Çıkış / Exit

İşleminiz Yapılıyor.
 
 
 
 
 
 
 
 
English

Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Sağlıklı Kentler Ağı 6. Faz'ına Türkiye'den seçilen ilk belediye, İzmir Büyükşehir Belediyesi oldu.

İzmir bu seçimle, Avrupa'daki 9 kentten biri olmayı da başardı.


İzmir Büyükşehir Belediyesi, gerçekleştirdiği projelerle Dünya Sağlık Örgütü (Dsö) Avrupa Sağlıklı Kentler Ağı 6. Faz'ına (evre) Türkiye'den seçilen ilk belediye oldu. Sürdürülebilir kalkınma ilkeleri doğrultusunda kentlilere yüksek standartlı bir yaşam sağlamak ve 'Sağlıklı Kentler' yaratmak hedefiyle çalışan Büyükşehir Belediyesi, aynı zamanda Dünya Sağlık Örgütü 6. evresine Avrupa'da ilk seçilen kentlerden biri olmayı da başardı. Dsö Uluslararası Sağlıklı Kentler Ağı'nın 6. evresine İzmir'le birlikte Almanya'nın Dresden, Letonya'nın Riga ve Jurmala, Litvanya'nın Klaipedia, Rusya Federasyonu'nun Cherepovets, Norveç'in Ostfold County, Bulgaristan'ın Dimitrovgrad ve Polonya'nın Lodz kentleri girmeye hak kazandı.

İzmir'in yeri sağlam

2009-2013 tarihleri arasında Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Sağlıklı Kentler Ağı 5.evresine üye olan İzmir, bir adım sonrasında Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği'ne üye 49 Kent arasından Dsö'nün Türkiye için belirlediği 12 Kent kotasına girmeye hak kazanarak 2014-2018 döneminde Avrupa Sağlıklı Kentler Ağı arasındaki yerini sağlamlaştırdı.

İlk olarak İzmir'in kabul edildiği 6. Faz'a Türkiye'den Bursa Büyükşehir, Trabzon Büyükşehir, Gölcük, İstanbul Kadıköy, İzmir Karşıyaka, Kırıkkale, Bursa Nilüfer, Bursa Osmangazi, Eskişehir Tepebaşı, Yalova ve Burdur belediyeleri de başvurdu.

Sonuç odaklı çalışma

Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Sağlıklı Kentler Ağı, beşer yıllık dönemlerle gelişen fazlardan (evre) oluşuyor. 5. evresi 2013 yılında tamamlanan projenin, 2014–2018 yıllarını kapsayan 6. evresi başladı. Her dönemde 'sağlıklı Kent' olmayı hedefleyen kentler, uluslararası bu ağa üye olarak belirlenen ana temalar çerçevesinde sonuç odaklı çalışmalar gerçekleştiriyor. Dsö Sağlıklı Kentler Ağı'na üyelik, resmi bir başvuru sürecini takip ederek tamamlanıyor.

Bugüne kadar belirlenen konu ve dönemler şöyle:

1. Faz (1987-1992): Projede 35 Kent yer aldı. Genel strateji, proje sınırlarının genişletilmesi, kentlerin sağlık hedefleri ile ilgili yeni metotların geliştirilmesi ve tanıtılması oldu.

2. Faz (1993-1997): 39 kentin yer aldığı projenin bu evresinde Kent sağlık planları ve halk sağlığı politikalarının geliştirilmesine odaklanıldı.

3. Faz (1998-2002): 50 kentin yer aldığı projenin temel hedefi, Sağlık 21 ve Gündem 21 temelli politikaların üretilmesi ve Kent sağlık gelişim planları oldu.

4. Faz (2003-2008): 75 kentin yer aldığı projenin bu evresinde sağlıklı şehir planlaması, sağlıklı yaşlanma, sağlık etki değerlendirmesi ile aktif yaşam ve fiziksel aktivite olmak üzere 4 ana tema belirlendi.

5. Faz (2009-2013): 84 kentin yer aldığı 5. Faz'ın genel konusu, sağlık ve tüm yerel sağlık politikalarında eşitlik olarak uygulandı.

Kaynak


URLA DA SATILIK LUKS VİLLALAR AS İNŞAAT GÜVENCESİYLE SATIŞTA

'Şirin küçük Ege kasabası' diye bir tabir vardır ya hani; insanlara huzur veren, sessiz sakin küçük bir kasaba, işte onu Urla' ya adım atar atmaz anlarsınız. Mis gibi limon kokuları, dalga sesi, rüzgar uğultusu ve yaprak hışırtısıyla kendine özgü bir dinginliğe sahiptir buralar, insanı eski türk filmi atmosferine sokar. İzmir- Çeşme yolu üzerinde, İzmir'...

Uygur Kardeşler Buca'yı Kahkahaya Boğdu

Buca Gölet Amfi Tiyatro'da sahne alan Süheyl ve Behzat Uygur kardeşler, tiyatroyu dolduran iki bin kişiye eğlenceli dakikalar yaşattı. Gölet, yenilendikten sonra ilk sanatsal etkinliğe ev sahipliği yaparken Uygur kardeşler, sanat dostu Başkan Levent Piriştina'ya teşekkür etti. Uygur Kardeşler'in 'Hassta Etme Adamı' adlı oyunu, İzmirlilerin yoğun ilgisi ile...

Konak'ta Uluslararası Dayanışma İftarı

Konak Belediyesi İzmir'in en eski semtlerinden biri olan Basmane'de bin 500 kişilik iftar yemeği verdi. İzmir'deki mültecilerin yoğunlukta olduğu bölgede düzenlenen iftarda dayanışma kültürü ön plana çıktı. Farklı milletlerden binlerce kişi aynı masada bir araya gelerek oruç açtı. Anafartalar Caddesi'ndeki iftar yemeğine Konak Belediye Başkanı Sema...

Kitap Okumayan Ailelerin Çocukları Elektronik Aletlerle Daha Fazla Zaman Geçiriyor

İzmir Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü Program Başkanı Yrd. Doç. Dr. Neslihan Koçer, kitap okumayan anne ve babaların çocuklarının elektronik aletler ve akıllı telefonlarla daha fazla zaman geçirdiğini, bunun da hem okuma alışkanlığını hem de çocukların zihinsel, sosyal ve duygusal, dilsel ve fiziksel gelişimini olumsuz etkilediğini söyledi. Yaz tatili süresince...
erotik
Live İzmir