Çıkış / Exit

İşleminiz Yapılıyor.
 
 
 
 
 
 
 
 
English

Londra'nın Finans Merkezi Başkanı, David Wootton, "Altyapı ile yakından ilgineniyoruz. Limanlar da önemli. İlgilendiğimiz diğer sektörler arasında sağlık, eğitim, kara ve demiryolu ulaşımı var" dedi

Londra Finans Merkezi Başkanı, lord unvanlı Mayor David Wootton önceki gün geldiği İzmir'de iş dünyası ile bir araya gelerek görüş alışverişinde bulundu, EXPO 2020 adaylığı sürecinde destek vereceğini açıkladı. Wootton ziyaretinde Yeni Asır'ın da sorularını yanıtladı. Wootton özellikle altyapı ve limanlar konusunda işbirliğine önem verdiklerini belirterek, "Bölgedeki limanların geliştirilmesi, varolan üretimi ve ticareti artırabilir. İngiltere'de liman işletmeciliği gelişmiş bir sektör" dedi.

İKİ KATINA ÇIKMALI
* Lord Mayor David Wootton, İzmir'e bir kez daha hoşgeldiniz.
Teşekkür ederim, burada olmak büyük mutluluk.
* Geçtiğimiz yüzyılda 20'li yılların başına dek İzmir'de kayda değer bir Britanya Kolonisi yaşamaktaydı. Whittal ve Peterson aileleri gibi aileler, İzmir Limanı ile İngiltere arasındaki ticaretin gelişmesine büyük katkıda bulundu. Bugüne baktığımızda İzmir bölgesi ve Türkiye'nin İngiltere ile olan ticaret seviyesi için neler söylenebilir?

Basitçe yeterli seviyede olmadığını ifade edebilirim. Ulusal hükümetlerimiz de bu durumun farkında. İki ülkenin başbakanları, karşılıklı ticaret hacminin önümüzdeki yıllarda iki katına çıkartılması için niyetlerni beyan ettiler. Temsil ettiğim Londra şehri adına İzmir ve Türkiye'nin bu hedefe ulaşılması için kayda değer bir gayret içinde olduğunu söyleyebilirim. Londra çok büyük ve enternasyonal bir şehir. Karşılıklı ticaret bağlantılarının kurulup geliştirilmesi için büyük bir istek içerisindeyiz. İzmir'in önemli bir yatırım noktası olduğunu ve birlikte daha iyisini yapabileceğimizi düşünüyorum.

ÜRETİM MERKEZİ
* Daha detaylı konuşacak olursak, İngiliz firmaları İzmir bölgesinde hangi sektörlerde ve işkollarında yatırım yapma niyetindeler?
Altyapı konusuyla çok yakından ilgineniyoruz. Limanlar konusu da ilgimizi çekiyor. Ürünler iyi bir biçimde nakledilirse ancak ticaret gelişebilir. Türkiye'nin üretim sektörü çok güçlü. İzmir'de de güçlü üretim merkezlerinin bulunduğunu biliyorum. Bölgedeki limanların geliştirilmesi, bu üretimi ve ticareti artırabilir. İngiltere'de liman işletmeciliği gelişmiş bir sektör. İlgilendiğimiz diğer sektörler arasında sağlık, eğitim ve limanların yanı sıra kara ve demiryolu ulaşımı da var.
* İzmir, 2020 EXPO'suna talip oldu ve İngiltere'nin oyunun da Türkiye için büyük önemi var. Bu konuda da sizden olumlu birkaç söz duymak isteriz.
İzmir'in daha önce 2015 EXPO'suna da aday olduğunu biliyorum. EXPO 2020 adaylığının da İzmir için taşıdığı önem büyük. Kazanmanız için yapabileceğimiz bir şey olursa yapmaya hazırız.

