Katip Çelebi Üniversitesi, İzmir'in ikinci diş hekimliği fakültesini hizmete açarak hasta kabul etmeye başladı. Önümüzdeki yıl 10'u yabancı 40 öğrenciyle yüzde 100 İngilizce eğitime başlayacak olan Katip Çelebi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde günde 500 hastanın tedavisi yapılacak. Birçok üniversitede bulunmayan teknolojik donanıma sahip olduklarını ifade eden Rektör Yardımcısı ve Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tancan Uysal, hedeflerinin Türkiye'ye değil, dünyaya hizmet verecek diş hekimleri yetiştirmek olduğunu söyledi. Hazırlık sınıflarında İngiltere ve ABD'den gelen hocaların da görev yapacağı bilgisini veren Uysal, 15 öğretim üyesi, 25 araştırma görevlisi, 65 idari personelle hizmete başlayacaklarını belirtti. Uysal, Japonya'dan bir yardımcı doçentin üniversitelerinde göreve başlaması için görüşmelerin devam ettiğini belirtti.
'Ege BÖLGESİ'NE HİTAP EDECEK ALTYAPIYA SAHİBİZ'
Katip Çelebi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde koruyucu ve tedavi edici sağlık hizmetlerinin yanısıra lisans, doktora ve uzmanlık eğitimi verilecek. Çiğli ilçesinde 4 bin 500 metrekarelik kapalı alanda 80 diş ünitesi bulunan fakültede, günlük 150'si ilk muayeneye gelecek toplam 500 hastanın tedavisi yapılacak. Ege Bölgesi'ne hitap edecek altyapıya sahip olduklarını vurgulayan Dekan Uysal, telefonlu randevu sisteminin bulunacağını, SGK'lı hastaların yanısıra talep olması durumunda özel hastalara da bakacaklarını ifade etti. İleri teknolojik donanıma sahip olduklarını kaydeden Prof. Dr. Uysal, "Röntgen, ileri tetkik uygulama ve simülasyon laboratuvarı ile merkezi sterilizasyon ünitesine sahibiz." dedi. Her öğrenci için yapay kafa ve dişler içeren modeller ve bilgisayar monitöründen oluşan ünitelerin yer aldığını anlatan Uysal, eğitmenin masasında yer alan görüntü ve ses sistemi sayesinde öğrencilerin, eğitmenin yaptığı tedaviyi ayrıntılı şekilde önünde yer alan bilgisayar monitöründen seyredebileceğini söyledi. Uysal, fakültelerinde ileri implant cerrahisi, bütün ortodonti uygulamaları, bilgisayar destekli protetik tedavi ve doğuştan dudak, damak yarığı anomalisine sahip bebeklerin tedavisini yapmak için gerekli olan altyapıya sahip olduklarını kaydetti.
YURTDIŞINDAN GELEN HASTALARA DA HİZMET VERİLECEK
Fakültelerinde sağlık turizmine de hizmet edeceklerini açıklayan Prof. Dr. Uysal, altyapıyı yurtdışından hasta getirmeye yeterli akreditasyona uygun hale getirdiklerini de söyledi. Yerli yabancı bütün hastaların memnuniyet oranını yüksek tutma hedefiyle çalışacaklarının altını çizen Uysal, en kısa zamanda yurtdışından gelecek hastaları da kabul etmeye başlayacaklarını ifade etti.