Çıkış / Exit

İşleminiz Yapılıyor.
 
 
 
 
 
 
 
 
English

Gediz Üniversitesi istek üzerine, bir ilke imza atarak, Panama Üniversitesi'nde Anadolu Dil ve Kültür Merkezi açtı. Burada başta Panama olmak üzere birçok Güney Amerika ülkesinden öğrencilere hem Türkçe hem de Türk kültürü ve tarihi öğretilmeye başladı.

Gediz Üniversitesi, geçen günlerde önemli bir misafiri ağırlamıştı. Panama Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gustavo Garcia de Paredes, öğrencilerine Türkçe öğretebilmek amacıyla Türkiye'ye gelmiş, bu fikrini anlattığı Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyfullah Çevik'le anlaşma imzalamıştı. Panama'da bir dönem Eğitim Bakanlığı görevinde de bulunan Prof. Dr. de Paredes'in isteği, kısa sürede yerine getirildi. Gediz, 79 yıllık Panama Üniversitesi'nde Anadolu Dil ve Kültür Merkezi kurdu. Açılış da İzmir Vali Yardımcısı Zülkif Dağlı, Türkiye'nin Panama Fahri Konsolosu Fernando Porras, Fahri Konsolos Hatice Güleç ile Gediz Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Zülfikar Bayraktar'ın katıldığı törenle yapıldı.

Prof. Dr. de Paredes, konuyla ilgili açıklamasında, tarihçi olduğunu ve kendisini en çok Türk tarihinin etkilediğini belirtti. Güney Amerika'daki bütün üniversitelerin yer aldığı Union of Universities of Latin America and Caribbean (UDUAL)'ın başkanlığını da yürüten Panamalı bilimadamı, en büyük hayalinin öğrencilerinin Türkçe konuştuğunu görmek olduğunu dile getirdi: "Türkiye'ye duyduğum sevgiyi her fırsatta paylaştığım Panama gençliğinin mutlaka Türkçe öğrenmesini, Türk halkıyla yakın ilişkiler içinde olmasını istiyordum. Hayalim gerçekleşeceği için çok mutluyum. Eminim ki Türkiye'yle Panama arasındaki mesafe aşılacak, ülkemde bir ilk olan bu merkez sayesinde, iki toplum ve ülke birbirine yaklaşacak. Asya'yla Avrupa arasında köprü olan, kıtaları birleştiren Türkiye ve okyanusları buluşturan Panama, birlikte daha güzel işler yapacaktır. Biz önemli bir adım attık, gerisi mutlaka gelecektir."

Rektör Çevik de Panama'nın en eski ve köklü üniversitesinde Türkçe öğretmenin onurunu yaşadıklarını kaydetti. Prof. Dr. Çevik, şöyle konuştu: "Öğrencilerinin Türkçe konuştuğunu görmeyi arzulayan değerli bilim insanını karşımızda görünce çok duygulandık. Hemen kolları sıvadık ve dil merkezini kurduk. Panama'da Türkçe konuşan gençliğin yetişmesi, ülkemiz açısından büyük kazanç olacak. Böylesine önemli ve anlamlı milli bir görevin parçası olduğumuz için ne kadar sevinsek az. Geçen yaz da Gürcistanlı öğrenciler için kampüsümüzde Türkçe kampı düzenlemiştik. Ne mutlu ki anadilimiz bir dünya dili oluyor."

Anadolu Dil ve Kültür Merkezi, Panama'da büyük ses getirdi. Medya temsilcileri, açılış törenine yoğun ilgi gösterdi. Panamalı gençlerin Türkçe öğrenmeye başlaması, gazete ve televizyonlarda geniş yer buldu.

ŞEHRİMİZİ BERABER TANITALIM

ŞEHRİMİZ İLE ALAKALALI GÖRSELLERİ VE VERİLERİ İNTERNETTE BAĞLI OLDUĞUMUZ GURUPLARDA ,SİSTEMLERDE PAYLAŞIM KONUSUNDA DESTEK OLALIM , ÖZELLİKLE YURTDIŞI SİTELERDE YAPACAGIMIZ BU ETKİNLİK İLE ŞEHRİMİZİN MEKANLARINI HERKEZ YAKINDAN VE 360 DERECE TANIMA FIRSATI BULACAKTIR BÖYLESİNE ÖNEMLİ BİR ARŞİVİ PAYLAŞMAK VE TANIDIK TANIMADIK HERKEZE İLETMEK BİR SOSYAL...
erotik
Live İzmir