluşuyor. Kökleri milattan sonra 2. yüzyıla dayanan bu...

Dünyanın En Güzel Kubbeli Camileri!

Dünyanın en güzel kubbe süslemeli cami mimarilerine hayran kalacaksınız. Listede Türkiye'den 3 yer bulunuyor. İşte o harika kareler; Fatıma Masume Türbesi - İran Nasır El-Mülk Cami - İran Nasır El-Mülk Cami - İran Şeyh Lütfullah Camii, İsfahan - İran Mescid-i Vakil Camii, Şiraz - İran Celil Hayat Camii, Erbil - Irak İmam Camii, İsfahan -...

''Çifte Şelale'' Doğa Tutkunlarının Uğrak Yeri Oldu

Teşvikiye Beldesi'ndeki Çifte Şelale, havaların ısınmasıyla özellikle İstanbul'daki doğa tutkunlarının uğrak yeri oldu. Yalova'nın Çınarcık ilçesine bağlı Teşvikiye Beldesi'ndeki Çifte Şelale, havaların ısınmasıyla doğa tutkunlarının uğrak yeri oldu. Çifte Şelale, son yıllarda Türkiye'nin nüfusu en yoğun ve en hareketli şehri...

Tarihsel Sembollerle ''Tılsımlı Resimler''

Altoparlak'ın memleketi Tarsus'un simgesi olan Şahmeran'ın ağırlıklı olarak kullanıldığı eserler, 28 Mart Cumartesi gününe kadar sanatseverler tarafından görülebilecek. Serginin açılışında konuşan Funda Altoparlak, ཌྷ yıldır resim öğretmeniyim. Bir yandan da resim yapıyorum. Okulu bitirdiğim sene bir resim yarışmasında Türkiye ikincisi...
erotik
Live İzmir