Çıkış / Exit

İşleminiz Yapılıyor.
 
 
 
 
 
 
 
 
English

Türk derisinin dünyadaki konumunu sağlamlaştırmak, ülkemizin deri konusunda bir tasarım ve Ar-Ge merkezi olmasını sağlamak amacıyla, deri üretimi ve tasarımı konusunda sektöre genç yeteneklerin kazandırılması için Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği tarafından düzenlenen “Deri’n Fikirler” Deri Üretim ve Tasarım Yarışması’nı Tasarımcı Huriyet Çetin ve Deri Mühendisi Ahmet Kor’dan oluşan takım Horus ve Anubis temasıyla kazandı.

Bu yıl 4. Kez Modern MİT ana temasıyla düzenlenen “Deri’n Fikirler” Deri Üretim ve Tasarım Yarışması’nda ikinciliği, Irmak Savran ve Esra Gümüşçü ikilisi İki Karşı Kutup temalı tasarımlarıyla elde ederken, üçüncülüğü İrem Yazıcı ve Samet Soylu’dan oluşan takım Pan temalı tasarımlarıyla kazandı. Hilal Tüfekçi ve Elif Çağla Akçın ikilisi ise Medusa temalı tasarımlarıyla mansiyon ödülünün sahibi oldu.

Kareograf Akif Örük’ün organizasyonunda, “Deri’n Fikirler” Deri Üretim ve Tasarım Yarışması’nın, İzmir Kaya Thermal Otel’de yapılan Final Defilesi, Türkiye’nin tanınmış mankenleri, Didem Soydan, Ebru Öztürk, Merve Büyüksaraç, Elif Ece Uzun ile İzmirli mankenlerin katılımıyla görsel şölene dönüştü.

Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Deri’n Fikirler IV. Deri Tasarım ve Üretim Yarışması”nın finalinde 10 takım yarıştı. Kaya Thermal & Convention Otelinde gerçekleşen “IV. Deri’n Fikirler Deri Üretim ve Tasarım Yarışması”nın final organizasyonu göz kamaştırdı.

Final Defilesi öncesinde konuşan Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Jak Galiko, Deri sektörünün gelişmesi ve Türk derisinin değerinin anlaşılmasını amaçladıklarını, 2023 ihracat hedeflerine ulaşmak için İnovasyon, Ar-Ge, Markalaşma ve Tasarımın anahtar görevi üstleneceğini kaydetti.

Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği’nin, Ege Üniversitesi Deri Mühendisliği Bölümü ve Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil Tasarım Bölümü’nün işbirliğinde, Türkiye İhracatçılar Meclisi ve Deri Tanıtım Grubu’nun katkılarıyla bu yıl 4. kez düzenlediği “Deri’n Fikirler” Deri Üretim ve Tasarım Yarışması’nın Türk deri sektörüne başarılı tasarımcılar kazandırmak amacında olduğuna işaret eden Galiko, “Deri sektöründe uygulanabilir özgün fikirler geliştirme hedefi doğrultusunda, üniversitelerin ve sanayi ortaklığının neticesinde Türk derisinin değerinin tüm dünya tarafından anlaşılmasını sağlayabilecek bir yarışma düzenliyor olmaktan dolayı çok memnunuz. Düzenlediğimiz yarışmanın sektör için gelecek vaat eden deri tasarımcıları ve deri mühendisleri ortaya çıkarmasını bekliyoruz” dedi.

10 finalist takımın, yarışmanın hazırlık süreci boyunca azimle çalıştıklarını belirten Galiko şöyle devam etti; “Bu sene dördüncüsünü düzenlediğimiz Deri Tasarım ve Üretim Yarışması’nda sona yaklaştık. 10 finalist takımlar, bu süreçte tüm gayretlerini sergiledi. Tasarımcıların yaratıcılıklarıyla hayal ettikleri deriler, üretim aşamasında mühendislik öğrencilerinin teknik bilgileriyle buluştu.”

BİRİNCİ TAKIM 8 BİN TL ÖDÜL KAZANDI

“Deri’n Fikirler” Deri Üretim ve Tasarım Yarışması’nı kazanan Huriyet Çetin ve Deri Mühendisi Ahmet Kor’dan oluşan takım 8 bin liralık büyük ödülün sahibi olurken, İkinci olan Irmak Savran ve Esra Gümüşçü ikilisi 5 bin lira, üçüncülüğü kazanan Hilal Tüfekçi ve Elif Çağla Akçın ikilisi ise 3 bin lira para ödülünün sahibi oldu. Ayrıca dereceye giren belirli sayıdaki deri tasarımcısına Ekonomi Bakanlığı’nın yurtdışında eğitim hakkı tanıma olasılığı bulunuyor. Bunun yanısıra dereceye giren deri mühendislerine deri firmalarında staj imkânı sağlanacak.

