Çıkış / Exit

İşleminiz Yapılıyor.
 
 
 
 
 
 
 
 
English

Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Sağlıklı Kentler Ağı 6. Faz'ına Türkiye'den seçilen ilk belediye, İzmir Büyükşehir Belediyesi oldu.

İzmir bu seçimle, Avrupa'daki 9 kentten biri olmayı da başardı.


İzmir Büyükşehir Belediyesi, gerçekleştirdiği projelerle Dünya Sağlık Örgütü (Dsö) Avrupa Sağlıklı Kentler Ağı 6. Faz'ına (evre) Türkiye'den seçilen ilk belediye oldu. Sürdürülebilir kalkınma ilkeleri doğrultusunda kentlilere yüksek standartlı bir yaşam sağlamak ve 'Sağlıklı Kentler' yaratmak hedefiyle çalışan Büyükşehir Belediyesi, aynı zamanda Dünya Sağlık Örgütü 6. evresine Avrupa'da ilk seçilen kentlerden biri olmayı da başardı. Dsö Uluslararası Sağlıklı Kentler Ağı'nın 6. evresine İzmir'le birlikte Almanya'nın Dresden, Letonya'nın Riga ve Jurmala, Litvanya'nın Klaipedia, Rusya Federasyonu'nun Cherepovets, Norveç'in Ostfold County, Bulgaristan'ın Dimitrovgrad ve Polonya'nın Lodz kentleri girmeye hak kazandı.

İzmir'in yeri sağlam

2009-2013 tarihleri arasında Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Sağlıklı Kentler Ağı 5.evresine üye olan İzmir, bir adım sonrasında Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği'ne üye 49 Kent arasından Dsö'nün Türkiye için belirlediği 12 Kent kotasına girmeye hak kazanarak 2014-2018 döneminde Avrupa Sağlıklı Kentler Ağı arasındaki yerini sağlamlaştırdı.

İlk olarak İzmir'in kabul edildiği 6. Faz'a Türkiye'den Bursa Büyükşehir, Trabzon Büyükşehir, Gölcük, İstanbul Kadıköy, İzmir Karşıyaka, Kırıkkale, Bursa Nilüfer, Bursa Osmangazi, Eskişehir Tepebaşı, Yalova ve Burdur belediyeleri de başvurdu.

Sonuç odaklı çalışma

Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Sağlıklı Kentler Ağı, beşer yıllık dönemlerle gelişen fazlardan (evre) oluşuyor. 5. evresi 2013 yılında tamamlanan projenin, 2014–2018 yıllarını kapsayan 6. evresi başladı. Her dönemde 'sağlıklı Kent' olmayı hedefleyen kentler, uluslararası bu ağa üye olarak belirlenen ana temalar çerçevesinde sonuç odaklı çalışmalar gerçekleştiriyor. Dsö Sağlıklı Kentler Ağı'na üyelik, resmi bir başvuru sürecini takip ederek tamamlanıyor.

Bugüne kadar belirlenen konu ve dönemler şöyle:

1. Faz (1987-1992): Projede 35 Kent yer aldı. Genel strateji, proje sınırlarının genişletilmesi, kentlerin sağlık hedefleri ile ilgili yeni metotların geliştirilmesi ve tanıtılması oldu.

2. Faz (1993-1997): 39 kentin yer aldığı projenin bu evresinde Kent sağlık planları ve halk sağlığı politikalarının geliştirilmesine odaklanıldı.

3. Faz (1998-2002): 50 kentin yer aldığı projenin temel hedefi, Sağlık 21 ve Gündem 21 temelli politikaların üretilmesi ve Kent sağlık gelişim planları oldu.

4. Faz (2003-2008): 75 kentin yer aldığı projenin bu evresinde sağlıklı şehir planlaması, sağlıklı yaşlanma, sağlık etki değerlendirmesi ile aktif yaşam ve fiziksel aktivite olmak üzere 4 ana tema belirlendi.

5. Faz (2009-2013): 84 kentin yer aldığı 5. Faz'ın genel konusu, sağlık ve tüm yerel sağlık politikalarında eşitlik olarak uygulandı.

Kaynak


YÜZDE DOKSAN İŞ GARANTİLİ KURS

Milli Eğitim Bakanlığı, İşkur, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı nın proje ortağı olduğu Uzmanlaştırılmış Meslek Edindirme Merkezleri Projesi kapsamında İzmir Atatürk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi n de açılan yirmi üç kişinin alınacağı Bilgisayar bakım ve onarımcılığı kursuna iki yüz yirmi altı kişi başvuru...

BAŞARILI ÖĞRENCİLER ÖDÜLLERİNİ ALDI

TÜBİTAK tarafından 2010 yılında düzenlenen ulusal ve uluslararası bilim olimpiyatlarıyla ortaöğretim proje yarışmasında 49 öğrenci derece yaptı Başarılı öğrenciler için Özel Yamanlar Eğitim Kurumlarına bağlı Özyurt İlköğretim Okulunda tören düzenlendi. Burada konuşan Vali Kıraç Başarılı öğrencilerimize ve onlara ilgi gösteren ailelerine takdirlerimizi bir...

Yaşlılar Haftası başladı

İzmir'deki Yaşlılar Haftası etkinlikleri, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile resmen başladı. Törene İzmir Vali Yardımcısı Şahin Aslan, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu İl Müdürü Zekeriya Ertaş, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serpil...

Denizin canlılığı evlere taşınıyor

İzmir'de evlerde dekorasyon amaçlı kullanılan objelerde cam ve polyesterlerin yerini doğal ürünler, özellikle de deniz kabukları almaya başladı. Kemeraltı Çarşısı'nda Deniz Kabuğu Bujiteri Mağazası sahibi Bahri Yıldız, Uzakdoğu'dan ithal edilen deniz kabuklarından, atölyesinde saatten kültablasına, ekmek sepetinden şekerliğe, sabunluktan abajura kadar çok...

Giysi Bankası'na bağış için 425 35 10 numarayı arayın

Konak Belediyesi Saadet Mirci Semt Merkezi'nde bir yıl önce açılan, 'Giysi Bankası' karşıdaki binaya taşındı. Yeni, az kullanılmış giysi, ayakkabı, çocuk eşyası ve oyuncak gibi malzemeler burada ihtiyacı olanlara bedelsiz veriliyor. Bankada gelinlik, sünnetlik, damatlık gibi giysiler de bulunuyor. Başkan Dr. Hakan Tartan, 'Önce yakınlarımızdan temin...
erotik
Live İzmir