Çıkış / Exit

İşleminiz Yapılıyor.
 
 
 
 
 
 
 
 
English

İzmir Doğal Yaşam Parkında bulunan hayvanlar, yaz sıcaklarının bastırmasıyla soluğu göletlerde alıyor.

Hava sıcaklıklarının gölgede 40 dereceyi zorladığı İzmir'de insanlar kadar hayvanlar da serinlemenin yollarını arıyor. İzmir Doğal Yaşam Parkı içinde kalan bir çok hayvan, günlerini göletlerin içinde geçiriyor. Özellikle kaplan ve ayıların suyun içinde oynadıkları oyunlarla ziyaretçilerin dikkatini çekiyor.

Bir çok hayvan türünü doğal ortamlarında yaşarken izleme fırsatının yaratıldığı İzmir Doğal Yaşam Parkı, her yaştan insanların ilgisini çekmeye devam ediyor.

125 türden bin 500 hayvanın yaşadığı parkta yaz aylarıyla birlikte önemli değişimler gözleniyor.

Parktaki bir çok hayvan günlerini, park içinde kendilerine ayrılan bölgelerdeki göletlerde geçirmeyi tercih ediyor. Suyu sevmeyen hayvanların ise gölgelikleri tercih ettiği, mirket gibi bazı türlerin ise toprağın altında açtıkları tünellerde kalmayı tercih ettiği gözleniyor.

Doğal Yaşam Parkı'nın gözde hayvanları arasında yer alan Bengal kaplanları da günlerini gölgeliklerde ve gölette serinleyerek geçiriyor. Gün içinde belli aralıklarla suya giren Oscar, Luna ve İmbat isimli kaplanlar, park görevlilerinin suya bıraktığı şamandıralarla oynuyor. Kaplanların şamandıraları yakalamak için verdiği mücadele ilginç görüntülere sahne oluyor. Sıcağa rağmen parka gelen ziyaretçiler ise kaplanların ender görülen davranışlarına tanıklık ediyor.

Suda ilginç görüntüler veren diğer hayvanlar ise ayılar. Kaplan ve aslanlara göre insanlara daha alışık bir görünüm sergileyen ayılar da ziyaretçilerin şaşkın bakışları arasında kendilerini serin sulara bırakıyor.

Doğal Yaşam Parkı Müdürü Şahin Afşin, AA muhabirine yaptığı açıklamada sıcaktan etkilenen hayvanları serinletmek amacıyla menülerinde değişikliğe gittiklerini, et ve meyveleri dondurarak verdiklerini anlattı.

Parktaki filleri ise hortumla yıkayarak serinletmeye çalıştıklarını anlatan Afşin, hayvanların suda daha fazla zaman geçirmesi için göletlere şamandıra gibi oyuncaklar attıklarını ifade etti.

"Penguen ve tembel hayvan için çalışıyoruz"

Aslanların ise suya girmediğini, gölgelik alanlarda serinlemeyi tercih ettiğini belirten Afşin, sıcağa rağmen parkı ziyaret eden insanların kaplan, ayı gibi büyük hayvanları suyun içinde oynarken görme fırsatı yakaladığını anlattı.

Afşin, "Doğal Yaşam Parkı'nın ziyaretçi sayısı her yıl düzenli olarak artıyor. Geçen yıl 875 bin olan ziyaretçi sayısı, bu yıl Temmuz ayı itibarıyla 600 bine ulaştı. Yıl sonunda ziyaretçi sayısının 1 milyonu aşmasını bekliyoruz" dedi.

Doğal Yaşam Parkı'nın hayvan çeşitliliğini artırma konusunda da çalışmaların devam ettiğini dile getiren Afşin, ziyaretçilerin en çok görmek istediği hayvanlardan olan penguen ve tembel hayvan gibi türlerin de parka getirilmesi için çalışma başlattıklarını anlattı.

Kaynak

Türk sineması 100 yaşına Çeşme'de girecek

Çeşme'de düzenlenecek özel konserde, 170 kişilik koro sinemanın unutulmaz klasiklerini seslendirecek. 1914 yılında Fuat Uzkınay tarafından çekilen belgeselle doğan Türk sinemasının 100. doğum günü, turizm cenneti Çeşme'de özel bir konserle kutlanacak. Çeşme Belediyesi'nin destekleriyle Alimoğlu Kültür Sanat Araştırma Derneği (AKSAM), Antalya Musiki Derneği...

Bostanlıspor spor müzesi ve spor kütüphanesi kuracak

Bostanlıspor Gençlik Spor Kulübü, Karşıyaka'da 'Spor Müzesi ve Spor Kütüphanesi' kurmak için çalışmalara başladı. Bostanlıspor Gençlik Spor Kulübü Başkanı Avni Erboy, Türkiye'de eksikliği çekilen spor müzesinin temellerini İzmir'de, kentleri Karşıyaka'da atmak için kolları sıvadıklarını açıkladı. İçinde 'spor kütüphanesi'nin de...

TARİHİ HAVA GAZI FABRİKASI

İzmir Büyükşehir Belediyesi, restorasyon çalışmalarını tamamladığı tarihi Havagazı Fabrikası'nda çevre düzenlemesine başladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Fransızlar tarafından 150 yıl önce inşa edilen Alsancak'taki Havagazı Fabrikası'nda yaptığı restorasyon çalışmalarının ardından çevre düzenlemesine başladı. Çevre düzenlemeleri kapsamında...

İZMİR KARAGÖL

Tantalos efsanesinde adı geçen Karagöl Yamanlar dağı üzerinde bulunur. 35 dekarlık su yüzeyine sahip olan bu göl tektonik yer hareketleri sonucu meydana gelmiştir. Küçük, dairesel ve güzel manzaralı gölün etrafı çam ormanları ile kaplıdır. Doğa ve yürüyüşü sevenler için ideal bir yerdir. Karagöle Gitmeden 360o sanal tur İçin TIKLAYINIZ ...

İZMİR ÜNİVERSİTESİ'NDEN BİR ŞAMPİYONLUK DAHA

İzmir Üniversitesi 'Beyin Takımı', 3. Geleneksel Üniversitelerarası Bilgi Yarışması'nda birinci oldu. Üniversitelerin hazırlık sınıfları arasında her yıl farklı bir heyecana neden olan Geleneksel Üniversitelerarası Bilgi Yarışması'nın üçüncüsünün galibi, İzmir Üniversitesi 'Beyin Takımı' oldu. İzmir Ekonomi Üniversitesi ev sahipliğinde...
erotik
Live İzmir