Öte yandan, ilk üçe giren takımlar masrafları Deri Tanıtım Grubu tarafından karşılanmak üzere Milano’da Eylül ayında düzenlenecek olan dünyanın en önemli deri etkinliği Lineapelle Fuarı’nı ziyaret etme şansını yakalayacak.

JÜRİDE ÜNLÜ İSİMLER GÖREV YAPTI

“Deri’n Fikirler” Deri Üretim ve Tasarım Yarışması’nda 10 finalist takımın eserlerinin seçimini yapan jüri üyeleri ise; “Jüri Başkanı/Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erkan Zandar, Moda Tasarımcıları Atıl Kutoğlu, Simay Bülbül, Siren Ertan, Türkiye Deri Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ruken Mızraklı, Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Suzan Erman, Derimod Konfeksiyon Ayakkabı Deri San. ve Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Sedef Orman, Türkiye Deri Sanayicileri Derneği Başkanı Erdal Matraş” oldu.

“Deri’n Fikirler” Deri Üretim ve Tasarım Yarışması’nda final gecesinin sunuculuğunu Didem Gürüzümcü üstlenirken, yarışma sonrasında gerçekleştirilen After Party’de Dört Car Grubu sahne aldı.

 

kaynak

25. Uluslararası Eğitimde Yaratıcı Drama Kongresi

Türkiye ve dünyada yaratıcı drama alanında yapılan çalışmaların sunulması için ཕ. Uluslararası Eğitimde Yaratıcı Drama Kongresi' 2-5 Nisan 2015 tarihleri arasında İzmir'de yapılacak. İlki 1985 yılında düzenlenen 'Uluslararası Eğitimde Yaratıcı Drama Seminer/ Kongreleri', Çağdaş Drama Derneği tarafından 2007 yılına kadar iki yılda bir,...

Devr-i Dilruba

Geleneksel Türk tiyatrosu ortaoyunu tadında, iki perdelik komedi Devr-i Dilruba, 4 Nisan'da Bab-ı Sanat Sahnesi'nde... Fevkalade lu'biyyat Nükteli, kahkahalı Mufassal ve mükemmel Özel İzmir Tiyatro Meydan-i Sühan oyuncularından yeni bir deneysel çalışma daha. Oyunun yazarı ve yönetmeni Tarkan Osoy'un sekiz yıldır yaptığı araştırma ve çalışmalar...

33. Uluslararası İzmir Tiyatro Günleri !

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde; Dokuz Eylül Ünivertesi ve İlçe Belediyelerimizin işbirliğinde 33. Kez kutlanacak Uluslararası İzmir Tiyatrolar Günü 27 Mart - 5 Nisan 2015 tarihleri arasında gerçekleşecek. Kentin farklı salonlarında, 10 ulusal, 6 yerel, 4 uluslararası, 1 uluslararası sokak tiyatrosu, 1 yerel sokak tiyatrosu, Uluslararası 1...

Göbekli Tepe Ana Tanrıça Kültünü Yıktı!

Duayen arkeolog Prof. Dr. Refik Duru, insanlık tarihini baştan sona değiştiren Göbekli Tepe'nin ana tanrıça kültünü de yıktığını söylüyor. Klaus Schmidt'in hayatının keşfi ve görevi olarak adlandırdığı Göbekli Tepe tapınakları, İngiltere'deki Stonehenge'den 7 bin yıl, Mısır Piramitlerinden 7 bin 500 yıl daha eski. Milattan sonra 21....

1200 Yıllık Viking Yüzüğünde Allah Yazısı!

Radikal'den Tolunay Bayram'ın haberine göre 1800'lerin sonlarında Birka olarak bilinen bir Viking ticaret merkezinde yapılan kazılarda gümüş bir yüzük bulunmuştu. Yüzüğün üzerindeki mor renkli ametist taşı üzerinde araştırmalar yapan bilim insanları, taşın aslında cam rengi olduğunu tespit etti. Üzerinde Arapça karakterlerle 'Allah için'...
erotik
Live İzmir