Çıkış / Exit

İşleminiz Yapılıyor.
 
 
 
 
 
 
 
 
English

Büyükşehir ve bağlı kuruluşları, geçtiğimiz yıl İzmir’de 727 milyon 857 bin liralık fiili yatırım gerçekleştirdi. Böylece son 8 yıldaki yatırım toplamı 4 milyar lira sınırına dayandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, geride bıraktığımız 2011 yılında, kentsel dönüşümden yeni karayolu katlı geçitlerine, arıtma tesislerinden yeni rekreasyon alanlarına kadar onlarca yeni yatırımın startını verirken, çok sayıda projeyi de tamamlayıp hizmete sundu. Aynı dönem içinde pek çok projenin ihalesini gerçekleştirip birçok projeyi de yatırım aşamasına getiren Büyükşehir Belediyesi’nin ESHOT ve İZSU Genel Müdürlüğü ile birlikte 2011’de gerçekleştirdiği toplam yatırımı 727 milyon 857 bin TL olarak açıklandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi 2011 yılında 530 milyon 376 bin liralık yatırım yaptı. Bir önceki yıl 465 milyon 419 bin liralık fiili yatırım yapan belediyenin yatırım miktarı, bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 14 oranında artış gösterdi. İZSU ise son 8 yılın yatırım rekorunu kırdı. 2004 yılında 28 milyon olan yatırım miktarı 2011 yılında 194 milyon 542 bin liraya yükseldi. ESHOT Genel Müdürlüğü’nün 2011 yılı yatırım tutarı da 2 milyon 938 bin lira oldu.

Böylece İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bağlı kuruluşları ile birlikte yatırım miktarı, bir önceki yıla göre yüzde 21.96 oranında artış gösterdi. Son 8 yılda İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir’e 3 milyar 899 milyon 21 bin liralık fiili yatırım yaptı.

  Emin adımlarla ilerliyoruz

Gerçekleştirdikleri yatırım ve projelerle yerelde kalkınma hedefine her yıl bir adım daha yaklaştıklarını söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “İzmir el ele vermiştir. Daha da kalkınmış bir İzmir oluşturmak uğruna, güç birliği içinde geleceğe emin adımlarla yürüyoruz. Adil, her kesimi kucaklayıcı, kentin ve kentlinin yaşam standartlarını yükseltecek yatırımcı yerel yönetim anlayışı ile çalışmayı kararlılıkla sürdüreceğiz” diye konuştu.

Son bir yılda neler yapıldı?


