Çıkış / Exit

İşleminiz Yapılıyor.
 
 
 
 
 
 
 
 
English

2950 belediyenin bulunduğu Türkiye’de, Avrupa Birliği standartlarını sağlayan sadece 32 adet ileri biyolojik arıtma tesisi var. Bunların tam 12’si ise İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından işletiliyor. Yapımı süren Gümüldür-Özdere ve Doğanbey-Ürkmez tesislerinin tamamlanmasıyla bu sayı 14’e yükselecek.

Kentsel yerleşimlerin en büyük çevre sorunlarından biri olan evsel atık su sorununu kurduğu ileri biyolojik atık su arıtma tesisleriyle çözen İzmir Büyükşehir Belediyesi, arıtma tesislerini işletmek için de büyük miktarlar harcıyor. 2007-2010 döneminde yaklaşık 50 milyon liralık yatırımla Torbalı, Menemen, Aliağa, Urla, İzmir Yüksek Teknoloji, Seferihisar, Ayrancılar-Yazıbaşı, Bayındır ve Kemalpaşa’ya arıtma tesisi kurarak mevcut tesislerle birlikte 21 ilçe merkezinin tamamının atık sularının arıtılmasını sağlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu yatırımlarıyla İzmir ve Sığacık körfezleri, Akarca Koyu ve K. Menderes Nehri ile Güzelhisar ve Nif çaylarını binlerce ton kirlilikten kurtardı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, örnek arıtma kalitesi ile de Türkiye’de adından söz ettiren arıtma tesislerini işletmek için milyonlarca lira harcıyor. Geçtiğimiz yıl arıtma tesislerini işletmek için 30 milyon 527 bin liralık harcama yapan İZSU, 2011 yılında personel, elektrik, malzeme ve hizmet alımı, müteahhitlik hizmetleri, yapım giderleri olmak üzere 43 milyon lira harcadı. 2010 yılında tesislerin elektrik enerjisi için 10 milyon 500 bin lira harcayan İZSU’nun 2011 yılı elektrik gideri 14 milyon 302 bin lira oldu. Arıtma tesislerinde 39’u mühendis, 14’ü biyolog-kimyager, 6’sı iktisatçı, 139’u tekniker ve 77’si işçi olmak üzere 275 personel görev yapıyor.

Avrupa standartlarında arıtma
9 yeni tesisle birlikte işlettiği arıtma tesisi sayısı 22’ye çıkan İZSU, 2011 yılı sonunda 270 milyon 584 bin metreküp atık suyun arıtılmasını sağladı. Bu atık suların 265 milyon 970 bin metreküpü (yüzde 98.29) ileri biyolojik, 3 milyon 302 bin metreküpü doğal (yüzde 1.22) ve 1 milyon 311 bin metreküpü (yüzde 0.48) biyolojik yöntemle atık su arıtımı yapan tesislerde arıtıldı.

2950 belediyenin bulunduğu Türkiye’de, karbonla birlikte fosfor ve azot giderimi de yapılan ve Avrupa Birliği Kentsel Atık Su Arıtım Direktifi standartlarını sağlayan 32 adet ileri biyolojik arıtmadan tam 12’sinin İzmir Büyükşehir Belediyesi sınırlarında olduğu ve İZSU Genel Müdürlüğü tarafından işletildiği bildirildi.

İZSU Genel Müdürlüğü tarafından yapımı süren Gümüldür-Özdere, Doğanbey –Ürkmez tesislerinin tamamlanması ile birlikte İZSU tarafından işletilecek ileri biyolojik atık su arıtma tesisi sayısı 14’ye yükselecek.

Uluslararası standartlara uygun arıtma
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tesisleri, arıtma kalitesi ile de ön plana çıkıyor. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün yaptırdığı laboratuvar analizleri, Çiğli ve Güneybatı Atıksu Arıtma Tesisleri’nin yanı sıra diğer arıtma tesisleri çıkış suyu kalitesinin, Su Kirliliği Kontrol Yönetmeliği’nce belirlenen standartlardan daha iyi olduğunu ortaya koyuyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, arıtma tesislerinde tutturulan yüksek kalite standardının, körfezin temizlenme sürecine ve ekolojik dengenin gelişmesine büyük katkı sağladığını söylüyor. Gerek İzmir Körfezi’nde, gerekse Urla, Seferhisar, Aliağa, Foça sahillerinde ölçülen koliform değerleri, Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği ve Avrupa Birliği Yüzme Suyu Standartları’nın sağlandığını göstermektedir.

Habersiz denetim
Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne bağlı ekipler farklı tarihlerde habersiz olarak tesislere giderek aldıkları su numunelerinin, akredite laboratuvarlarda, KOI (atık sulardaki kimyasal oksijen ihtiyacı), BOI (atık sulardaki biyolojik oksijen ihtiyacı) ve Askıda Katı Madde (atık sulardaki katı madde miktarı) parametrelerini inceletiyor.

TÜRKONFED'e üç İzmirli başkan

Bünyesinde 13 federasyon, 112 dernek ve 10 binden fazla iş insanı yer alan, Türkiye'nin en büyük iş örgütü olan Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu'nun (TÜRKONFED) yönetimine, Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD) Başkanı Temel Aycan Şen'de girdi. İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği (İZSİAD) Başkanı iken TÜRKONFED yönetimine giren ve geçen yıl...

Teknelerin rotası Ege marinalarına çevrildi

Tekne ve yat sahipleri fahiş fiyatlar nedeniyle 'Komşu'yu terk edip Türkiye kıyılarına geldi. İzmir ve Ege'deki marinalar yüzde 100'lük doluluk oranına yaklaştı Ekonomik krizle boğuşan Yunanistan'ın lüks tekne ve yatlar ile bunların bağlama ücretlerine koyduğu ek vergiler, Ege'nin marinalarına yaradı. Daha önce yatları Yunan adalarına bağlayan tekne...

Denizin Çekilmesi İzmirlileri Korkuttu

İzmir'in Alsancak Kordon semtinde deniz suyunun çekilmesi vatandaşı korkuttu. Kordon sahile gezmeye gelen İzmirliler denizin çekildiğini görünce önce şaşırdılar daha sonra deprem korkusu yaşadılar. Kordon semtine yıllardır gezmeye gelen bir vatandaş, denizi ilk defa bu şekilde gördüklerini söyledi. Denizin çekilmesiyle İzmir kordon, kıyı sahillerini andırdı, bunu...

İzmir Gençliği Proje Platformu Oluşturdu

Konak Belediyesi bünyesinde kurulan İzmir Gençliği Proje Platformu üyeleri Kültürpark Fuar evlendirme dairesinde düzenlenen kokteylde buluştu. Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen kokteyl öncesi yapılan sunumda konuşan Fizik ve İngilizce öğretmeni, platformun kurucusu Gürhan Özsamancı çalışmaları hakkında katılanları...

Memur Mayıs'tan önce zam beklemesin

Geçen hafta başlayan toplu sözleşme yasa tasarısı Alt Komisyon'da görüşülmeye devam ediliyor. Fakat yapılan açıklamalara göre zam en erken Mayıs ayında; TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu bünyesinde oluşturulan Alt Komisyon, bir aylık gecikme ile toplu sözleşme yasa tasarısı üzerindeki çalışmalarına geçen hafta başladı. İki gün üst üste toplantı yapan Alt...
erotik
Live İzmir