Çıkış / Exit

İşleminiz Yapılıyor.
 
 
 
 
 
 
 
 
English

Festivalde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Türkiye Cumhuriyeti’nde ilk defa sözleşmeli üretim modelini uygulamak gibi ulvi bir görev bize nasip olduğu için kendimizi mutlu hissediyoruz” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ve Bayındır Belediyesi’nin organizasyonuyla gerçekleştirilen 17. Bayındır Çiçek Festivali coşkulu bir katılımla başladı. Festivalin ev sahipleri İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Bayındır Belediye Başkanı Dr. Ufuk Sesli’nin yanı sıra İzmir milletvekilleri Alaattin Yüksel, Prof. Dr. Hülya Güven ve Mustafa Moroğlu, Bayındır Kaymakamı Mehmet Makas, CHP İl Başkanı Ali Engin, ilçe belediye başkanları, meclis üyeleri, belediye bürokratları ve Büyükşehir Belediyesi’nin sözleşmeli üretim yaptığı kooperatiflerin başkanları da, ilçe halkının festival coşkusuna katıldı.

Festival, Menderes Bulvarı’ndan itibaren tören alanına kadar devam eden kortej yürüyüşü ile başladı. Festival stantlarını ziyaret ederek tören alanına ulaşan Başkan Kocaoğlu ve davetliler, vatandaşlar tarafından çiçekler ve bayraklarla karşılandı. Yörenin en önemli geçim kaynaklarından olan ve bölgede markalaşan çiçekçiliğin kutlandığı festival, 4 Mayıs Pazar günü sona erecek. Festival boyunca İzmir Büyükşehir Belediyesi de kendi standında vatandaşlarla buluşacak.

“İHRACAT YAPMALIYIZ”


İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, açılış konuşmasında kent genelinde sözleşmeli üretim modelini hayata geçirdiklerini söyleyerek bundan sonraki aşamada “ihracat”a önem vermek gerektiğini ifade etti. Başkan Kocaoğlu, “Bütün tarım kooperatiflerini, onların üst birliklerini birleştirerek bu ürünleri yurtdışına ihraç etmemiz gerekiyor. Bu amaçla, ilçe belediyeleri, Büyükşehir Belediyesi, ticaret ve sanayi odaları ile ticaret borsası birlikte çalışmalı” dedi. Bayındır’da çiçek kooperatifçiliğinin 10 yılda büyük sıçrama yaptığını söyleyen Başkan Kocaoğlu, “Bazı illerimiz bizden sonra, Bayındır’dan çiçek almaya başladı. Umuyor ve diliyorum ki bu alımlar devam eder. Bayındır çiftçisine çiçek üreticisine destek devam eder” diye konuştu.

“HEDEF YERELDE KALKINMA”

Bütün çalışmalarını “yerelde kalkınma” hedefiyle yürüttüklerini söyleyen Başkan Aziz Kocaoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Hemşehrilerimizin refahının ve huzurunun artmasını, lokmasının büyümesini sağlamaya çalışıyoruz. ‘Yerelde kalkınma’ demek budur. Türkiye Cumhuriyeti’nde ilk defa bu modelin adını koyup uygulamak gibi ulvi bir görev bize nasip olduğu için kendimizi mutlu hissediyoruz. Bir stratejik plan, yol haritası ile birlikte projeleri doğru belirleyerek aklı ve bilimi kullanarak bu kentin kalkınmasını, kentin tün değerleriyle, tüm zenginlikleriyle birlikte, insan gücüyle emeğiyle birlikte kalkınmasını sağlamak istiyoruz. Biz bu hedefe hiç arkamıza bakmadan, emin adımlarla, her türlü çabayı göstererek yürümek arzusundayız. 10 sene yürüdüğümüz gibi önümüzdeki 5 yılda da aynı doğrultuda yürüyeceğiz.”

