Çıkış / Exit

İşleminiz Yapılıyor.
 
 
 
 
 
 
 
 
English

Londra'nın Finans Merkezi Başkanı, David Wootton, "Altyapı ile yakından ilgineniyoruz. Limanlar da önemli. İlgilendiğimiz diğer sektörler arasında sağlık, eğitim, kara ve demiryolu ulaşımı var" dedi

Londra Finans Merkezi Başkanı, lord unvanlı Mayor David Wootton önceki gün geldiği İzmir'de iş dünyası ile bir araya gelerek görüş alışverişinde bulundu, EXPO 2020 adaylığı sürecinde destek vereceğini açıkladı. Wootton ziyaretinde Yeni Asır'ın da sorularını yanıtladı. Wootton özellikle altyapı ve limanlar konusunda işbirliğine önem verdiklerini belirterek, "Bölgedeki limanların geliştirilmesi, varolan üretimi ve ticareti artırabilir. İngiltere'de liman işletmeciliği gelişmiş bir sektör" dedi.

İKİ KATINA ÇIKMALI
* Lord Mayor David Wootton, İzmir'e bir kez daha hoşgeldiniz.
Teşekkür ederim, burada olmak büyük mutluluk.
* Geçtiğimiz yüzyılda 20'li yılların başına dek İzmir'de kayda değer bir Britanya Kolonisi yaşamaktaydı. Whittal ve Peterson aileleri gibi aileler, İzmir Limanı ile İngiltere arasındaki ticaretin gelişmesine büyük katkıda bulundu. Bugüne baktığımızda İzmir bölgesi ve Türkiye'nin İngiltere ile olan ticaret seviyesi için neler söylenebilir?

Basitçe yeterli seviyede olmadığını ifade edebilirim. Ulusal hükümetlerimiz de bu durumun farkında. İki ülkenin başbakanları, karşılıklı ticaret hacminin önümüzdeki yıllarda iki katına çıkartılması için niyetlerni beyan ettiler. Temsil ettiğim Londra şehri adına İzmir ve Türkiye'nin bu hedefe ulaşılması için kayda değer bir gayret içinde olduğunu söyleyebilirim. Londra çok büyük ve enternasyonal bir şehir. Karşılıklı ticaret bağlantılarının kurulup geliştirilmesi için büyük bir istek içerisindeyiz. İzmir'in önemli bir yatırım noktası olduğunu ve birlikte daha iyisini yapabileceğimizi düşünüyorum.

ÜRETİM MERKEZİ
* Daha detaylı konuşacak olursak, İngiliz firmaları İzmir bölgesinde hangi sektörlerde ve işkollarında yatırım yapma niyetindeler?
Altyapı konusuyla çok yakından ilgineniyoruz. Limanlar konusu da ilgimizi çekiyor. Ürünler iyi bir biçimde nakledilirse ancak ticaret gelişebilir. Türkiye'nin üretim sektörü çok güçlü. İzmir'de de güçlü üretim merkezlerinin bulunduğunu biliyorum. Bölgedeki limanların geliştirilmesi, bu üretimi ve ticareti artırabilir. İngiltere'de liman işletmeciliği gelişmiş bir sektör. İlgilendiğimiz diğer sektörler arasında sağlık, eğitim ve limanların yanı sıra kara ve demiryolu ulaşımı da var.
* İzmir, 2020 EXPO'suna talip oldu ve İngiltere'nin oyunun da Türkiye için büyük önemi var. Bu konuda da sizden olumlu birkaç söz duymak isteriz.
İzmir'in daha önce 2015 EXPO'suna da aday olduğunu biliyorum. EXPO 2020 adaylığının da İzmir için taşıdığı önem büyük. Kazanmanız için yapabileceğimiz bir şey olursa yapmaya hazırız.

