Çıkış / Exit

İşleminiz Yapılıyor.
 
 
 
 
 
 
 
 
English

Yeşilçam'ın duayen isimleri İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde gençlerle bir araya geldi. Türk sinema tarihinin yaşayan sanatçıları anılarını öğrencilerle paylaşırken, bugünün yapımlarına da eleştirilerde bulundu.
İzmir Ekonomi Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Radyo ve Televizyon Yapımcılığı Programı kapsamında öğrencilerle buluşan oyuncular Engin Çağlar, Nuri Alço ve Teoman Ayık deneyimlerini paylaştı. Yeşilçam'ın kötü adam karakterlerini canlandırmasıyla ünlü Nuri Alço'ya öğrenciler, gazoz hediye etmeyi ihmal etmedi.

Yeşilçam'da kısıtlı olanaklara karşın çok nitelikli işler çıkartıldığını belirten oyuncu Engin Çağlar, "Kısıtlı olanaklarla ama iyi oyunculukla filmler çekerdik. Sinemanın okulu yoktur. Sinema usta-çıkar ilişkisi kurularak yapılır. Kalple olur. Perdede göründüğünüzde halkın sizi sevmesi lazım. Ayhan Işık, Belgin Doruk, hepsi sinemaya yarışmayla gelmişlerdir. Yan oyuncular bile güzel insanlardı" dedi.

Yeni dönem filmlerin artık yaz aylarında çekildiğine, dizi oyuncularının, teknik ekiplerin ve ekipmanların kışın çalıştığına dikkat çeken Çağlar, "Artık kar yağarken çekilen bir film yok. Senede 52 hafta var. Bunun 35 haftası kış, ancak dikkat edin filmler yazın çekiliyor" diye konuştu.

Türk insanının gönlünde taht kurmanın çok farklı olduğunu kaydeden Çağlar, bugün 90 dakikalık dizilerin 5 günde çekildiğini, aynı süre için 22 gün çekim yaptıkları günler olduğunu ifade etti. Çağlar, doğru işler yapılmadığını, bundan 40 yıl sonra dizilerde oynayanlara onur ödülü vereceklerini düşünmediğini söyledi.

"BUGÜNÜN FİLMLERİ KÜFÜRDEN OLUŞUYOR"

Gerçek oyuncuların duyguları içselleştirebilen kişiler olduğunu ifade eden Nuri Alço ise, bugünün filmlerinin küfürlerden oluştuğunu söyledi. Alço, günümüzde Kurtlar Vadisi gibi dizilerden esinlenme olduğuna değinerek, şunları söyledi:

"Kirli sakal, açık gömlek, tek düğmeli ceket. İzleyiciler, şimdiki yeni nesil oyuncuların gerçek isimlerini bilmiyor. Eskiden Cüneyt Arkın ismiyle bilinirdi, oynadığı karakterle anılmazdı. Şimdiki neslin ismi yok, oynadıkları karakter isimleri var. Eskiden yetenek ve çalışma bir aradaydı. Sinemanın verdiği keyfi, dizinin vermesi mümkün değil. Yeşilçam'da filmin bütün akışını bilirdiniz. Duyguyu tam verirdiniz. Günümüz gençleri, ezbere takılmışlar. Mimikleri unutuyorlar."

"HABABAM SINIFI'NI YAŞAMAK LAZIM"

Oyuncu Teoman Ayık da, günümüzde Yeşilçam sinemasının bulunmadığını, Hababam Sınıfı'nda oynadığı günlerden gençlere örnekler sunarak anlattı. Ayık, "Hababam Sınıfı anlatmakla olmuyor, onu ancak yaşamak gerekir. 38 yıl geçmesine rağmen herkes seyrediyor, daha uzun yıllar seyredilecek" dedi.

Oyuncular, etkinliğin sonunda öğrencilerden büyük ilgi gördü. Nuri Alço'ya gazoz hediye eden öğrenciler, anı fotoğrafı çektirmek için yarıştı.

İngiliz ve İtalyanlar İzmir'i Sevdi

İzmir Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü'nün rakamlarına göre Ocak-Ağustos 2013 döneminde İzmir'i 1 milyon 343 bin yabancı turist ziyaret etti. Bunların 629 bin 8'i havayolu, 340 bini ise denizyoluyla geldi. İzmir'e gelen turistlerin ülkelere göre dağılımında, Almanlar yine açık ara ilk sırada yer aldı. Almanya'dan sekiz ayda 227 bin 98 kişi geldi. Aynı...

Bez Bebekler Selçuk-Efes Festivaline Renk Kattı

Muğla'nın Milas ilçesi, Çomakdağkızılağaç Köyü'nden gelen üç ev hanımı, evlerinde yaptıkları birbirinden renkli bez bebekleri ve yine rengarenk el becerileri ile 45.'inci Selçuk-Efes Festivali'nde ilgi odağı oldu. Selçuk Belediyesinin daveti üzerine gelen Durdu Ayşe Karabıyık, Ayşe Karapınar ve Gülümser Kocatepe yöresel giydirilmiş bez bebeklerini...

Selçuk- Efes Festivali Asıl Kimliğine Kavuştu

Selçuk Belediyesi tarafından bu yıl 45.si düzenlen Selçuk Efes Festivali ile ilgili bir toplantı yapan Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür ' Festivalimiz Selçuk'ta yaşayan tüm kültürlerin renklerini taşıyan etkinliklerle dolu olacak' dedi. 45. Selçuk Efes Festivali öncesi basın çalışanları ile bir araya gelen Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa...

Barış Türküleri Bornova'dan Yankılandı

1 Eylül Dünya Barış Günü'nü her yıl özel etkinliklerle kutlayan Bornova Belediyesi, bu yıl Türk Halk Müziği'nin ünlü sanatçısı Rahmi Saltuk'u sevenleriyle buluşturdu. Barış türküleri hep bir ağızdan söylendi. Barış Türküleri 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde Bornova'dan yankılandı. Bornova Belediyesi halk müziği sanatçısı, besteci, sinema ve...

Konak Belediyesi Tarihe Sahip Çıkıyor

Konak Belediyesi tarihi değerleri tek tek gün yüzüne çıkarıyor. Kentin her noktasında, en az 100 yıllık tarihi binaları restore ederek kent yaşamına kazandıran Konak Belediyesi, Alanyalı Konağı'nın yenileme çalışmaları için kolları sıvadı. Uzun yıllardır bakım görmediği için çürümeye yüz tutan Alanyalı Konağı'na kurtarıcı eli Konak...
erotik
Live İzmir