EKONOMİK KRİZ
* Euro Bölgesi'nde yaşanan krizi kısaca değerlendirmenizi istesek, neler söylersiniz. Ortak para biriminin dışında olan bir ülke olarak İngiltere'nin bu süreçte özel ve önemli bir yeri var.
Öncelikle, Euro Bölgesi hükümetlerinin liderleri, yaşanan kriz konusunda ne yapılabileceğini kendi açılarından ortaya koyuyorlar ve bu ortak para birimi bölgesini ilgilendiren bir mesele. Ama öte yandan Avrupa Birliği üyesi olup ortak para birimine dahil olmayan ülkeler de yaşananlardan etkileniyor. Etkilenen ülkelerden biri de Türkiye. Türkiye'nin Avrupa Birliği ülkeleriyle olan ticareti de krizden nasibini alıyor. Krize bulunacak olan çözüm, birliğe üye ülkeler arasında varılacak bir görüş birliği ile ortaya konmalı. Aralık zirvesi ve İngiltere'nin vetosu, ortaya konan önerilerin soruna çözüm olacağına inanmamamızdan kaynaklandı. Euro Bölgesi krizinin çözümünü Euro Bölgesi ülkeleri belirlemeli. Ancak İngiltere de birliğin bir üyesi olarak pazarın korunması ve Türkiye'nin de dahil olduğu ülkelerle ticaretin sürmesi için katkı sunacak.

Krizleri erkekler mi çıkartıyor?

Krizlerin çıktığı ya da etkilendiği ülkelerde hükümetlere ve kurumlara hep erkekler hâkim Üç yıldır içinde yaşamakta olduğumuz küresel krize bir bakınız. Krizlerin çıktığı ya da etkilendiği ülkelerde hükümetlere ve kurumlara hep erkekler hâkim. Bu durumda 'acaba finansal krizleri erkekler çıkartıyor olabilir mi' gibi bir soru geliyor akıllara. Fransa...

Körfez Ülkelerine Yatırım İçin Giden Yerli Sermaye Yüzde 177 Arttı

2010 Yılının İlk 9 Ayında Yabancıların Türkiye'deki Doğrudan Yatırımları Geçen Yılın Aynı Dönemine Göre Yüzde 33.5 Azalışla 3 Milyar 284 Milyon Dolara Gerilerken Türkiye 2010 yılının Ocak-Eylül döneminde, doğrudan yatırım için 3 milyar 284 milyon Dolar düzeyinde yabancı sermaye çekerken, 1 milyar 279 milyon dolarlık yerli sermayeyi yurtdışına doğrudan...

2012 AVRUPA SPOR BAŞKENTİ

2010 Avrupa Kültür Başkenti olan İstanbul'a bir piyango da sporda vurdu. Avrupa Spor Başkentleri Birliği Başkanı Gian Francesco Lupatelli, İstanbul'un 2012 Avrupa Spor Başkenti seçildiğini açıkladı. Avrupa Spor Başkentleri Birliği Başkanı Gian Francesco Lupatelli, İstanbul'un 2012 Avrupa Spor Başkenti seçildiğini açıkladı. Lupatelli, Devlet Bakanı ve...

Aydın'da Deprem!

11/11/2010 günü, saat 22:08'de 4.7 büyüklüğünde Aydın - Kuşadası merkezli orta şiddette bir deprem meydana gelmiştir. Depremin dışmerkez koordinatları 37.8725 K – 27.3292 D, odak derinliği 26.09 km. olarak belirlenmiştir. Depremin ardından büyüklüğü 1.9 - 3.1 arasında değişen 21 adet artçı şok meydana gelmiştir 4.7 depremi öncesinde de büyüklükleri...

Sonunda Başardılar

Öldükten 2 Gün sonra hayata döndü! Amerika'da doktorlar bu kez sıradışı bir yöntem uyguladı ve kalbi duran kadını iki gün sonra hayata döndürdü. ABD'de kalp krizi geçiren 38 yaşındaki Amy Moore, tam 20 dakika boyunca nabzı atmadan ölü kaldı. Doktorlar Moore'u hayata döndürmek için iki gün boyunca kadını dondurdu. Nabzının atmadığı 20...
erotik
Live İzmir