EKONOMİK KRİZ
* Euro Bölgesi'nde yaşanan krizi kısaca değerlendirmenizi istesek, neler söylersiniz. Ortak para biriminin dışında olan bir ülke olarak İngiltere'nin bu süreçte özel ve önemli bir yeri var.
Öncelikle, Euro Bölgesi hükümetlerinin liderleri, yaşanan kriz konusunda ne yapılabileceğini kendi açılarından ortaya koyuyorlar ve bu ortak para birimi bölgesini ilgilendiren bir mesele. Ama öte yandan Avrupa Birliği üyesi olup ortak para birimine dahil olmayan ülkeler de yaşananlardan etkileniyor. Etkilenen ülkelerden biri de Türkiye. Türkiye'nin Avrupa Birliği ülkeleriyle olan ticareti de krizden nasibini alıyor. Krize bulunacak olan çözüm, birliğe üye ülkeler arasında varılacak bir görüş birliği ile ortaya konmalı. Aralık zirvesi ve İngiltere'nin vetosu, ortaya konan önerilerin soruna çözüm olacağına inanmamamızdan kaynaklandı. Euro Bölgesi krizinin çözümünü Euro Bölgesi ülkeleri belirlemeli. Ancak İngiltere de birliğin bir üyesi olarak pazarın korunması ve Türkiye'nin de dahil olduğu ülkelerle ticaretin sürmesi için katkı sunacak.

Temiz Enerji, Temiz Gelecek

İzmir Ticaret Organize Sanayi Bölgesi'nde kesintisiz ve temiz enerji, İşbirli Enerji sayesinde sağlanacak. İzmir Ticaret Organize Sanayi Bölgesi'nin ve İTOB'un bulunduğu bölgenin elektrik enerjisi ihtiyacını karşılamak üzere kurulan İşbirliği Enerji'nin 19.46 megawatt gücündeki doğalgaz çevrim santrali düzenlenen törenle faaliyete geçti. İTOB Organize...

Bergama'dan Akademik Eğitim Atılımı

İzmir'in Bergama ilçesinde akademik eğitime destek vermek ve yeni bir üniversitenin kapılarını açmak için çalışmalar başladı. Önümüzdeki dönemlerde hizmete girecek olan eğitim merkezi, Dokuz Eylül Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu haline gelecek. Geçtiğimiz günlerde, Yüksek Öğretim Kurumu'nun Dokuz Eylül Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu olması yönünde onay...

81. İzmir Enternasyonal Fuarı'nın Onur Konuğu İli Hatay

Türkiye'nin ilk uluslararası fuarı İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF), bu yıl kapılarını 81. defa açacak ve bu yılın onur konuğu ili Hatay olacak. Yine Kültürpark'ta 31 Ağustos–9 Eylül 2012 arasında ziyaret edilebilecek fuarda 2005 yılında başlatılan onur konuğu il uygulaması Hatay'la devam ediyor. Hatay, sanayi ve ticaretinin yanısıra tarihi,...

Doğal Yaşam Parkı Sakinlerine Buzlu Meyve Servisi

Doğal Yaşam Parkı'nın sakinleri, mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığına karşı buzlu meyvelerle besleniyor. İzmir Sasalı Doğal Yaşam Parkı'nda hayvanların bunaltıcı sıcaklardan etkilenmemesi için bütün imkanlar seferber ediliyor. Zaman zaman yaklaşık 40 dereceye çıkan hava sıcaklığı nedeniyle hayvanların havuzlarda vakit geçirmesi...

Karşıyaka Yabancı Konuklarını Ağırlıyor

Karşıyaka Belediyesi'ne Öğrenci Değişim Programı AIESEC kapsamında, dünyanın farklı ülkelerinden gelen 5 yabancı konuk, hem Türkiye'yi tanıyor, hem İngilizce öğretiyor. Öğrenci Değişim Programı (AIESEC) kapsamında bu yıl ilk kez öğrenci kabul eden Karşıyaka Belediyesi'nin dünyanın farklı ülkelerinden gelen 5 konuğu bir yandan belediyede staj yaparken,...
erotik
Live İzmir