Çıkış / Exit

İşleminiz Yapılıyor.
 
 
 
 
 
 
 
 
English

2950 belediyenin bulunduğu Türkiye’de, Avrupa Birliği standartlarını sağlayan sadece 32 adet ileri biyolojik arıtma tesisi var. Bunların tam 12’si ise İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından işletiliyor. Yapımı süren Gümüldür-Özdere ve Doğanbey-Ürkmez tesislerinin tamamlanmasıyla bu sayı 14’e yükselecek.

Kentsel yerleşimlerin en büyük çevre sorunlarından biri olan evsel atık su sorununu kurduğu ileri biyolojik atık su arıtma tesisleriyle çözen İzmir Büyükşehir Belediyesi, arıtma tesislerini işletmek için de büyük miktarlar harcıyor. 2007-2010 döneminde yaklaşık 50 milyon liralık yatırımla Torbalı, Menemen, Aliağa, Urla, İzmir Yüksek Teknoloji, Seferihisar, Ayrancılar-Yazıbaşı, Bayındır ve Kemalpaşa’ya arıtma tesisi kurarak mevcut tesislerle birlikte 21 ilçe merkezinin tamamının atık sularının arıtılmasını sağlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu yatırımlarıyla İzmir ve Sığacık körfezleri, Akarca Koyu ve K. Menderes Nehri ile Güzelhisar ve Nif çaylarını binlerce ton kirlilikten kurtardı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, örnek arıtma kalitesi ile de Türkiye’de adından söz ettiren arıtma tesislerini işletmek için milyonlarca lira harcıyor. Geçtiğimiz yıl arıtma tesislerini işletmek için 30 milyon 527 bin liralık harcama yapan İZSU, 2011 yılında personel, elektrik, malzeme ve hizmet alımı, müteahhitlik hizmetleri, yapım giderleri olmak üzere 43 milyon lira harcadı. 2010 yılında tesislerin elektrik enerjisi için 10 milyon 500 bin lira harcayan İZSU’nun 2011 yılı elektrik gideri 14 milyon 302 bin lira oldu. Arıtma tesislerinde 39’u mühendis, 14’ü biyolog-kimyager, 6’sı iktisatçı, 139’u tekniker ve 77’si işçi olmak üzere 275 personel görev yapıyor.

Avrupa standartlarında arıtma
9 yeni tesisle birlikte işlettiği arıtma tesisi sayısı 22’ye çıkan İZSU, 2011 yılı sonunda 270 milyon 584 bin metreküp atık suyun arıtılmasını sağladı. Bu atık suların 265 milyon 970 bin metreküpü (yüzde 98.29) ileri biyolojik, 3 milyon 302 bin metreküpü doğal (yüzde 1.22) ve 1 milyon 311 bin metreküpü (yüzde 0.48) biyolojik yöntemle atık su arıtımı yapan tesislerde arıtıldı.

2950 belediyenin bulunduğu Türkiye’de, karbonla birlikte fosfor ve azot giderimi de yapılan ve Avrupa Birliği Kentsel Atık Su Arıtım Direktifi standartlarını sağlayan 32 adet ileri biyolojik arıtmadan tam 12’sinin İzmir Büyükşehir Belediyesi sınırlarında olduğu ve İZSU Genel Müdürlüğü tarafından işletildiği bildirildi.

İZSU Genel Müdürlüğü tarafından yapımı süren Gümüldür-Özdere, Doğanbey –Ürkmez tesislerinin tamamlanması ile birlikte İZSU tarafından işletilecek ileri biyolojik atık su arıtma tesisi sayısı 14’ye yükselecek.

Uluslararası standartlara uygun arıtma
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tesisleri, arıtma kalitesi ile de ön plana çıkıyor. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün yaptırdığı laboratuvar analizleri, Çiğli ve Güneybatı Atıksu Arıtma Tesisleri’nin yanı sıra diğer arıtma tesisleri çıkış suyu kalitesinin, Su Kirliliği Kontrol Yönetmeliği’nce belirlenen standartlardan daha iyi olduğunu ortaya koyuyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, arıtma tesislerinde tutturulan yüksek kalite standardının, körfezin temizlenme sürecine ve ekolojik dengenin gelişmesine büyük katkı sağladığını söylüyor. Gerek İzmir Körfezi’nde, gerekse Urla, Seferhisar, Aliağa, Foça sahillerinde ölçülen koliform değerleri, Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği ve Avrupa Birliği Yüzme Suyu Standartları’nın sağlandığını göstermektedir.

Habersiz denetim
Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne bağlı ekipler farklı tarihlerde habersiz olarak tesislere giderek aldıkları su numunelerinin, akredite laboratuvarlarda, KOI (atık sulardaki kimyasal oksijen ihtiyacı), BOI (atık sulardaki biyolojik oksijen ihtiyacı) ve Askıda Katı Madde (atık sulardaki katı madde miktarı) parametrelerini inceletiyor.

YÜZDE DOKSAN İŞ GARANTİLİ KURS

Milli Eğitim Bakanlığı, İşkur, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı nın proje ortağı olduğu Uzmanlaştırılmış Meslek Edindirme Merkezleri Projesi kapsamında İzmir Atatürk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi n de açılan yirmi üç kişinin alınacağı Bilgisayar bakım ve onarımcılığı kursuna iki yüz yirmi altı kişi başvuru...

BAŞARILI ÖĞRENCİLER ÖDÜLLERİNİ ALDI

TÜBİTAK tarafından 2010 yılında düzenlenen ulusal ve uluslararası bilim olimpiyatlarıyla ortaöğretim proje yarışmasında 49 öğrenci derece yaptı Başarılı öğrenciler için Özel Yamanlar Eğitim Kurumlarına bağlı Özyurt İlköğretim Okulunda tören düzenlendi. Burada konuşan Vali Kıraç Başarılı öğrencilerimize ve onlara ilgi gösteren ailelerine takdirlerimizi bir...

Yaşlılar Haftası başladı

İzmir'deki Yaşlılar Haftası etkinlikleri, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile resmen başladı. Törene İzmir Vali Yardımcısı Şahin Aslan, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu İl Müdürü Zekeriya Ertaş, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serpil...

Denizin canlılığı evlere taşınıyor

İzmir'de evlerde dekorasyon amaçlı kullanılan objelerde cam ve polyesterlerin yerini doğal ürünler, özellikle de deniz kabukları almaya başladı. Kemeraltı Çarşısı'nda Deniz Kabuğu Bujiteri Mağazası sahibi Bahri Yıldız, Uzakdoğu'dan ithal edilen deniz kabuklarından, atölyesinde saatten kültablasına, ekmek sepetinden şekerliğe, sabunluktan abajura kadar çok...

Giysi Bankası'na bağış için 425 35 10 numarayı arayın

Konak Belediyesi Saadet Mirci Semt Merkezi'nde bir yıl önce açılan, 'Giysi Bankası' karşıdaki binaya taşındı. Yeni, az kullanılmış giysi, ayakkabı, çocuk eşyası ve oyuncak gibi malzemeler burada ihtiyacı olanlara bedelsiz veriliyor. Bankada gelinlik, sünnetlik, damatlık gibi giysiler de bulunuyor. Başkan Dr. Hakan Tartan, 'Önce yakınlarımızdan temin...
erotik
Live İzmir