Çıkış / Exit

İşleminiz Yapılıyor.
 
 
 
 
 
 
 
 
English

2950 belediyenin bulunduğu Türkiye’de, Avrupa Birliği standartlarını sağlayan sadece 32 adet ileri biyolojik arıtma tesisi var. Bunların tam 12’si ise İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından işletiliyor. Yapımı süren Gümüldür-Özdere ve Doğanbey-Ürkmez tesislerinin tamamlanmasıyla bu sayı 14’e yükselecek.

Kentsel yerleşimlerin en büyük çevre sorunlarından biri olan evsel atık su sorununu kurduğu ileri biyolojik atık su arıtma tesisleriyle çözen İzmir Büyükşehir Belediyesi, arıtma tesislerini işletmek için de büyük miktarlar harcıyor. 2007-2010 döneminde yaklaşık 50 milyon liralık yatırımla Torbalı, Menemen, Aliağa, Urla, İzmir Yüksek Teknoloji, Seferihisar, Ayrancılar-Yazıbaşı, Bayındır ve Kemalpaşa’ya arıtma tesisi kurarak mevcut tesislerle birlikte 21 ilçe merkezinin tamamının atık sularının arıtılmasını sağlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu yatırımlarıyla İzmir ve Sığacık körfezleri, Akarca Koyu ve K. Menderes Nehri ile Güzelhisar ve Nif çaylarını binlerce ton kirlilikten kurtardı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, örnek arıtma kalitesi ile de Türkiye’de adından söz ettiren arıtma tesislerini işletmek için milyonlarca lira harcıyor. Geçtiğimiz yıl arıtma tesislerini işletmek için 30 milyon 527 bin liralık harcama yapan İZSU, 2011 yılında personel, elektrik, malzeme ve hizmet alımı, müteahhitlik hizmetleri, yapım giderleri olmak üzere 43 milyon lira harcadı. 2010 yılında tesislerin elektrik enerjisi için 10 milyon 500 bin lira harcayan İZSU’nun 2011 yılı elektrik gideri 14 milyon 302 bin lira oldu. Arıtma tesislerinde 39’u mühendis, 14’ü biyolog-kimyager, 6’sı iktisatçı, 139’u tekniker ve 77’si işçi olmak üzere 275 personel görev yapıyor.

Avrupa standartlarında arıtma
9 yeni tesisle birlikte işlettiği arıtma tesisi sayısı 22’ye çıkan İZSU, 2011 yılı sonunda 270 milyon 584 bin metreküp atık suyun arıtılmasını sağladı. Bu atık suların 265 milyon 970 bin metreküpü (yüzde 98.29) ileri biyolojik, 3 milyon 302 bin metreküpü doğal (yüzde 1.22) ve 1 milyon 311 bin metreküpü (yüzde 0.48) biyolojik yöntemle atık su arıtımı yapan tesislerde arıtıldı.

2950 belediyenin bulunduğu Türkiye’de, karbonla birlikte fosfor ve azot giderimi de yapılan ve Avrupa Birliği Kentsel Atık Su Arıtım Direktifi standartlarını sağlayan 32 adet ileri biyolojik arıtmadan tam 12’sinin İzmir Büyükşehir Belediyesi sınırlarında olduğu ve İZSU Genel Müdürlüğü tarafından işletildiği bildirildi.

İZSU Genel Müdürlüğü tarafından yapımı süren Gümüldür-Özdere, Doğanbey –Ürkmez tesislerinin tamamlanması ile birlikte İZSU tarafından işletilecek ileri biyolojik atık su arıtma tesisi sayısı 14’ye yükselecek.

