Çıkış / Exit

İşleminiz Yapılıyor.
 
 
 
 
 
 
 
 
English

Şirzat Bey, ata içeceği kımız ve tüm Türk boylarının doğup büyüdüğü Otağ, yani “Yurt.”  kurmak amacıyla; 1987 yılında Altay Dağları’nı andıran bu vadiyi satın almış. İlk olarak da, iç motifleri Türkistan’dan davet edilen ünlü Kazak ressam Aman Abzalbek tarafından çizilen bir Otağ inşa etmiş. Otağ’ın kendine özgü bir oturma düzeni olurmuş. Otağ töresini bilen kişiler, içeri girdiklerinde yaş ve mevkilerine göre, oturmaları gereken yerlere otururlarmış. Kazak Vadisi’ndeki Otağ, çok büyülü bir mekan. Göz atmadan sakın geçmeyin. Ayrıca milli giysileriyle at üzerinde gezen gençlerin oluşturduğu Kazakistan manzarası ve çiftliğin sahibinin de bir Kazak Türk’ü olması sebebiyle, Türk basını buraya “Mini Kazakistan” ve “Kazak Vadisi” isimlerini koymuş.

OTAĞ:
Çiftlikte, turistik amaçlı ve sabit olarak düşünüldüğü için betonarme inşa edilen bir “otağ” da bulunmaktadır. (Otağ Orijinalinde kıl ya da keçe çadırdır). Tamamen Kazakistan Türkleri’nin yerel özelliklerine göre düzenlenmiş Otağın içinde. Kazak kıyafetleri içindeki personel tarafından, yöresel el sanatı ürünlerinin tanıtımı ve satışı yapılmaktadır.

ORTA ASYA LOKANTASI
: Geleneksel Orta Asya mutfağı yemeklerinin servis edildiği bu lokantada; Kazak, Özbek ve Kırgız Türkleri mutfağından seçme yemekler bulmak mümkündür. Bunlar arasında en önemlileri; Özbek pilavı, bavursak, kaz sucuğu, dana etli sebze, kavurdak, şaşlık, buharda pişmiş mantı, kömürde tavuk budu, çiğ börek, kespe köje çorbasıdır.
Çiftlikte; özel olarak beslenen koyun ve keçilerin sütünden üretilen leziz yoğurt ve peynirler de alıcıları için satışa sunulmaktadır.

ATLAR: Orta Asya Türk kültürü içinde en baskın motif olan atlar, Kazak Vadisi’nin olmazsa olmazlarındandır. Çiftlikte, sadece Orta Asya atları değil, Avusturya orijinli Haiflinger cinsi oldukça uysal ve bol süt veren safkan kısraklar da yetiştirilmektedir. Kımız Çiftliği’ne giden yola saptığınızda, solda havalı yeleleriyle atları görebilirsiniz. Burada, sakin huylu olmalarıyla ünlü ve binek olarak yetiştirilen Haflinger tayları var.  Kımız Çiftliği’nin ziyaretçileri, ücreti karşılığı, isterlerse at binebilme imkanına da sahip oluyorlar. Manejde binilebildiği gibi, geniş çiftlik arazisinde ve ormanda da rehber eşliğinde ata binilebilmektedir.
At binmekten ürken ziyaretçiler ise; binlerce gelincik, papatya ve çeşitli çiçeklerle, yemyeşil çim ve ağaçlarla bezeli orman içerisinde, doğa yürüyüşleri yapabilmektedirler.

KIMIZ ÜRETME ÜNİTESİ:
Bu Orta Asya köşesinin tartışmasız en orijinal figürü, çiftliğe adını da veren, Türklerin en eski milli içkisi at sütünden yapılan “kımız”dır. Kımız, sulu ayran kıvamında, mayalı ve hafif alkollü bir içki olup, tadı Kafkas Türkleri’nin mucizevi bir diğer içeceği kefiri andırır. Kımızın, sağlığa faydalı yönleri, bilimsel yayınlara geçmiş. En iyi kımız, en az iki defa yavrulamış kısrağın sütünden elde edilebiliyor. Kazak Vadisi-Kımız Çiftliği’nde bulunan Alaş Kımız Üretme Ünitesi, Türkiye’nin ilk ve tek kımız imalatı yapan birimidir.
Bu çiftlikte üretilmekte olan kımız; istek üzerine 200cc cam şişelerde veya yarım litrelik plastik şişelerde özel ambalajında, en az 4 litre olarak kargo ile gönderilmektedir.
Kemalpaşa’daki Alaş Kımız Çiftliği, kış sezonunda sadece hafta sonları açık. Nisan ayından Ekim’e kadar ise her gün açıktır.
 
Kemalpaşa Kımız Çiftliğini merak ettiyseniz 360o gezmek için TIKLAYIN

ÇEVRE DOSTU HASTANE SAYISI ARTIYOR

İzmir Kuzey Genel Sekreterliği'nin çevre ve atık yönetiminde başarılı Hastane sayısı 7'ye yükseldi. Hedeflerinin tüm kurumlarında çevre izin belgesi almak olduğunu söyleyen Genel Sekreter Prof. Dr. Osman Nuri Dilek, 'sağlıklı nesiller ancak sağlıklı bir çevrede yetişir ilkesinden hareket ederek gelecek nesiller için çalışıyoruz. Hızlı ve emin adımlarla...

Konaklılar "Mavi Kapak"ı sahiplendi

Konak Belediyesi'nce sürdürülen 'Mavi Kapak' kampanyası umut olmaya devam ediyor. Bugüne kadar çok sayıda bedensel engelli yurttaşın tekerlekli sandalye sahibi yapan kampanyaya bir destek de Konak'ın Boğaziçi ve Emir Sultan mahallelerinde yaşayan vatandaşlardan geldi. Mahalle sakinleri topladıkları 11 çuval kapağı Konak Belediyesi'nden gelen görevlilerine teslim...

İzmir, Yeni Ulaşım Sistemine Alışıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü tarafından devreye alınan 'Ulaşım Sisteminin Yeniden Tasarımı' projesi etkilerini göstermeye başladı. Raylı sisteme yönelen yolcu sayısı artarken, kent içi trafikte önemli ölçüde rahatlama görüldü. ESHOT yetkilileri, uyum sürecinin ardından yeni sistemin avantajlarının daha net bir şekilde görüleceğini...

HEVRA SİNEGOGU KONAK İZMİR

La Hevra sinagogunun diğer ismi TalmudTora'dır yani “Musevi Dinsel Ritüelinin Öğrenildiği Yer” anlamına gelir. 17. Yüzyılda yapılan sinagog 1838'de yangın sonrasında Hacez kardeşler tarafından restore edilmiştir. Maalesef 1841 İzmir yangınında yeniden yanan sinagog 19. yüzyıl sonu ve 20. yüzyıl başdına onarım görmüştür. 1999 yılında tavanı çökerek...

KEMALPAŞA ÇİNİLİKÖY ÜMRAN BARADAN MÜZESİ

Ümran Baradan 4 Şubat 1945 sabahı İzmir de doğdu.Dedesi İsmail Hakkı Baradan şair, babası Ali Ulvi Baradan ise Klasik Türk Müziğine 1915 de Girit'ten, anne tarafı da Selanik'ten gelip İzmir'e yerleşmişlerdir. İlkokulu Alsancak Gazi İlkokulunda, Orta okul ve liseyi İzmir Kız Lisasinde bitirdikten sonra Ankara Dil Tarih, Coğrafya Fakültesi ve akabinde Viyana Bildedenn...
erotik
Live İzmir