Çıkış / Exit

İşleminiz Yapılıyor.
 
 
 
 
 
 
 
 
English

Yeşilçam'ın duayen isimleri İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde gençlerle bir araya geldi. Türk sinema tarihinin yaşayan sanatçıları anılarını öğrencilerle paylaşırken, bugünün yapımlarına da eleştirilerde bulundu.
İzmir Ekonomi Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Radyo ve Televizyon Yapımcılığı Programı kapsamında öğrencilerle buluşan oyuncular Engin Çağlar, Nuri Alço ve Teoman Ayık deneyimlerini paylaştı. Yeşilçam'ın kötü adam karakterlerini canlandırmasıyla ünlü Nuri Alço'ya öğrenciler, gazoz hediye etmeyi ihmal etmedi.

Yeşilçam'da kısıtlı olanaklara karşın çok nitelikli işler çıkartıldığını belirten oyuncu Engin Çağlar, "Kısıtlı olanaklarla ama iyi oyunculukla filmler çekerdik. Sinemanın okulu yoktur. Sinema usta-çıkar ilişkisi kurularak yapılır. Kalple olur. Perdede göründüğünüzde halkın sizi sevmesi lazım. Ayhan Işık, Belgin Doruk, hepsi sinemaya yarışmayla gelmişlerdir. Yan oyuncular bile güzel insanlardı" dedi.

Yeni dönem filmlerin artık yaz aylarında çekildiğine, dizi oyuncularının, teknik ekiplerin ve ekipmanların kışın çalıştığına dikkat çeken Çağlar, "Artık kar yağarken çekilen bir film yok. Senede 52 hafta var. Bunun 35 haftası kış, ancak dikkat edin filmler yazın çekiliyor" diye konuştu.

Türk insanının gönlünde taht kurmanın çok farklı olduğunu kaydeden Çağlar, bugün 90 dakikalık dizilerin 5 günde çekildiğini, aynı süre için 22 gün çekim yaptıkları günler olduğunu ifade etti. Çağlar, doğru işler yapılmadığını, bundan 40 yıl sonra dizilerde oynayanlara onur ödülü vereceklerini düşünmediğini söyledi.

"BUGÜNÜN FİLMLERİ KÜFÜRDEN OLUŞUYOR"

Gerçek oyuncuların duyguları içselleştirebilen kişiler olduğunu ifade eden Nuri Alço ise, bugünün filmlerinin küfürlerden oluştuğunu söyledi. Alço, günümüzde Kurtlar Vadisi gibi dizilerden esinlenme olduğuna değinerek, şunları söyledi:

"Kirli sakal, açık gömlek, tek düğmeli ceket. İzleyiciler, şimdiki yeni nesil oyuncuların gerçek isimlerini bilmiyor. Eskiden Cüneyt Arkın ismiyle bilinirdi, oynadığı karakterle anılmazdı. Şimdiki neslin ismi yok, oynadıkları karakter isimleri var. Eskiden yetenek ve çalışma bir aradaydı. Sinemanın verdiği keyfi, dizinin vermesi mümkün değil. Yeşilçam'da filmin bütün akışını bilirdiniz. Duyguyu tam verirdiniz. Günümüz gençleri, ezbere takılmışlar. Mimikleri unutuyorlar."

"HABABAM SINIFI'NI YAŞAMAK LAZIM"

Oyuncu Teoman Ayık da, günümüzde Yeşilçam sinemasının bulunmadığını, Hababam Sınıfı'nda oynadığı günlerden gençlere örnekler sunarak anlattı. Ayık, "Hababam Sınıfı anlatmakla olmuyor, onu ancak yaşamak gerekir. 38 yıl geçmesine rağmen herkes seyrediyor, daha uzun yıllar seyredilecek" dedi.

Oyuncular, etkinliğin sonunda öğrencilerden büyük ilgi gördü. Nuri Alço'ya gazoz hediye eden öğrenciler, anı fotoğrafı çektirmek için yarıştı.

Urla'da Kabotaj Bayramı Coşkusu

Urla'da 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı törenle kutlandı. İskele Atatürk Anıtı'nda gerçekleşen törene Vekil Kaymakam İnci Sezer Becel, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Garnizon Komutanı Albay Sezgin Erdoğan, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Cemil Erdemir, İlçe Emniyet Müdürü Mahmut Muçlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erol Uysal, Urla'daki sivil toplum...

Ödemiş'te Temizlik Seferberliği

Ödemiş Belediyesi'nin çevre projeleri arasında yer alan Ödemiş Entegre Katı Atık Yönetimi Projesi'ni gerçekleştirecek Biosun Ödemiş firması 15 araçlık temizlik flosuyla evsel atıkları toplamaya başladı.Projenin ilk aşamasında Ödemiş ilçe sınırları dahilindeki tüm mahallerde evsel atıkları toplayacak ekipler, 1 Temmuz Salı günü iş başı yaptı. Gündüz ve...

Denizde Kartondan Tekne Yarışması

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı nedeniyle TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu tarafından bu yıl 7. kez düzenlenen 'Kartondan Tekneler Yarışması'nın galibi Şehir Plancıları Odası oldu. 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nda TMMOB İzmir Koordinasyon Kurulu'nun düzenlediği 'Kartondan Tekneler Yarışması' renkli görüntülere sahne oldu. Alsancak Cumhuriyet...

TCDD 3. BÖLGE MÜZE VE SANAT GALERİSİ

Müzeye ev sahipliği yapan bina, 19. yüzyıl'da Alsancak'ta yaşayan İngiliz tüccarlar tarafından emtia deposu olarak yaptırılmıştır. Binanın yapım tarihi İzmir-Aydın demiryolunun yapımına başlanılan tarih olan 1856 yılından bile eskidir. Bina 1860'larda İzmir-Aydın Osmanlı Demiryolu Şirketi yöneticisinin lojmanı olarak kullanılmıştır. Demiryollarının...

BERGAMA ATHENA TAPINAĞI

Athena Tapınağı, Anadolu'da Arkaik dönem Anadolu mimarisinin ilk ve tek Dor Tapınağıdır. Aynı zamanda Dor ve İon mimari özelliklerinin karıştırıldığı tek örnektir. İyon nizamlı tapınaklarda yer alan friz, Dor nizamlı olan bu tapınakta bezemeli olarak karşımıza çıkar. Bu özellikleri ile Tapınak Anadolu mimarlık tarihinde kendine özgün bir yer edinmiştir. ...
erotik
Live İzmir