Çıkış / Exit

İşleminiz Yapılıyor.
 
 
 
 
 
 
 
 
English

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ve beraberindeki ekip arkadaşları, Konak Tüneli nedeniyle taşınması istenen Damlacık’ta, bir yandan envanter çalışması yürütürken öte yandan semtte yaşayanlarla bire bir iletişim kuruyorlar.

Belediyenin ilgili birimleri, Damlacık’ın tarihsel dokusunun korunması, tek katlı ya da iki katlı cumbalı evlerinin restore edilerek, ayağa kaldırılması, boş duran evlerin bu sayede İzmirliler ile buluşması mevcutların yenilenmesi konusunda, proje hazırlığındalar.

Göreve geldiği günden bu yana Konak’ın büyük bir aile olduğuna vurgu yapan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, “Konak’ı yaşayanlarıyla birlikte yöneteceğimizi her platformda söylüyoruz. Bu anlamda yoğunlaştığımız konulardan birisi de, Konak-Yeşildere Tüneli ve projenin uygulama alanı içerisinde kalan, Damlacık Semti’dir.

Şehrimizin tarihi yerleşimi, Damlacık’ı tehdit olan, İzmir’in kentsel ve tarihsel kimliğine ihanet eden, Konak-Yeşildere Tüneli’ni tartışmaya açıyoruz” diyor.

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, “Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü’nce sürdürülen çalışmalar kapsamında, tünelin, Damlacık’ta yer alan evlere zarar verdiği savunuluyor.

Konutlarda, çatlaklar oluştuğu duyuruluyor ve yaşayanlarının, Damlacık’ı terk etmesi isteniyor” diyerek şu görüşlere yer veriyor:

“Ancak bu çağrılara resmi dayanak oluşturacak, bilimsel veri sunulmuyor. Damlacık Semti’nin, İzmir’in tarihi ve kültürel anlamda önemli değerleri arasında olduğunun bilincindeyiz.

Konak Belediyesi olarak, Damlacık Semti’ndeki sakinlerimize gelişmelerle ilgili ne düşündüğünü ve yerel yönetimlerinden ne istediklerini soracağız.

Bu kapsamda, halkımızla bir araya geliyoruz ve “Damlacık” temalı forum gerçekleştiriyoruz. Forum salt Damlacık sakinleriyle sınırlı olmayıp kültürüne, belleğine, tarihine sahip çıkan tüm İzmirliler ile bir arada olmak istiyoruz. Çünkü biliyoruz ki: Damlacık, İzmir’dir…”

DAMLACIK

Kemeraltı'nın sırtında, İzmir kadar ünlü semtimiz Damlacık, Arnavut kaldırımlı bir sokağın ucunda başlıyor ve tarihi İpek Yolu’nun olduğu yerde sonlanıyor. Konak Meydanı’na beş dakikalık yürüyüş mesafesinde olan semt, İzmir Körfezi’ni kuşbakışı gören konumuyla dikkat çekiyor.

İzmir’in, emperyalist işgali sırasında, direnişin başladığı nokta olarak da bilinir. Emperyalistlere ilk kurşunu sıkan gazeteci Hasan Tahsin ve arkadaşları, toplanan kalabalıklara, Damlacık Semti’nde hitap ettiler.

İzmir’in kurtuluşu öncesinde ilk mitingler bu semtte gerçekleştirildi.

Bilinen sakinleri İsmet İnönü, Metin Oktay, Tarık Dursun K. Gibi ülkeye mal olmuş isimler yer alıyor. Namık Kemal, Fatih, Sümer, Odunkapı ve Bozkurt Mahallesi’nden gelen sokaklardan oluşuyor.

Adını, emekçilerden alır. Evvelce Konak Meydanı yakınında, tütün işlikleri vardır. Buraya konum olarak yüksek noktalardan, örneğin; Eşrefpaşa’dan işçiler gelir.

Ve gidiş, gelişlerinde Damlacık yokuşunu kullanırlar. Akşam olup da, paydos saati geldiğinde yokuş adımlanmaya başlar. Günün yorgunluğunun Damlacık Yokuşu’ndaki adımlara eklenmesiyle, damla damla terler dökülmeye başlar ve “Damlacık” adı ortaya çıkar.

Kaynak

Urla Fotoğraf Sanat Evi Yeni Bir Sergiye Evsahipliği Yapıyor

Urla Fotoğraf Grubu (UFG) karma fotoğraf sergisini Urla Fotoğraf Sanat Evi'nde açtı.UFG 2010 yılında Urla'da yaşayan, Urla'yı seven fotoğraf sevdalılarının bir araya gelmeleriyle kuruldu. Önce sanal ortamda tanışan fotoğrafçılar daha sonra Urla'da bir araya gelerek buluştu. Bu tanışıklık 4. yılını doldurdu. Urla Belediyesi eski gazhane binasını Fotoğraf...

İkçü Tercih Günleri İle Daha Emin Bir Geleceğe

İzmir'in en genç devlet üniversitesi olan İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi, gençlerin yükseköğretimde doğru tercih yapmasına yardımcı olmak amacıyla tercih günleri düzenledi.02-17 Temmuz tarihleri arasında Çiğli Ana Yerleşkesi Konferans Salonu fuaye alanında başlayan, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığının organizasyonuyla gerçekleştirilen Üniversite...

Karşıyaka Sanatta Dünyaya Açılıyor

Karşıyaka Belediyesi, Karşıyaka'yı kültür ve sanatın başkenti yapma yolunda önemli bir adım daha attı. Dünyanın sayılı koreografları arasında gösterilen Natalia Zandukeli ile işbirliği yapan belediye, dans ve sanatla ilgili projelerini uluslararası arenaya taşıyacak. Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar 'Kültürel ve sanatsal faaliyetlerimizi önce yurt ölçeğinde...

TABİAT TARİHİ MÜZESİ EGE ÜNİVERSİTESİ

Müze Giriş Saatleri: Hergün (hafta sonları hariç) 9:00 - 11:30 / 13:00 - 16:00 saatleri arası. Müze ziyareti ücretlidir. Ege Üniversitesi Fen Fakültesine bağlı bir Tabiat Tarihi Müzesi kurulması düşüncesi, ilk kez 1963 yılında ortaya atılmış ve 1967 yılında yaşama geçirilmiştir. Tabiat Tarihi Müzesi 1973 yılında Cumhuriyet'in 50. yılı kutlama programı...

SALEPÇİOĞLU CAMİİ

Salepçioğlu İş Hanı'nın arkasında bulunan cami, 20yy'ın ilk yıllarında SalepçizadeHacı Ahmet Efendi tarafından yaptırılmıştır. Caminin 1906'da tamamlandığı-söylense de maalesef kitabesi yoktur. Görece yeni olan yapı, klasik camiler örnek alınarak tasarlanmıştır. Döneminin Batı mimari tarzından da etkilenerek inşa edilen cami, İzmir'in en büyük ve en...
erotik
Live İzmir