“MERKEZİ HÜKÜMETTEN İSTEYE İSTEYE YORULDULAR”

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Seçimden hemen sonra, ‘Büyükşehir Belediyesi bunu yapsın, şunu yapsın’ diye bir sıra isteklerde bulunuyorlar. Hepsine çok teşekkür ediyorum. Bu istenen görevlerin bazılarının yüzde 100’ünün, bazılarının yüzde 90’ının, bazılarının en az yüzde 50’sinin belediyeler ve yerel yönetimlerle alakası yok. Merkezi hükümetin işleri. Ne güzel ki, son derece mutlu oluyorum, merkezi hükümetten istemiyorlar, isteye isteye yoruldular. O yüzden bizden istiyorlar. Biz de yasalar el verdiği sürece bunları seve seve yaparız. Tüm arkadaşlarımıza bu kenti düşündükleri, bu kente proje ürettikleri için sonsuz teşekkür ediyorum. Hepsini okuduğumu, değerlendirmeye çalıştığımı ve izlediğimi belirtmek istiyorum. Tüm kentliyle birlikte el ele, kol kola bunları başaracağımıza olan inancımı ifade etmek istiyorum” dedi.

“ET ENTEGRE TESİSİ ÇÜRÜYOR”


Konuşmasında Tahtalı Havzası’nda bulunan “Et Entegre Tesisi”ne de değinen Başkan Aziz Kocaoğlu, Hazine’nin istediği yüksek fiyat yüzünden tesisinin durduğu yerde çürümeye başladığını vurguladı. Kendilerinin Ödemiş’te bir tesis yaptıklarını, başka tesisler yapmaya da muktedir olduklarını söyleyen Başkan Kocaoğlu, hazır durumdaki bir tesisin çürümeye mahkum edilmemesi gerektiğini ifade etti. Başkan Kocaoğlu şöyle konuştu: “Biz Türkiye Cumhuriyeti’nin 3. büyük kentiyiz. Bu kentin belediyesiyiz. Bu görev bizim görevimiz. ‘6.5 milyon TL verelim, tesisi alalım, bu iş tatlıya bağlansın’ dedik. Ama onlar 27.5 milyon TL istedi. O arazi ve tesise kimse o kadar parayı vermez, veremez. Bunun üzerine biz de o miktarı ödeyemeyeceğimizi belirterek, ‘Ha devlet ha belediye buyurun sizin olsun’ dedik. Ama öyle bir fiyat koydular ki ondan dönmek yok. Belediyeye vermediği fiyatın altında başkasına satamaz skandal olur, o tesis öyle çürüyor şimdi. Hayvan üreticilerimiz etlerini kestirecek yer bulamıyor, o tesis çürüyor. Ama bu güzelim tesisi, et entegre tesisini neden çürümeye terk ediyorsun? Basından takip ettim, tesisi alıp işletmek için Ticaret Odası başkanımızla, Ticaret Borsası başkanımız Ankara’ya gittiler. 27.5 milyonu duyunca da döndüler geldiler. Hep birlikte merkezi hükümetimizle, kentin dinamikleriyle, kanaat önderleriyle her sektörde uzlaşı ve barış içinde bu kentin ve ülkenin mutluluğu için çalışmaya hazırız. Birlikte çalışacağız, birlikte üreteceğiz ve lokmamızı büyüteceğiz”.

