Çıkış / Exit

İşleminiz Yapılıyor.
 
 
 
 
 
 
 
 
English

İzmir Doğal Yaşam Parkında bulunan hayvanlar, yaz sıcaklarının bastırmasıyla soluğu göletlerde alıyor.

Hava sıcaklıklarının gölgede 40 dereceyi zorladığı İzmir'de insanlar kadar hayvanlar da serinlemenin yollarını arıyor. İzmir Doğal Yaşam Parkı içinde kalan bir çok hayvan, günlerini göletlerin içinde geçiriyor. Özellikle kaplan ve ayıların suyun içinde oynadıkları oyunlarla ziyaretçilerin dikkatini çekiyor.

Bir çok hayvan türünü doğal ortamlarında yaşarken izleme fırsatının yaratıldığı İzmir Doğal Yaşam Parkı, her yaştan insanların ilgisini çekmeye devam ediyor.

125 türden bin 500 hayvanın yaşadığı parkta yaz aylarıyla birlikte önemli değişimler gözleniyor.

Parktaki bir çok hayvan günlerini, park içinde kendilerine ayrılan bölgelerdeki göletlerde geçirmeyi tercih ediyor. Suyu sevmeyen hayvanların ise gölgelikleri tercih ettiği, mirket gibi bazı türlerin ise toprağın altında açtıkları tünellerde kalmayı tercih ettiği gözleniyor.

Doğal Yaşam Parkı'nın gözde hayvanları arasında yer alan Bengal kaplanları da günlerini gölgeliklerde ve gölette serinleyerek geçiriyor. Gün içinde belli aralıklarla suya giren Oscar, Luna ve İmbat isimli kaplanlar, park görevlilerinin suya bıraktığı şamandıralarla oynuyor. Kaplanların şamandıraları yakalamak için verdiği mücadele ilginç görüntülere sahne oluyor. Sıcağa rağmen parka gelen ziyaretçiler ise kaplanların ender görülen davranışlarına tanıklık ediyor.

Suda ilginç görüntüler veren diğer hayvanlar ise ayılar. Kaplan ve aslanlara göre insanlara daha alışık bir görünüm sergileyen ayılar da ziyaretçilerin şaşkın bakışları arasında kendilerini serin sulara bırakıyor.

Doğal Yaşam Parkı Müdürü Şahin Afşin, AA muhabirine yaptığı açıklamada sıcaktan etkilenen hayvanları serinletmek amacıyla menülerinde değişikliğe gittiklerini, et ve meyveleri dondurarak verdiklerini anlattı.

Parktaki filleri ise hortumla yıkayarak serinletmeye çalıştıklarını anlatan Afşin, hayvanların suda daha fazla zaman geçirmesi için göletlere şamandıra gibi oyuncaklar attıklarını ifade etti.

"Penguen ve tembel hayvan için çalışıyoruz"

Aslanların ise suya girmediğini, gölgelik alanlarda serinlemeyi tercih ettiğini belirten Afşin, sıcağa rağmen parkı ziyaret eden insanların kaplan, ayı gibi büyük hayvanları suyun içinde oynarken görme fırsatı yakaladığını anlattı.

Afşin, "Doğal Yaşam Parkı'nın ziyaretçi sayısı her yıl düzenli olarak artıyor. Geçen yıl 875 bin olan ziyaretçi sayısı, bu yıl Temmuz ayı itibarıyla 600 bine ulaştı. Yıl sonunda ziyaretçi sayısının 1 milyonu aşmasını bekliyoruz" dedi.

Doğal Yaşam Parkı'nın hayvan çeşitliliğini artırma konusunda da çalışmaların devam ettiğini dile getiren Afşin, ziyaretçilerin en çok görmek istediği hayvanlardan olan penguen ve tembel hayvan gibi türlerin de parka getirilmesi için çalışma başlattıklarını anlattı.

Kaynak

ÜRETİM TURİZMLE BULUŞACAK

Uluslararası Kadınlar Dayanışma Derneği (UKKD) yönetim kurulu üyelerini makamında konuk eden Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, kadınların sosyal yaşama ve üretime katılmasının önünü açacak projeleri kısa zamanda uygulamaya koymak istediklerini belirterek, bu kapsamda İzmir'in her geçen yıl büyüyen kurvaziyer turizm potansiyelinden faydalanmayı düşündüklerini...

İzmir Ekonomi'den Bir İlk: Twitter Üzerinden Ders

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) İşletme Fakültesi, Türkiye'nin ilk e-sertifikalı Twitter derslerine başlıyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) İşletme Fakültesi, Türkiye'nin ilk e-sertifikalı Twitter derslerine başlıyor. İEÜ İşletme Fakültesi'nin Twitter hesabı üzerinden 12 Mayıs'ta #TwitAkademi hastangi ile başlayacak eğitim kapsamında...

Nazar Boncuğu`nun Tarihteki Anlamı

Tarih boyunca, çoğu kültürde ve dinsel inançta, göz figürü kötülükleri savan güçlü bir tılsım olarak kabul edilmiştir. Bu figüre Müslüman, Musevi ve Hıristiyan toplumların yanı sıra, Budist ve Hindu toplumlarda da rastlanır. Tarihteki Türk topluluklarında Nazar boncuğuna munçuk, moncuk, monşak, monçak, monçok, muyınçak gibi isimler verilmiştir ve bu tabirlerin...

17. Bayındır Çiçek Festivali Başladı

Festivalde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 'Türkiye Cumhuriyeti'nde ilk defa sözleşmeli üretim modelini uygulamak gibi ulvi bir görev bize nasip olduğu için kendimizi mutlu hissediyoruz' dedi. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin desteği ve Bayındır Belediyesi'nin organizasyonuyla gerçekleştirilen 17. Bayındır Çiçek Festivali coşkulu...

İzmir'in Kuzeyi`ne Yolculuk "Bergama"

Bergama, İzmir'in kuzeyinde, Bakırçay Havzasında yer alır. Doğuda Kınık, batıda Dikili, güneyde Aliağa, kuzeyde ise Balıkesir ve Manisa illeri ile çevrilidir. İl merkezine uzaklığı 103 km'dir. Bergama ekonomisi ağırlıklı olarak tarıma dayalıdır. Verimli Bakırçay Ovası'nda tütün, pamuk, zeytin ve üzüm yetiştirilmektedir. Kozak yaylasında ekonomik getirisi...
erotik
Live İzmir