Çıkış / Exit

İşleminiz Yapılıyor.
 
 
 
 
 
 
 
 
English

Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Sağlıklı Kentler Ağı 6. Faz'ına Türkiye'den seçilen ilk belediye, İzmir Büyükşehir Belediyesi oldu.

İzmir bu seçimle, Avrupa'daki 9 kentten biri olmayı da başardı.


İzmir Büyükşehir Belediyesi, gerçekleştirdiği projelerle Dünya Sağlık Örgütü (Dsö) Avrupa Sağlıklı Kentler Ağı 6. Faz'ına (evre) Türkiye'den seçilen ilk belediye oldu. Sürdürülebilir kalkınma ilkeleri doğrultusunda kentlilere yüksek standartlı bir yaşam sağlamak ve 'Sağlıklı Kentler' yaratmak hedefiyle çalışan Büyükşehir Belediyesi, aynı zamanda Dünya Sağlık Örgütü 6. evresine Avrupa'da ilk seçilen kentlerden biri olmayı da başardı. Dsö Uluslararası Sağlıklı Kentler Ağı'nın 6. evresine İzmir'le birlikte Almanya'nın Dresden, Letonya'nın Riga ve Jurmala, Litvanya'nın Klaipedia, Rusya Federasyonu'nun Cherepovets, Norveç'in Ostfold County, Bulgaristan'ın Dimitrovgrad ve Polonya'nın Lodz kentleri girmeye hak kazandı.

İzmir'in yeri sağlam

2009-2013 tarihleri arasında Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Sağlıklı Kentler Ağı 5.evresine üye olan İzmir, bir adım sonrasında Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği'ne üye 49 Kent arasından Dsö'nün Türkiye için belirlediği 12 Kent kotasına girmeye hak kazanarak 2014-2018 döneminde Avrupa Sağlıklı Kentler Ağı arasındaki yerini sağlamlaştırdı.

İlk olarak İzmir'in kabul edildiği 6. Faz'a Türkiye'den Bursa Büyükşehir, Trabzon Büyükşehir, Gölcük, İstanbul Kadıköy, İzmir Karşıyaka, Kırıkkale, Bursa Nilüfer, Bursa Osmangazi, Eskişehir Tepebaşı, Yalova ve Burdur belediyeleri de başvurdu.

Sonuç odaklı çalışma

Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Sağlıklı Kentler Ağı, beşer yıllık dönemlerle gelişen fazlardan (evre) oluşuyor. 5. evresi 2013 yılında tamamlanan projenin, 2014–2018 yıllarını kapsayan 6. evresi başladı. Her dönemde 'sağlıklı Kent' olmayı hedefleyen kentler, uluslararası bu ağa üye olarak belirlenen ana temalar çerçevesinde sonuç odaklı çalışmalar gerçekleştiriyor. Dsö Sağlıklı Kentler Ağı'na üyelik, resmi bir başvuru sürecini takip ederek tamamlanıyor.

Bugüne kadar belirlenen konu ve dönemler şöyle:

1. Faz (1987-1992): Projede 35 Kent yer aldı. Genel strateji, proje sınırlarının genişletilmesi, kentlerin sağlık hedefleri ile ilgili yeni metotların geliştirilmesi ve tanıtılması oldu.

2. Faz (1993-1997): 39 kentin yer aldığı projenin bu evresinde Kent sağlık planları ve halk sağlığı politikalarının geliştirilmesine odaklanıldı.

3. Faz (1998-2002): 50 kentin yer aldığı projenin temel hedefi, Sağlık 21 ve Gündem 21 temelli politikaların üretilmesi ve Kent sağlık gelişim planları oldu.

4. Faz (2003-2008): 75 kentin yer aldığı projenin bu evresinde sağlıklı şehir planlaması, sağlıklı yaşlanma, sağlık etki değerlendirmesi ile aktif yaşam ve fiziksel aktivite olmak üzere 4 ana tema belirlendi.

5. Faz (2009-2013): 84 kentin yer aldığı 5. Faz'ın genel konusu, sağlık ve tüm yerel sağlık politikalarında eşitlik olarak uygulandı.

Kaynak


Urla'da Kabotaj Bayramı Coşkusu

Urla'da 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı törenle kutlandı. İskele Atatürk Anıtı'nda gerçekleşen törene Vekil Kaymakam İnci Sezer Becel, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Garnizon Komutanı Albay Sezgin Erdoğan, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Cemil Erdemir, İlçe Emniyet Müdürü Mahmut Muçlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erol Uysal, Urla'daki sivil toplum...

Ödemiş'te Temizlik Seferberliği

Ödemiş Belediyesi'nin çevre projeleri arasında yer alan Ödemiş Entegre Katı Atık Yönetimi Projesi'ni gerçekleştirecek Biosun Ödemiş firması 15 araçlık temizlik flosuyla evsel atıkları toplamaya başladı.Projenin ilk aşamasında Ödemiş ilçe sınırları dahilindeki tüm mahallerde evsel atıkları toplayacak ekipler, 1 Temmuz Salı günü iş başı yaptı. Gündüz ve...

Denizde Kartondan Tekne Yarışması

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı nedeniyle TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu tarafından bu yıl 7. kez düzenlenen 'Kartondan Tekneler Yarışması'nın galibi Şehir Plancıları Odası oldu. 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nda TMMOB İzmir Koordinasyon Kurulu'nun düzenlediği 'Kartondan Tekneler Yarışması' renkli görüntülere sahne oldu. Alsancak Cumhuriyet...

TCDD 3. BÖLGE MÜZE VE SANAT GALERİSİ

Müzeye ev sahipliği yapan bina, 19. yüzyıl'da Alsancak'ta yaşayan İngiliz tüccarlar tarafından emtia deposu olarak yaptırılmıştır. Binanın yapım tarihi İzmir-Aydın demiryolunun yapımına başlanılan tarih olan 1856 yılından bile eskidir. Bina 1860'larda İzmir-Aydın Osmanlı Demiryolu Şirketi yöneticisinin lojmanı olarak kullanılmıştır. Demiryollarının...

BERGAMA ATHENA TAPINAĞI

Athena Tapınağı, Anadolu'da Arkaik dönem Anadolu mimarisinin ilk ve tek Dor Tapınağıdır. Aynı zamanda Dor ve İon mimari özelliklerinin karıştırıldığı tek örnektir. İyon nizamlı tapınaklarda yer alan friz, Dor nizamlı olan bu tapınakta bezemeli olarak karşımıza çıkar. Bu özellikleri ile Tapınak Anadolu mimarlık tarihinde kendine özgün bir yer edinmiştir. ...
erotik
Live İzmir