Uluslararası standartlara uygun arıtma
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tesisleri, arıtma kalitesi ile de ön plana çıkıyor. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün yaptırdığı laboratuvar analizleri, Çiğli ve Güneybatı Atıksu Arıtma Tesisleri’nin yanı sıra diğer arıtma tesisleri çıkış suyu kalitesinin, Su Kirliliği Kontrol Yönetmeliği’nce belirlenen standartlardan daha iyi olduğunu ortaya koyuyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, arıtma tesislerinde tutturulan yüksek kalite standardının, körfezin temizlenme sürecine ve ekolojik dengenin gelişmesine büyük katkı sağladığını söylüyor. Gerek İzmir Körfezi’nde, gerekse Urla, Seferhisar, Aliağa, Foça sahillerinde ölçülen koliform değerleri, Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği ve Avrupa Birliği Yüzme Suyu Standartları’nın sağlandığını göstermektedir.

Habersiz denetim
Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne bağlı ekipler farklı tarihlerde habersiz olarak tesislere giderek aldıkları su numunelerinin, akredite laboratuvarlarda, KOI (atık sulardaki kimyasal oksijen ihtiyacı), BOI (atık sulardaki biyolojik oksijen ihtiyacı) ve Askıda Katı Madde (atık sulardaki katı madde miktarı) parametrelerini inceletiyor.

SELÇUK KALESİ -ST JEAN KİLİSESİ

Saint Jean (Aziz Yuhanna) Kilisesi'nin kuzeyinde, tepenin en yüksek kısmında bulunan iç kale, son zamanlarda yapılan araştırmalara göre Efes'in ilk yerleşme yerinin üstünde yer almaktadır. Bugün görülen sur duvarları Bizans, Aydınoğulları ve Osmanlı dönemlerine aittir. Taş, tuğla ve harçla örülmüş olan duvarlar 15 kule ile desteklenmiştir. İç kaleye giriş,...

TARİHE ADINI YAZMAK İÇİN DÜNYANIN YEDİ HARİKASINDAN BİRİNİ YAKTI

Herostratus 21 Temmuz MÖ 356'da tarihe geçmek için Dünyanın yedi harikasından biri olan, halkın büyük uğraşlarla yaptığı, Artemis Tapınağını yakan Efesli genç adam. Ayrıca tarihin kayda geçen ilk teröristi. Sadece adını tarihe yazmak için muhteşem güzellikteki artemis tapınağını yakmıştır.şöhret meraklısı bu genç kendini yargılayan yargıca şu şekilde...

İzmir Söz Konusu İse Gerisi Teferruattır!

Karşıyaka Belediye Başkanı Durak'ın projelerini uygulamak için Bakan Yıldırım'dan destek istemesi tartışma yarattı. AK Parti İzmir İl Başkanı Akay, 'Biz İzmir partisiyiz. Binali Bey'in sorunlara el atması normal' dedi ONUR ÇAKIR (HABER MERKEZİ) Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak'ın projelerini hayata geçirmek için Ulaştırma Bakanı Binali...

İzmir'de Kruvaziyer Bereketi

İzmir Limanı'na aynı gün demirleyen 4 kruvaziyer gemisinden inen turistler, kent merkezinde renkli görüntüler oluşturdu. MSC Crociere, Pasifica, Deliziosa ve Neoromantica adlı gemilerden inen binlerce turistin bir bölümü hediyelik eşya satış yerlerine yönelirken, bir bölümü de İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin tur otobüsleri ve faytonlarıyla yapılan şehir turlarına...

Ödemiş'te Anlamlı Yardım

Ödemiş Belediye Başkanı A.Mahmut Badem, ilçede yeni göreve başlayan Kaymakam Celil Ateşoğlu ile birlikte Kaymakçı ve Orhangazi mahallelerinde ziyaretlerde bulundu. Her fırsatta kent merkezine uzak mahallerdeki vatandaşları ziyaret ederek, halkla iç içe olan Ödemiş Belediye Başkanı A.Mahmut Badem, ilçede yeni göreve başlayan Kaymakam Celil Ateşoğlu ile birlikte Kaymakçı...
erotik
Live İzmir