Çıkış / Exit

İşleminiz Yapılıyor.
 
 
 
 
 
 
 
 
English

Gediz Üniversitesi, hammaddesi petrol olan ürünlere, tamamen doğal malzemeler kullanılarak alternatif mamuller üretilebileceğini ortaya koydu. Araştırma ve geliştirme çalışmalarına önem veren Gediz Üniversitesi, iki yeni buluşla adından söz ettiriyor. 

Gediz Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi'nden Dr. Gökhan Çaylı, yüzde 100 çevreci polyester ve poliüretan (sünger, köpük) imal etmeyi başardı. Yat ve tekne imalatından inşaat sektörüne, seracılıktan otomotive, elektronikten tekstile pek çok alanda yaygın olarak kullanılan polyesterin yerini tutacak yeni ürün, reçinenin işlenmesiyle üretildi. Polyester gibi geniş kullanımlı poliüretan da gliserinden elde edildi.

Dr. Gökhan Çaylı, aylar süren araştırmaların eseri 2 ürünün de petrol türevliler kadar dayanıklı ve uzun ömürlü olduğunu belirtti. Dr. Çaylı, diğerlerinin üretiminde çevreye birçok zararlarının olduğunu, kanserojen etkilerinin bulunduğunu ve tabiatta çürümediğini dile getirdi, şunları söyledi:
“Polyesterin imalatında 200 derece ısıya çıkılıyor, bu sırada ciddi çevre kirliliği yaşanıyor. Poliüretanın yapımında da savaş zehiri olarak bilinen, bir tür kimyasal silah olan fosgen kullanılır. Bizim hazırladıklarımız ise her şeyiyle doğal ve tabiatta kolayca yok oluyor, üstelik bazı avantajları da var. Mesela doğal polyester, petrol esaslıya göre ışığı daha çok geçiriyor. Bu özelliği sayesinde gözlük camı üretiminde bile değerlendirilebilir, seracılıkta tercih edilebilir. Doğal poliüretan da tüm mekanik testlerden geçti, oldukça sağlam.”

Dr. Gökhan Çaylı, benzeri bulunmayan yeni ürünleri, ilk olarak önümüzdeki eylül ayında düzenlenecek Ulusal Kimya Kongresi’nde tanıtacağını da kaydetti, “Amerikan Kimya Topluluğu’nun düzenlediği konferanslarda da katılımcıları bilgilendireceğiz. Ardından da sanayinin kullanımına sunacağız. Çalışmalarımız şimdiden büyük yankı uyandırdı. Bilime, insanlığa ve ülkemize yeni buluşlar kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.

Genç Girişimciler İeü'de Yatırımcıyla Buluştu

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) girişimcilerle yatırımcıların bir araya gelmesini sağlayan Etohum İzmir etkinliğine ev sahipliği yaptı. Genç girişimcilerin fikirlerini hayata geçirmeleri için izlemeleri gereken yollar, Büyük Efes Swiss Otel'de gerçekleştirilen Etohum etkinliğiyle gençlere aktarıldı. İzmir Ekonomi Üniversitesi'nin ev sahipliğinde, İZKA'nın...

Ödemiş Belediyesi İzka'ya "Fablab-Ödemiş" Projesiyle Müracaat Etti

İzmir Kalkınma Ajansı'nın (İZKA) destek programlarını yakından takip ederek her yıl projeler hazırlayan Ödemiş Belediyesi, bu yıl da 'FabLab-Ödemiş' projesi için müracaat etti. İzmir Kalkınma Ajansı'nın 2013 yılı 'Okul Öncesi ve Mesleki Eğitim Mali Destek Programı' kapsamında hazırlanan 'Fablab-Ödemiş' projesi, Ödemiş Belediyesi ile...

'FAY KIRIĞI' ÜZERİNDE BİR ASANSÖR

Gerçek bir fay kırığı görmek istiyorsanız, İzmir'de Güzelyalı semtinde bulunan tarihi asansöre bakın! Tarihi asansör, İzmir'in saat kulesinden sonra simgeleşmiş, Güzelyalı semtinde bulunan ve Dario Moreno Sokağı ile birlikte yükselen anıtsal bir yapısıdır. Nostaljik dokusu, cumbalı evleri, cafe ve restoranlarıyla İzmir'de görülmesi gereken yerler listesinde...
erotik
Live İzmir