Çıkış / Exit

İşleminiz Yapılıyor.
 
 
 
 
 
 
 
 
English

Ege’nin ilk çimento tesisi Çimentaş, İstanbul’un evsel atıklarının yüzde 15’ini geri dönüşüm ile tekrar kazandıracak.

İzmir’deki basın temsilcileri ile biraraya gelen Çimentaş Yönetim Kurulu Başkanı Walter Montevecchi, Çimentaş Group Genel İlişkiler Koordinatörü Mustafa Güçlü, Çimentaş Grubu Teknik Direktörü Selahattin Mersin, Çimentaş Group Genel Müdürü Taner Aykaç, Recydia Genel Müdürü Oğuz Can, Cementir Holding’in İngiltere’den geri dönüşüm sektöründen bir firma satın alacaklarını, holding olarak tüm dünyadaki atık yönetimi konusunda yapacağı yatırımlar için Çimentaş’ı merkez olarak belirleyeceğini söyledi. 2001’de kriz olmasına rağmen Türkiye’nin geleceğine güvenerek Çimentaş’ı aldıklarını belirten Montevecchi, yaptıkları 200 milyon Euro civarındaki yatırımla şirketi bölgesel bir oyuncudan ulusal düzeyde bir oyuncu hale getirdiklerini anlattı. Şu anda İzmir, Trakya, Kars ve Elazığ’da faaliyette bulunduklarını hatırlatan Montevecchi, çevre yatırımlarına verdikleri önemi, yasal zorunluluk olmadan torbalı filtre yatırımı yapma kararıyla ortaya koyduklarının da altını çizdi.

Çimentaş Topluluğu için 2009 yılından bu yana önemli bir çalışma alanı olan endüstriyel ve evsel atıkların bertarafı konusunda da bilgi veren Montevecchi, “Bu noktada şunu söylemekten gurur duyuyorum, İstanbul’da bir operasyona başlamak üzereyiz. Bu operasyonla İstanbul’un toplam çöpünün yüzde 15’ini işleyeceğiz. Bizim merkezimiz Cementir, Türkiye merkezi Çimentaş’a sadece Türkiye ile sınırlı değil, uluslararası alanda da atık işi konusunu geliştirme misyonunu verdi. Biz bu çerçevede İngiltere’de bir şirketi satın almak konusunda son aşamaya geldik. Bu işi yaparken ana fikrimiz uluslararası alanda tecrübe kazanmış, atık işi yönetiminde daha ileride olan İngiltere gibi bir ülkede bu işi yapmak ve pratikten dersler çıkarmaktır. Biz bundan sonraki gayretlerimizi sürdürülebilir büyüme, gelişme konusuna yoğunlaşarak devam ettireceğiz” dedi.

Çimentaş Group Genel İlişkiler Koordinatörü Mustafa Güçlü de “Tozsuzlaştırmada en ileri adım olan torba filtre teknoloji İzmir’deki fabrikamızın 2 hattına da tatbik edildi. Biz bu projeyi ‘geleceğimize toz kondurmuyoruz’ ifadesiyle sloganlaştırdık. Yasal olarak bir metreküp havada 120 mg emisyon limit değerini, 10 mg’nin altına düşürerek 12 kat daha az emisyon salımı yapmayı başardık. Bu sıfıra yakın bir değerdir. Bu tamamen tozsuzlaşma anlamını taşıyor” bilgisini verdi.
İzmir’deki atık bertaraf sorununa dikkat çeken Güçlü, İstanbul’da böyle bir işe girişmiş bir şirket olarak İzmir’de de yarışmak için hazır olduklarını sözlerine ekledi.

ŞEHRİMİZİ BERABER TANITALIM

ŞEHRİMİZ İLE ALAKALALI GÖRSELLERİ VE VERİLERİ İNTERNETTE BAĞLI OLDUĞUMUZ GURUPLARDA ,SİSTEMLERDE PAYLAŞIM KONUSUNDA DESTEK OLALIM , ÖZELLİKLE YURTDIŞI SİTELERDE YAPACAGIMIZ BU ETKİNLİK İLE ŞEHRİMİZİN MEKANLARINI HERKEZ YAKINDAN VE 360 DERECE TANIMA FIRSATI BULACAKTIR BÖYLESİNE ÖNEMLİ BİR ARŞİVİ PAYLAŞMAK VE TANIDIK TANIMADIK HERKEZE İLETMEK BİR SOSYAL...
erotik
Live İzmir