Çıkış / Exit

İşleminiz Yapılıyor.
 
 
 
 
 
 
 
 
English

İzmir Kuş Cenneti’ninin önemli değerlerinden biri olan Homa Dalyanı, yok olmaktan kurtularak yeniden can buldu. Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi’nin girişimiyle harekete geçen İzmir Büyükşehir Belediyesi, Körfez’den gelen tuzlu suyun etkisiyle yok olma tehlikesi bulunan dalyanı çevreleyerek koruma altına aldı.
Şubat ayında başlayan çalışmalarda bölgeye 2557 kamyon dolgu malzemesi döken ekipler, deniz ile dalyan arasında sular altında kalmaya başlayan seti güçlendirerek içeriye tuzlu suyun girmesini engellemeyi başardı. Kıyıdan yaklaşık 4.5 kilometre içeriye kadar uzanan yolu da düzenleyen ekiplerin çalışmaları bu hafta içinde tamamlanacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, proje maliyetini yaklaşık 10 milyon TL olarak açıkladı.

İki büyük proje birden
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve İzmir Kuş Cennetini Koruma ve Geliştirme Birliği Başkanı Aziz Kocaoğlu, Uluslararası Ramsar Sulak Alanları Koruma Sözleşmesiyle Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi’nin korumasına verilen Kuş Cenneti içindeki Homa Dalyanı’nı korumak için ne gerekiyorsa yapılacağını söyledi.
Bölgedeki iki büyük proje olan 6440 metrekarelik “Flamingo Adası”nın yapılması ve “Homa Dalyanı”nı kurtarma çalışmalarının aynı anda yürütüldüğünü hatırlatan Başkan Aziz Kocaoğlu, “Bu bölge sadece İzmir’in değil, Türkiye ve dünyanın en önemli alanları arasında yer alıyor. Biz de, Kuş Cenneti’ni korumak ve dünyaya tanıtmak için elimizden gelen her şeyi yapmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Kuş Cenneti’nde Büyükşehir Belediyesi ve  İzmir Kuş Cenneti Koruma ve Geliştirme Birliği tarafından önemli işlerin gerçekleştirildiğine dikkat çeken Başkan Aziz Kocaoğlu, “Kuruyan sazlık alanlara su verdik. Doğal yapıya uygun balıkçı barınakları yaptık. Yolu stabilize hale getirdik. Flamingo üreme adasını hayata geçirdik. Homa Dalyanı’nı korumak için çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Alanda su tutan okaliptus ağaçlarının yerine başka ağaçların dikimini yaptık. Kuş Cenneti’ni sadece ülkemizde değil uluslararası alanda da bir cazibe merkezi haline getirebilmek için tüm gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi, 2009 yılında deniz suyunun yükselerek dalyanı tehdit etmesi üzerine İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden yardım istedi. Büyükşehir, yaklaşık 100 kamyonluk dolgu malzemesi dökerek Homa Dalyanı ile deniz arasına set çekti. Bu set deniz suyunun dalyana karışarak yok olmasını önledi. Ancak Belediye’nin koruma amaçlı döktüğü malzeme kamuoyuna “moloz” diye yansıyınca, bazı çevreci örgütler, İzmir 2 No’lu Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’na itiraz etti. Büyükşehir Belediyesi de bu itiraz üzerine döktüğü malzemeyi kaldırdı.
Bu arada İçişleri Bakanlığı, Üniversite ve Belediye aleyhinde soruşturma başlattı. Kurumlar, soruşturmadan beraat etti.
Ancak İl Çevre Müdürlüğü, işlemi yapan Büyükşehir Belediyesi ile talepte bulunan Ege Üniversitesi’ne 83’er bin lira para cezası kesti.
Daha sonraki süreçte Ege Üniversitesi tarafından hazırlanan planlar, Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu’na sunularak onay alındı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Homa Dalyanı’nı kurtarma çalışmaları yeniden başlatıldı.

Milli Yüzücümüzün Adı Yaşatılacak…

Amansız hastalık sonucu 3 Haziran 2009 günü, 32 yaşında yaşama veda eden eski milli yüzücü Can Kulduk'un adı doğup büyüdüğü şehirde yaşatılacak. Kulduk'un adı Konak Belediye meclisi kararıyla Kahramanlar'da evininin bulunduğu sokağa verildi. Konak Belediyesi tarafından ışıklandırma sistemiyle yenilenen, "Can Kulduk” adının ve fotoğrafının yer...

Büyük Kanal'a "İkinci Hat" Geliyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Büyük Kanal Projesi kapsamında Gümrük Pompa İstasyonu ile Basmane Meydanı arasındaki kanalizasyon hattına ilave hat yapmak için ihaleye çıkıyor. Çalışmalar, trafik yoğunluğu göz önüne alınarak yaz aylarında gerçekleştirilecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi, artan nüfusla birlikte belli ölçülerde revizeye ihtiyaç duyan Büyük...

Opera Binası İzmir'e Çok Yakışacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi, uluslararası nitelikteki bir opera binası için düzenlenen “Ulusal Mimari Proje Yarışması”nda startı verdi. Karşıyaka'daki toplam 25 bin metrekarelik alan üzerinde kurulması planlanan İzmir opera binasında, 1200 kişilik opera ve bale salonu ile 400 kişilik ikinci bir salon daha bulunacak. İzmir'in “kültür-sanat kenti” olması...

Konak'ta Hedef: Sorunsuz Okullar…

Konak Belediyesi, ilçe sınırlarındaki okulların dertlerine çare oluyor. Eğitime ve gençlere desteğin önemini vurgulayan Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Konak'ta her okula girmeyi hedeflediklerini ve fiziki şartların da tümüyle düzeltileceğini söyledi. Göreve geldikten sonra bir yıl içinde 50 okulun fiziki ihtiyaçlarının çözümlendiğini,öğrencilerin, kitap...

Kentsel Dönüşüm Komisyonu Kuruldu…

Kentsel dönüşüm konusunda sıkıntı yaşayan İzmir'de ilk kez Konak Belediyesi tarihi bir karara imza atarak kentsel dönüşüm komisyonu oluşturdu. “Kentsel dönüşüm modern kentler için önemli, Konak öncü olmalı “ söylemini yaşama geçiren Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan komisyonun ilk aşamada Gürçeşme, Ballıkuyu, Gültepe,Yeşildere ve Ege Mahallesi'nde...
erotik
Live İzmir