Çıkış / Exit

İşleminiz Yapılıyor.
 
 
 
 
 
 
 
 
English

İzmir Doğal Yaşam Parkında bulunan hayvanlar, yaz sıcaklarının bastırmasıyla soluğu göletlerde alıyor.

Hava sıcaklıklarının gölgede 40 dereceyi zorladığı İzmir'de insanlar kadar hayvanlar da serinlemenin yollarını arıyor. İzmir Doğal Yaşam Parkı içinde kalan bir çok hayvan, günlerini göletlerin içinde geçiriyor. Özellikle kaplan ve ayıların suyun içinde oynadıkları oyunlarla ziyaretçilerin dikkatini çekiyor.

Bir çok hayvan türünü doğal ortamlarında yaşarken izleme fırsatının yaratıldığı İzmir Doğal Yaşam Parkı, her yaştan insanların ilgisini çekmeye devam ediyor.

125 türden bin 500 hayvanın yaşadığı parkta yaz aylarıyla birlikte önemli değişimler gözleniyor.

Parktaki bir çok hayvan günlerini, park içinde kendilerine ayrılan bölgelerdeki göletlerde geçirmeyi tercih ediyor. Suyu sevmeyen hayvanların ise gölgelikleri tercih ettiği, mirket gibi bazı türlerin ise toprağın altında açtıkları tünellerde kalmayı tercih ettiği gözleniyor.

Doğal Yaşam Parkı'nın gözde hayvanları arasında yer alan Bengal kaplanları da günlerini gölgeliklerde ve gölette serinleyerek geçiriyor. Gün içinde belli aralıklarla suya giren Oscar, Luna ve İmbat isimli kaplanlar, park görevlilerinin suya bıraktığı şamandıralarla oynuyor. Kaplanların şamandıraları yakalamak için verdiği mücadele ilginç görüntülere sahne oluyor. Sıcağa rağmen parka gelen ziyaretçiler ise kaplanların ender görülen davranışlarına tanıklık ediyor.

Suda ilginç görüntüler veren diğer hayvanlar ise ayılar. Kaplan ve aslanlara göre insanlara daha alışık bir görünüm sergileyen ayılar da ziyaretçilerin şaşkın bakışları arasında kendilerini serin sulara bırakıyor.

Doğal Yaşam Parkı Müdürü Şahin Afşin, AA muhabirine yaptığı açıklamada sıcaktan etkilenen hayvanları serinletmek amacıyla menülerinde değişikliğe gittiklerini, et ve meyveleri dondurarak verdiklerini anlattı.

Parktaki filleri ise hortumla yıkayarak serinletmeye çalıştıklarını anlatan Afşin, hayvanların suda daha fazla zaman geçirmesi için göletlere şamandıra gibi oyuncaklar attıklarını ifade etti.

"Penguen ve tembel hayvan için çalışıyoruz"

Aslanların ise suya girmediğini, gölgelik alanlarda serinlemeyi tercih ettiğini belirten Afşin, sıcağa rağmen parkı ziyaret eden insanların kaplan, ayı gibi büyük hayvanları suyun içinde oynarken görme fırsatı yakaladığını anlattı.

Afşin, "Doğal Yaşam Parkı'nın ziyaretçi sayısı her yıl düzenli olarak artıyor. Geçen yıl 875 bin olan ziyaretçi sayısı, bu yıl Temmuz ayı itibarıyla 600 bine ulaştı. Yıl sonunda ziyaretçi sayısının 1 milyonu aşmasını bekliyoruz" dedi.

Doğal Yaşam Parkı'nın hayvan çeşitliliğini artırma konusunda da çalışmaların devam ettiğini dile getiren Afşin, ziyaretçilerin en çok görmek istediği hayvanlardan olan penguen ve tembel hayvan gibi türlerin de parka getirilmesi için çalışma başlattıklarını anlattı.

Kaynak

Milli Yüzücümüzün Adı Yaşatılacak…

Amansız hastalık sonucu 3 Haziran 2009 günü, 32 yaşında yaşama veda eden eski milli yüzücü Can Kulduk'un adı doğup büyüdüğü şehirde yaşatılacak. Kulduk'un adı Konak Belediye meclisi kararıyla Kahramanlar'da evininin bulunduğu sokağa verildi. Konak Belediyesi tarafından ışıklandırma sistemiyle yenilenen, "Can Kulduk” adının ve fotoğrafının yer...

Büyük Kanal'a "İkinci Hat" Geliyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Büyük Kanal Projesi kapsamında Gümrük Pompa İstasyonu ile Basmane Meydanı arasındaki kanalizasyon hattına ilave hat yapmak için ihaleye çıkıyor. Çalışmalar, trafik yoğunluğu göz önüne alınarak yaz aylarında gerçekleştirilecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi, artan nüfusla birlikte belli ölçülerde revizeye ihtiyaç duyan Büyük...

Opera Binası İzmir'e Çok Yakışacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi, uluslararası nitelikteki bir opera binası için düzenlenen “Ulusal Mimari Proje Yarışması”nda startı verdi. Karşıyaka'daki toplam 25 bin metrekarelik alan üzerinde kurulması planlanan İzmir opera binasında, 1200 kişilik opera ve bale salonu ile 400 kişilik ikinci bir salon daha bulunacak. İzmir'in “kültür-sanat kenti” olması...

Konak'ta Hedef: Sorunsuz Okullar…

Konak Belediyesi, ilçe sınırlarındaki okulların dertlerine çare oluyor. Eğitime ve gençlere desteğin önemini vurgulayan Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Konak'ta her okula girmeyi hedeflediklerini ve fiziki şartların da tümüyle düzeltileceğini söyledi. Göreve geldikten sonra bir yıl içinde 50 okulun fiziki ihtiyaçlarının çözümlendiğini,öğrencilerin, kitap...

Kentsel Dönüşüm Komisyonu Kuruldu…

Kentsel dönüşüm konusunda sıkıntı yaşayan İzmir'de ilk kez Konak Belediyesi tarihi bir karara imza atarak kentsel dönüşüm komisyonu oluşturdu. “Kentsel dönüşüm modern kentler için önemli, Konak öncü olmalı “ söylemini yaşama geçiren Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan komisyonun ilk aşamada Gürçeşme, Ballıkuyu, Gültepe,Yeşildere ve Ege Mahallesi'nde...
erotik
Live İzmir