Cumhuriyet tarihinin en büyük toplu ulaşım projesi olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi ile TCDD’nin işbirliğiyle kente kazandırılan 80 kilometrelik Aliağa-Menderes Banliyö Sistemi hizmete girdi.
Aliağa Menderes Banliyösü’nü Torbalı’ya uzatacak 30 kilometrelik ilave hat üzerindeki 4 istasyon ve 7 karayolu geçidi için çalışmalara başlandı.
İzmir Banliyö Sistemi kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen Karşıyaka tüneli ve üst düzenlemesi hizmete alındı.
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin genişleyecek metro sisteminde kullanılmak üzere satın aldığı yeni vagonların ilk partisi İzmir’e geldi.
Üçyol-Üçkuyular metro hattında inşaatlar tüm hızıyla sürdü. Bornova-Evka 3 metrosu tamamlandı. 
Konak ve Karşıyaka tramvay hatlarının uygulama projeleri tamamlandı. Buca tramvayının proje çalışmaları başladı. 
Hilal Banliyö aktarma istasyonunun uygulama projeleri tamamlandı. 
Mavişehir’den İnciraltı’na kadar uzanan sahili yeniden tasarlayıp İzmirlilerin denizle iç içe yaşamasını sağlamak amacıyla başlatılan hazırlık çalışmaları büyük ölçüde tamamlandı.
Şemikler, Yeni Havaalanı Caddesi, Akıncılar, Tekel Lojmanları 2. Ana Jet Üssü , Balatçık 8788 sokak, Aydın Hatboyu Caddesi’nde 3 adet (Dokuz Eylül, Binbaşı Reşat Bey, Seyhan mahalleleri), Küçükada ve Çınarlı Mahallesi 1561 Sokak’ta yaya üst geçitleri yapıldı. 
Hem garaj hem otopark hem de aktarma merkezi işlevi gören Gaziemir Semt Garajı hizmete alındı.
Anadolu Caddesi üzerinde Evka-5 ve Ulukent Köprülü Kavşağı’nın temeli atıldı. Çalışmalar hızla sürüyor. 
Körfez ulaşımını güçlendirecek 15 modern vapur alımıyla ilgili ihale süreci başlatıldı.
ESHOT Genel Müdürlüğü tarafından 150 adet otobüsün alımı gerçekleştirildi. 
İZULAŞ Genel Müdürlüğü tarafından 20 adet otobüs alımı yapıldı. 
İZSU Genel Müdürlüğü, 350 kilometre uzunluğunda içme suyu şebekesi döşedi. Kanal alt yapısı olmayan bölgelere 133 kilometre uzunluğunda kanalizasyon hattı döşendi. 22.5 kilometre uzunluğunda yağmur suyu hattı ve 7 kilometre uzunluğunda dere ıslahı yapıldı.
Körfez tabanını ve dere ağızlarını temizleyecek, Körfez’in kuzeyinde bir sirkülasyon kanalı açacak son teknoloji tarama gemisinin alım ihalesi yapıldı. 
AB standartlarında tamamen çevreci, kapalı sistem çalışacak Entegre Katı Atık Bertaraf Tesisi’nin kurulmasına ilişkin çalışmalarda son aşamaya gelindi.
Özdere ile Doğanbey-Ürkmez ileri biyolojik atık su arıtma tesislerinin temeli atıldı.
Gördes Baraj suyunu arıtarak kente veren Manisa’daki Sarıkız İçme Suyu Arıtma Tesisi’nin açılışı yapıldı.
İnönü Caddesi ile Yeşillik Caddesi’nin bir bölümünü kapsayan toplam 8 kilometre uzunluğundaki güzergahta düzenleme çalışmalarına başlandı. Yeşillik Caddesi’nin Eşrefpaşa ile Buca Köprüsü arasında kalan bölümünde kaldırımlarla birlikte altyapı da tamamen yenilendi. 
Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi’nin 1300 metrelik ikinci kısım düzenlemesi tamamlanarak otoban bağlantısını sağladı. 
Kıbrıs Şehitleri Caddesi ile Ali Çetinkaya Bulvarı baştan aşağı yenilendi. Bayraklı Sevgi Yolu’nda da çalışmalar sürüyor. 
Bayraklı’nın üst kesimlerinde Cengizhan Mahallesi’ndeki toplam 90 dönümlük bir alanda Ord. Prof. Dr. Ekrem Akurgal Yaşam Parkı’nın temeli atıldı. 
Alsancak Hocazade Camii karşısına yapılacak “tam otomatik katlı otopark” için proje ve yapım ihalesi gerçekleştirdi.
312 araç kapasiteli Hatay Pazaryeri katlı otoparkının inşaat çalışmalarına başlandı. 
Karşıyaka Bostanlı ve Alaybey Tersanesi arasında kalan 3 bin 700 metrelik kıyı bandındaki kronman betonları (kıyı şeridi betonu- dalgakıran) yenilemelerine başlandı. 
Örnekköy merkezini Yeni Girne Caddesi ve çevre yoluna bağlamak için yeni yapılan 35 metre genişliğindeki bulvarın son halkası olan karayolu köprüsü inşaatının temeli atıldı. 
Demirköprü- Şemikler- Bostanlı arasında trafiği rahatlatacak karayolu alt geçidinin yapımı tamamlandı.. 
Kentin birçok bölgesinde yol, tretuvar, kavşak düzenlemesi yapılarak trafik rahatlatıldı, düzenleme yapılan bölgeler modern bir çevreye kavuştu. 
Aliağa, Bayındır, Bornova, Foça, Güzelbahçe, Kemalpaşa, Menderes, Seferihisar, Selçuk, Torbalı ve Urla olmak üzere toplam 11 ilçede tarım alanları ile üretim yollarında 6 metre genişliğinde 300 kilometrelik sathi kaplama çalışması gerçekleştirildi. 
Yıl içinde kentin genelinde yapılan asfaltlama çalışmaları için 440 kilometrelik yolu kaplayacak oranda toplam 600 bin ton asfalt serimi gerçekleştirildi.
“Toptan Çözüm Projesi” kapsamında 15 ilçede toplam 117 mahalle ve 25 köyde 100 kilometre uzunluğunda ihtiyaca göre yol, kaldırım düzenlemeleri yapılarak kritik sorunlar kısa sürede çözüldü. 
Fen İşleri Daire Başkanlığı filo gençleştirme çalışmaları kapsamında 19 iş makinesi ile 34 adet yeni kamyonet, midibüs ve görev aracı satın alındı. 
Gümüldür’e yeni itfaiye binası yapıldı.
Bornova Evka 3, Karşıyaka Demirköprü ve Mavişehir’de raylı sistemle bağlantılı otobüs aktarma istasyonları oluşturuldu. 
Bayındır, Bademli, Urla Bademler Köyü kooperatfileri, Mordoğan Çok Amaçlı Üretim Pazarlama ve İşletme Kooperatifi ve Torbalı Orman Fidanlığı’ndan 4 milyon 606 bin 830 adet bitki alımı gerçekleştirdi. Bu alımlar için kooperatiflere yaklaşık 2.7 milyon TL ödendi. 
Kadifekale ile Agora alanı arasında Ege Medeniyetleri Müzesi kurulması projesi kapsamında bölgede arkeo-jeolojik etüt yapıldı.
Yeni yatırımlar için zorunlu olarak gerçekleştirilen kamulaştırmaların bedeli 100 milyon lira sınırını aştı.
Kadifekale heyelan bölgesindeki konutların 1853 adedi yıkıldı ve bölgedeki 420 bin metrekarelik alanın 50 bin metrekarelik bölümü şimdiden ağaçlandırıldı. Yaz aylarında Kale’nin denize bakan tarafından başlatılan ağaçlandırma çalışmaları Yeşildere tarafına da yayıldı. 
Agora ve çevresini “Arkeoloji ve Tarih Parkı” olarak düzenleyebilmek amacıyla, yapılan kamulaştırmalar sonrasında yıkılan alanlardaki kazı çalışmaları hız kazandı. 18. yüzyıla ait tarihi binanın “kazı evi” olarak kullanılması amacıyla restorasyonu gerçekleştirildi.
Emir Sultan Türbesi’nde restorasyon çalışmaları başlatıldı.
Vakıflar’dan devir alınan Kemeraltı’ndaki Ahmet Ağa Konağı’nda (Harem-Selamlık) restorasyon çalışmalarına başlandı. Pınarbaşı Hamamı restorasyonu ise devam ediyor. 
Türkiye’nin en büyük network ağları arasında yer alan ve kent içindeki MOBESE sisteminin de temel alt yapısını oluşturan İzmirNET projenin altyapı uzunluğu 900 kilometreye ulaştı.
Doğal afet ve krizlerde olaylara anında müdahale etmek amacıyla “Sayısal Trunk Telsiz Sistemi” hayata geçirildi. Büyükşehir’in 50 kilometrelik sorumluluk alanında kesintisiz ses ve veri iletişimini sağlayacak olan sistem 11 bölgeye yayıldı.
Gürçeşme Kentsel Yenileme Projesi kapsamında, bölgede heyelan tehlikesi yaşayan konutlar boşaltılmaya ve yıkılmaya başlandı. 
İzmir Kuş Cenneti’ndeki 20 kilometrelik güzergah tamamen doğal malzemelerle yenilenerek bisiklet ve yürüyüş parkuru haline getirildi.
Homa Dalyanı’nı deniz etkisinden koruyabilmek amacıyla, çevre dostu dolgu malzemesi ile 6.5 kilometre uzunluğunda 4 metre genişliğinde sahil seti ve yolu yapımına başlandı.
Kuş Cenneti düzenlemeleri çerçevesinde, yasa dışı balıkçı kulübeleri tahliye edilerek yerlerine doğal dokuya uygun yeni barınaklar yapıldı. Çevreye büyük zarar veren okaliptüs ağaçlarının yerine Gediz Deltası’nın doğal ortamına uygun türlerden olan iğde ve ılgın ağaçlarının dikimine başladı.