ÇİÇEK TEŞEKKÜRÜ

Bayındır Belediye Başkanı Dr. Ufuk Sesli konuşmasında Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na teşekkür ederek, “İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye’ye örnek olan alım garantili çiçek sözleşmesiyle üreticilerin kazancı arttı ve çiçekçilik ivme kazandı Sayın Başkanımız Aziz Kocaoğlu’na desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bayındır’da 330 çeşit çiçek ve 35 milyonluk üretim yaparak, 2 bin kişiye istihdam sağlıyoruz” dedi. Bayındır Kaymakamı Mehmet Makas ise konuşmasında, “2007’den bu yana sözleşmeli çiçek alımını başlatarak birçok büyükşehir belediyesine örnek oldunuz. İstanbul ve Ankara gibi birçok il, ilçemizden alım yapıyor. Festivalimizin bu seneki sloganı ‘Bu bahar başka bir bahar’. Umarız bu baharla beraber insanlarımızın birbirini sevdiği, bir büyüğümüzün de dediği üzere ‘namusluların namussuzlar kadar cesaretli olduğu’ bir bahar olur. Biz mülki idare amiri olarak ilçede hiçbir zaman taraf olmadık, taraf olma lüksümüz yok. Haklıyla haksızı ayırdık, sağıyla, soluyla, ilericisiyle, gericisiyle, görevimizin bize sunmuş olduğu şartları layığı ile yerine getirdik” sözleri Bayındır halkından yoğun alkış aldı. Bayındır Çiçek Üreticileri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Ersoy Sümerkan da, birkaç kişiyle başlayan çiçekçilik sektöründeki istihdamın arttığını söyleyerek, “Bu gelişmeye katkı koyan, son yıllarda hızlandıran ve hem tekniği ile hem adedi ve çeşidiyle bizlere üretimde destek veren, Türkiye’de ilk defa böyle bir sistem uygulayan Başkanımız Sayın Aziz Kocaoğlu’na çiçekçiler adına teşekkür ediyorum” dedi.

Urla Fotoğraf Sanat Evi Yeni Bir Sergiye Evsahipliği Yapıyor

Urla Fotoğraf Grubu (UFG) karma fotoğraf sergisini Urla Fotoğraf Sanat Evi'nde açtı.UFG 2010 yılında Urla'da yaşayan, Urla'yı seven fotoğraf sevdalılarının bir araya gelmeleriyle kuruldu. Önce sanal ortamda tanışan fotoğrafçılar daha sonra Urla'da bir araya gelerek buluştu. Bu tanışıklık 4. yılını doldurdu. Urla Belediyesi eski gazhane binasını Fotoğraf...

İkçü Tercih Günleri İle Daha Emin Bir Geleceğe

İzmir'in en genç devlet üniversitesi olan İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi, gençlerin yükseköğretimde doğru tercih yapmasına yardımcı olmak amacıyla tercih günleri düzenledi.02-17 Temmuz tarihleri arasında Çiğli Ana Yerleşkesi Konferans Salonu fuaye alanında başlayan, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığının organizasyonuyla gerçekleştirilen Üniversite...

Karşıyaka Sanatta Dünyaya Açılıyor

Karşıyaka Belediyesi, Karşıyaka'yı kültür ve sanatın başkenti yapma yolunda önemli bir adım daha attı. Dünyanın sayılı koreografları arasında gösterilen Natalia Zandukeli ile işbirliği yapan belediye, dans ve sanatla ilgili projelerini uluslararası arenaya taşıyacak. Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar 'Kültürel ve sanatsal faaliyetlerimizi önce yurt ölçeğinde...

TABİAT TARİHİ MÜZESİ EGE ÜNİVERSİTESİ

Müze Giriş Saatleri: Hergün (hafta sonları hariç) 9:00 - 11:30 / 13:00 - 16:00 saatleri arası. Müze ziyareti ücretlidir. Ege Üniversitesi Fen Fakültesine bağlı bir Tabiat Tarihi Müzesi kurulması düşüncesi, ilk kez 1963 yılında ortaya atılmış ve 1967 yılında yaşama geçirilmiştir. Tabiat Tarihi Müzesi 1973 yılında Cumhuriyet'in 50. yılı kutlama programı...

SALEPÇİOĞLU CAMİİ

Salepçioğlu İş Hanı'nın arkasında bulunan cami, 20yy'ın ilk yıllarında SalepçizadeHacı Ahmet Efendi tarafından yaptırılmıştır. Caminin 1906'da tamamlandığı-söylense de maalesef kitabesi yoktur. Görece yeni olan yapı, klasik camiler örnek alınarak tasarlanmıştır. Döneminin Batı mimari tarzından da etkilenerek inşa edilen cami, İzmir'in en büyük ve en...
erotik
Live İzmir