Çıkış / Exit

İşleminiz Yapılıyor.
 
 
 
 
 
 
 
 
English

Ödemişli kadınlar, yazar İkumi Nonaka'nın tanıttığı el işi oyalar için Japon işadamlarından 7 bin sipariş aldı. 

Tarihi ve kültürel değerleriyle ünlü İzmir'in Ödemiş ilçesinde yıllardır para etmeyen el emeği, göz nuru oyalar Japon işadamlarının ilgisiyle büyük değer kazandı.
Ünlü Japon yazar İkumi Nonaka, 3 yıl önce geldiği Ödemiş'te kadınların ürünlerini keşfetti ve ülkesinde ünlü medya organları aracılığıyla tanıttı.

Geleneksel değerlere önem veren Japon işadamlarının yoğun talebi üzerine işkadını Güler Boran'ın öncülüğünde ve Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin'in eşi Gülfer Keskin'in de desteğiyle 250 kişilik ekip kuruldu. Kadınlar siparişleri karşılamak için gece gündüz çalışıyor.
Ödemiş'te "Japon piyangosu" olarak nitelendirilen gelişmeler 20 yıldır Antalya'da yaşayan Japon yazar İkumi Nonaka'nın, 3 yıl önce ilçeye gelmesiyle başladı. Yörenin geleneksel iğne ve tığ oyalarına hayran kalan yazar, ülkesinde seminerlerde anlattı, ünlü el işi gergisi "Keitodama" ile seçkin ekonomi gazetesi Nihon Keizai'de yayımlatarak tanıttı. Geleneklere bağlılığıyla tanınan Japonlar, gazete ve dergileri arayıp, Ödemiş'in bu ürünlerine nasıl ulaşabileceklerini öğrendi. Japon işadamları da ilçeye gelip tarihi arasta çarşısında, yöresel dokuma, takı, iğne ve tığ oyası işiyle uğraşan iş kadını Güler Boran'la tanıştı. Evli ve 2 çocuk annesi başarılı işkadını Boran'la görüşüp birlikte çalışma teklifi yaptı. Boran, ilk olarak Japon işadamlarından 7 bin iğne ve tığ oyası siparişi aldı. Zaman kaybetmeden işe koyulan Boran, ilk etapta Ödemişli bayanlardan oluşan 250 kişilik bir ekip kurarak, iğne ve tığ oyası üretmeye başladı.

Japon yazar İkumi Nonaka, 15 yıl önce Japon geleneksel el sanatlarına benzeyen Türk iğne oyalarının ilgisini çekmesi üzerine, konu üzerinde araştırmalar yapmaya başladı. Nonaka, yok olmaya yüz tutan iğne oyaları için Türkiye'nin dört bir yanını gezdi. Oyaların hikayelerini derledi ve nadide bir koleksiyon oluşturdu. Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin ile de görüştü, tarihi kayıtları ve belediyenin bu konuda derlediği kültür yayınlarını inceledi. Türkiye'nin en büyük el sanatları pazarı konumunda bulunan Ödemiş Belediyesi Kadın El Sanatları Pazarı'nda video çekimleri yaptı. Köyleri ve geleneksel çeyiz sandıklarını da mercek altına alan Nonaka, ipekten yapılan iğne oyalarına hayran kaldı. Vatandaşı İkumi Saito'nun, Tokyo Belediyesi'nde açacağı sergide yapacağı gösterim için ilçede çekimler yapan Nonaka, Japon bayanların iğne ve tığ oyasına son yıllarda büyük bir ilgi gösterdiklerini belirtti.

ŞEHRİMİZİ BERABER TANITALIM

ŞEHRİMİZ İLE ALAKALALI GÖRSELLERİ VE VERİLERİ İNTERNETTE BAĞLI OLDUĞUMUZ GURUPLARDA ,SİSTEMLERDE PAYLAŞIM KONUSUNDA DESTEK OLALIM , ÖZELLİKLE YURTDIŞI SİTELERDE YAPACAGIMIZ BU ETKİNLİK İLE ŞEHRİMİZİN MEKANLARINI HERKEZ YAKINDAN VE 360 DERECE TANIMA FIRSATI BULACAKTIR BÖYLESİNE ÖNEMLİ BİR ARŞİVİ PAYLAŞMAK VE TANIDIK TANIMADIK HERKEZE İLETMEK BİR SOSYAL...
erotik
Live İzmir