 

Cep'te yeni Kurnazlık

Hurda telefonları alıp, IMEI numaralarını kaçak telefonlara kopyalıyorlar... Mobil İletişim Araçları ve Bilgi Teknolojileri İş Adamları Derneği (MOBİSAD) Yönetim Kurulu Üyesi Caner Özgül, cep telefonu üzerinden haksız kazanç elde etmeye çalışanların, hurda telefonları 5-10 lira gibi düşük fiyatla satın alıp IMEI numarasını kaçak telefona kopyalayarak...

Polemik Yok, İş Var!”

Aliağa-Menderes hattının kuzey bölümündeki yolcusuz deneme seferlerinin 29 Ekim'de başlayacağını açıklayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, 'Bu tür dev projelerde 15-20 günlük gecikmeler çok doğal' diye konuştu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ulaştırma Bakanlığı ve TCDD ile Aliağa-Menderes Banliyö Sistemi Projesi'nde...

Dünyadaki en büyük ikinci asma köprüyle İstanbul-İzmir 3.5 saat

İstanbul-İzmir arasını 3.5 saate indirecek proje kapsamında 20 ayda yedi adet şantiye kurulacak, 10 bin kişi doğrudan, 50 bin kişi dolaylı olarak istihdam edilecek. Proje kapsamında, İzmit Körfezi'nin altı dakikada geçilmesini sağlayacak olan köprü, Japonya'daki Akashi Kaikyo Köprüsü'nden sonra dünyanın en uzun açıklıklı ikinci asma köprüsü olacak. ...

Ayakkabi sektörü İZMİR'deki Fuar'a hazırlanıyor.

İzmir Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat İşleri AŞ (İZFAŞ) tarafından düzenlenen Ayakkabı/Yaz 2011 - 29. İzmir Ayakkabı, Çanta ve Aksesuarları Fuarı 6-9 Ocak 2011'de Kültürpark'taki İzmir Uluslararası Fuar Alanı'nda yapılacak. İZFAŞ'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, fuara, Türkiye ayakkabı sektörünün merkezi konumunda olan İzmir'in yanı...

İnşaat sektörü tefe hazırlanıyor.

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Taşkın, inşaat malzemelerine gelen zamların göz önüne alınarak inşaat sektörüne özel TEFE fiyatlarının belirlenmesi gerektiğini söyledi. Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Taşkın, inşaat malzemelerine gelen zamların göz önüne alınarak inşaat sektörüne özel TEFE...
erotik
Live İzmir